Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Schimbare baterie

(Subiect creat la: 23-01-2023 02:57 PM)
3139 Vizualizări
RaulFlorin
Pathfinder
Opțiuni
Salut comunitate,după ce interval de timp ar trebui schimbata bateria telefonul, în cazul în care avem o utilizare activa a acestuia, uneori chiar și pe timpul încărcări 
12 Răspunsuri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Este subiecriv...o baterie tine in general 4-5 ani daca ai grija de ea dar daca telefonul este solicitat foarte mult, poate ceda si mai repede sau sa nu mai ofere aceasi autonomie.

Nu exista o regula clara, de obicei o schimbi daca observi o scadere majora a timpului cat tine, pe o perioada destul de lunga de timp incat sa consideri ca scaderea este permanenta

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Salut,

In primii ani (2, 3), nu vei simti degradarea bateriei insa depinde foarte mult de stilul tau de utilizare.

Asa cum ti-a zis @RapierXDA , daca observi ca nu te mai tine, o poti inlocui. Costul este relativ mic (200, 300 RON).

Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Utilizarea nu poate fi decât activă. Că este mai intensă sau mai puțin intensă este altceva.

O înlocuieşti când nu mai are eficiența pe care ar trebui să o aibă,
nu este un anumit interval bine definit pentru absolut toți utilizatorii.
Ele treptat se degradează, îşi pierd din eficiență. Se pot degrada şi foarte rapid dacă există constant o utilizare care le solicită, tocmai din acest motiv nu este importantă doar capacitatea ei totală de stocare( la nivel de mAh) sau numărul de cicluri complete de încărcare ci şi modul de utilizare. Există un test al eficienței/stării bateriei direct din Samsung Members, există diferite aplicații care monitorizează starea ei dar cel mai corect diagnostic îl oferă un service autorizat sau Smart Tutor(de la distanță).
Cea mai importantă regulă este să se păstreze permanent acele limite recomandate atât la nivel inferior cât şi superior. Mai exact nu 0%-100%. Ci 20-25% pentru limita inferioară şi 80-85% pentru cea superioară. Bineînțeles dacă există ca scop prioritar o cât mai bună conservare a sănătății bateriei pe termen mai lung. 3 ani,4 ani...poate chiar 5.
Altfel te poate ține foarte puțin, cu o încărcare care nu ține cont de absolut nicio regulă, însoțită de un mod constant de utilizare foarte intens plus diverşi alți factori care pot influența degradarea bateriei.

Tocmai de asta aşa cum ți-a precizat deja @RapierXDA nu poate fi vorba de o regulă clară, un anume interval de timp după care obligatoriu sau chiar recomandat, trebuie înlocuită.
Asta ține de un cumul de factori şi cu atât mai mult, pentru că o utilizare intensă poate exista atât pe dispozitive ale căror baterii au capacitate mai mică cât şi pe dispozitive care au baterii cu o capacitate mult mai mare, acel interval de timp la care faci referire este ceva subiectiv, diferit de la caz la caz şi nu poate fi generalizat.
0 Aprecieri
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Cred că pragmatismul e cel mai bun aici, o schimbi când ai nevoie de altă baterie.

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
Daca tot vrei sa o schimbi cel mai indicat este schimbarea intr-un servis Samsung sa ai certitudinea ca e Originala si nu ceva fake care e mai praf ca ce ai momentan
0 Aprecieri
whoo
Helping Hand
Opțiuni
În unele cazuri , este mai bine să înlocuiești telefonul ... 😉🤗👍
0 Aprecieri
RaulFlorin
Pathfinder
Opțiuni
Într-adevăr, o sa dau în jur de 5000 lei sau mai mult pe un telefon nou când pot scimba o baterie cu 300 lei...
0 Aprecieri
whoo
Helping Hand
Opțiuni
Decizia este până la urmă în funcție de cazul și contextul fiecăruia ...
Eu , de exemplu , dețin un Note 8 ( 2017 ) ... Autonomia acumulatorului a scăzut pe la jumătate din capacitate ( la modul meu de utilizare ) ...
EU unul prefer să achiziționez S 23 decât să mai investesc într-un acumulator făcut cine știe când ...
Nu intenționez să folosesc un telefon 10 - 15 ani de zile ... 🤔
0 Aprecieri
TheTom
Explorer
Opțiuni
Am schimbat acum un an bateria ***** aproximativ 3 ani. Era in continuare ok si atunci, dar cand ajungeam sub 20% nu mai ma puteam baza prea tare pe ea, scadea destul de rapid bateria. Cu toate astea era utilizabil fara probleme si atunci. Din experienta mea as zice ca ***** 3-4 ani merita schimbata daca vrei sa mai tii telefonul macar inca 2 ani.

O problema ar fi ca (din ce am auzit), ***** ce un model iese din productie nu se mai produc piese/accesorii pentru el, deci bateria va fi la fel de veche, dar nefolosita.
0 Aprecieri
whoo
Helping Hand
Opțiuni
👍
0 Aprecieri
omulom
Navigator
Opțiuni
Din experiența mea, primii 2-3 ani sunt ok cu bateria daca nu o abuzezi. Eu pun limită de încărcare la 85% că sa nu o "stresez" până la 100% și am grija da nu se golească sub 20-30% decât în cazuri speciale. Ținând regula asta, nu am observat degradarea ei cât folosesc un device. Deobicei iau unul nou la 2 ani.
0 Aprecieri
Cr56
Pioneer
Opțiuni
Eu folosesc cu succes aplicația accubatterypro beta pe toate dispozitivele/setata încărcarea la 80% ținând cont ca bateriile LILON% și lIPO nu au memorie; prin aceasta, durata de vitata a bateriei poate ajunge la max. 200% ...probați și voi ...SAMSUNG are o limitare de încărcare la 85 % însă uzura este mai mare .... probați și voi în aplicație este gratuita și fără ad_uri. Baftă!
0 Aprecieri