Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S22 Ultra - najgorszy flagowiec jakiego miałem

(Temat utworzony: 15-03-2022 10:19 AM)
2795 Wyświetlenia
jacekes
Explorer
Opcje

Witam, 

jestem nieszczęśliwym posiadaczem S22 Ultra od dwóch tygodni. 

Gdybym kupił ten telefon do tiktoka i instagrama pewnie byłbym zadowolony, ale kupiłem go do pracy i jestem załamany. 

poniżej lista problemów, które ni występowały w moim poprzednim telefonie (chińska marka, zbanowana przez usa, ostatni model z usługami google, modelu proszę się domyślic:))

Lista aktualnych problemów: 

- muszę ładować dwa razy dziennie (stary telefon ładowałem raz, tylko przez noc),
- co chwila gubią się aplikacje z ekranu (od noszenia w kieszeni?!?), dziś np. z ekranu głównego zniknął aparat. Wiem, że mogę zablokować ekran główny, ale po co? 
- czujnik odcisku palca działa gorzej niż w telefonie który miałem chyba z 5 lat temu, z poprzednim nie ma co porównywać 
- Ostatnio przez błąd telefonu zostałem wyrzucony z bankowości elektronicznej (błąd aplikacji mbank - na starym telefonie to nie wydarzyło się nigdy przez 3 lata) i godzinę odzyskiwałem dostępy
- na ekranie blokady co chwila włączają mi się ustawienia, nie pomagają zmiany konfiguracji ekranu blokady, co 2 raz jak wciągam telefon z kieszeni muszę się cofać, aby móc go odblokować

- podczas rozmów telefonicznych ekran odblokowuje się i rozłączam lub zawieszam rozmowę uchem (problem występuje kilka razy dziennie) - to raczej na pewno ucho, bo rozmawiając na słuchawkach nie rozłącza

- gdy rozmawiam na słuchawkach BT i ktoś dzwoni na połączeniu oczekującym - rozłącza słuchawki BT, problem występuje na słuchawkach Huawei i Jabra, wcześniej nigdy tego nie miałem)

- gdy używam bardziej zaawansowanych aplikacji lub gier i ktoś zadzwoni a ja od razu kliknę odbierz - telefon się zwiesza, potrzebny restart. 

gdybym zapłacił za niego 1500 zł i gdybym miał18 lat, to pewnie bym nie narzekał, ale kupiłem go przede wszystkim jako narzędzie do pracy i trochę rozrywki i jestem załamany. 

A może ktoś ma podobne problemy i wie jak je rozwiązać? 

61 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz jeszcze wykonać hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Jeżeli to nie pomoże to pozostają dwie opcje. Pierwsza to zgłoszenie błędu w aplikacji Samsung Members. Druga to dostarczenie telefonu do serwisu. Możesz wybrać jedną opcję lub skorzystać z obu.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

lkski
Journeyman
Opcje
Tak. U mnie tez wystepuje ten problem. 🤔 mam nadzieje ze szybko zostanie rozwiazany problem bo to troszke irytuje..
0 Like
r3d1
Helping Hand
Opcje

U mnie wciąż jest ok. Zwróciłem uwagę, że po odsunięciu od twarzy ekran zaświeca się z +/- jednosekundowym opóźnieniem. Dla mnie - ok. Drugi dzień po WCP i wciąż działa :).

BTW. Sprawdziłem jaki mam ustawiony Debug Level- jest LOW.

lkski
Journeyman
Opcje

Też dzisiaj zrobiłem WCP.. od rana do teraz było wszystko ok.. a teraz znów problem występuje 😕

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lkski, Sprawdź poprawność działania czujnika zbliżeniowego, korzystając z kodu *#77692#.

lkski
Journeyman
Opcje

Problem występowal przez chwile, pozniej znow wrocilo do normy.. @kamil40013 sprawdzilem za pomoca kodu.. wyglada na to ze dziala.. po czasie "testowania" sam sie wyłącza (PROXIMITY: Off).. czy to normalne?

Oczywiscie jesli problem bedzie wystepowal to zrobie Hard Reset jednak wolalbym tego uniknac z uwagi na ilosc danych.. bo cos mi sie ciezko zdaje ze jesli problem wystepuje od ostaniej aktualizacji to nastepna powinna by go wyeliminiwac.. dobrze mysle?? :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:

Przed włączeniemPrzed włączeniemPo włączeniuPo włączeniuMałe przybliżenieMałe przybliżeniePrawie całe zakrycie.Prawie całe zakrycie.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lkski, Tak. Test sam się wyłącza po chwili nieaktywności. U Ciebie czujnik działa, więc wszystko wskazuje na problem z oprogramowaniem. Proponuję wykonać hard reset lub zaczekać na następną aktualizację.

lkski
Journeyman
Opcje

@kamil40013Od tego czasu jak wczoraj napisalem jest wszystko ok. Wyglada ze on czasem robi "psikusy".. zobaczymy jak bedzie dalej.. w razie co zrobie jeszcze reset.. a tak przy okazji czy parametr ADC ma jakies "optymalne ustawienie" ?? u mnie np. po włączeniu mial 1192 (jak powyzej na screenach) a u Ciebie jaki jest "początkowy" stan??

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lkski  napisał(a):

u mnie np. po włączeniu mial 1192 (jak powyzej na screenach) a u Ciebie jaki jest "początkowy" stan??

S22 UltraS22 Ultra

Banzai_d85
First Poster
Opcje

Mnie również dopadł problem wybiórczego działania czujnika zbliżeniowego po aktualizacji z końca sierpnia. 

Widzę że to problem od strony softu bardziej. Nie jest to rzecz bez której nie da się żyć bo zawsze można głównym wybudzić telefon,  jednak w takim modelu jest to irytujące. 

Po wyłączeniu i włączeniu telefonu jest dobrze przez parę minut i później temat wraca 

0 Like