15-03-2022 10:19 AM
Witam,
jestem nieszczęśliwym posiadaczem S22 Ultra od dwóch tygodni.
Gdybym kupił ten telefon do tiktoka i instagrama pewnie byłbym zadowolony, ale kupiłem go do pracy i jestem załamany.
poniżej lista problemów, które ni występowały w moim poprzednim telefonie (chińska marka, zbanowana przez usa, ostatni model z usługami google, modelu proszę się domyślic:))
Lista aktualnych problemów:
- muszę ładować dwa razy dziennie (stary telefon ładowałem raz, tylko przez noc),
- co chwila gubią się aplikacje z ekranu (od noszenia w kieszeni?!?), dziś np. z ekranu głównego zniknął aparat. Wiem, że mogę zablokować ekran główny, ale po co?
- czujnik odcisku palca działa gorzej niż w telefonie który miałem chyba z 5 lat temu, z poprzednim nie ma co porównywać
- Ostatnio przez błąd telefonu zostałem wyrzucony z bankowości elektronicznej (błąd aplikacji mbank - na starym telefonie to nie wydarzyło się nigdy przez 3 lata) i godzinę odzyskiwałem dostępy
- na ekranie blokady co chwila włączają mi się ustawienia, nie pomagają zmiany konfiguracji ekranu blokady, co 2 raz jak wciągam telefon z kieszeni muszę się cofać, aby móc go odblokować
- podczas rozmów telefonicznych ekran odblokowuje się i rozłączam lub zawieszam rozmowę uchem (problem występuje kilka razy dziennie) - to raczej na pewno ucho, bo rozmawiając na słuchawkach nie rozłącza
- gdy rozmawiam na słuchawkach BT i ktoś dzwoni na połączeniu oczekującym - rozłącza słuchawki BT, problem występuje na słuchawkach Huawei i Jabra, wcześniej nigdy tego nie miałem)
- gdy używam bardziej zaawansowanych aplikacji lub gier i ktoś zadzwoni a ja od razu kliknę odbierz - telefon się zwiesza, potrzebny restart.
gdybym zapłacił za niego 1500 zł i gdybym miał18 lat, to pewnie bym nie narzekał, ale kupiłem go przede wszystkim jako narzędzie do pracy i trochę rozrywki i jestem załamany.
A może ktoś ma podobne problemy i wie jak je rozwiązać?
20-03-2022 02:10 AM — edytowano 20-03-2022 02:11 AM
20-03-2022 12:45 PM
20-03-2022 12:52 PM
21-03-2022 12:16 PM
21-03-2022 12:17 PM
21-03-2022 12:18 PM
u mnie z tym nie było problemu. Masz zaznaczone wszystkie opcje roamingu itd ? Weź zrób wipe cache i najlepiej w recovery też app repair. Ogólnie po tym prawie dobrze działa mi bateria.
21-03-2022 07:18 PM
21-03-2022 07:23 PM
@jacekes Nie to nie jest reset do ustawień fabrycznych, jest to miekki reset nie usuwający danych, poniżej link do instrukcji:
21-03-2022 11:03 PM
I jeszcze to repair app. Naprawdę polecam to zrobić. W tym momencie mam 39% i sot około 5h. Naprawdę te metody z posta z xdA pomagają. Nie bawiłem się w usuwanie nic w adb. Jedynie zmieniłem ustawienia i wyłączyłem trochę rzeczy.
25-03-2022 12:49 AM