Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

S22 ultra exinos vs snapdragon

(Subiect creat la: 12-10-2023 05:37 PM)
326 Vizualizări
Alexbzzzz
Navigator
Opțiuni
A apucat cineva sa testeze dacă sunt diferențe notabile între cele 2 tipuri de procesoare?
Sau sunt precum încărcătoare de 25w vs 45w. Putin mai rapid. Ici colo artificii.
7 Răspunsuri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
@AlphaBlue a facut ceva teste si a citit mult pe subiect, am avut multe discuții pe tema asta. Concluzia era ca benchmark-urile si real life usage sunt 2 chestii complet diferite. Primele sunt sintetice si nu reflecta intreaga realitate.

Da, diferente exista dar pt un utilizator normal nu sunt usor de obervat, vor trece neremarcate. Diferentele în viteza de procesare sunt insesizabile, iar la baterie e vorba de diferente de minute daca testele se fac in mod corespunzator si conditii egale.

Pe net sunt gramezi de discutii sau filme pe subiectul adta dar multe sunt extrem de subiective sau facute la comanda.

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Salut,

Am avut S22U cu Exynos si am fost extrem de multumit de el. Am avut Snapdragon pe Flip si acum Snapdragon pe S23U.
Diferentele intre cele doua procesoare le vei simti doar daca ai avea doua dispozitive identice fiecare cu alt procesor... altfel, asa cum zice si @RapierXDA , in utilizare obisnuita, in aplicatiile pe care le utilizeaza 99% dintre noi, nu vei simti mare diferenta.

Adevarat, poate un procesor sa fie mai bine optimizat si sa consume ceva mai putina baterie sau sa se incalzeasca mai tare decat celalalt. La fel, poate obtine scoruri in benchmark-uri mai mari... si poate deschide cu cateva milisecunde mai repede o aplicatie.
Conteaza asta? Din punctul meu de vedere, cu siguranta NU!

Alexbzzzz
Navigator
Opțiuni
Întreb deoarece am găsit undeva,la vânzare un s22 ultra cu snapdragon și 512gb stocarea. Acum am exinos cu 128gb. Am activat telefonul pe 4 octombrie. Aveam vro 28gb ocupați din aia 100 sau cati sunt reali. Am făcut cam 180 de poze, dar nu pe modul de 108, ca nu pot sa folosesc zoom-ul și acum îmi arata aproape 40gb ocupați din aia 100.
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Daca vrei sa schimbi S22U nu il schimba decat cu un S23U.... altfel chiar nu are rost.

Alexbzzzz
Navigator
Opțiuni
Mai aștept un an și poate îl prind la anul. Toate s23u au parca snapdragon? Telefonul îl schimb la cam 2 ani. Nu reușesc sa am buget sa cumpăr în anul lansării. De abia am luat s22ultra . La începutul lunii.
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

E ok asa 🙂
Da, S23 (toate cele 3 modele) a venit cu SD peste tot de data asta.

AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Diferențe notabile nu sunt. Diferențe mai mici sunt, dar nu neapărată în favoarea unuia dintre ele. Din tot ce am văzut pe net, diferențele sunt mai mult în benchmark-uri, unul fiind mai bun la testele pe un singur nucleu, celălalt fiind mai bun la cele pe mai multe nuclee. Dar în practică nicio aplicație nu folosește doar una dintre metode ci pe ambele. La temperatură, la fel diferența nu era mare, dar reacția era diferită când se ajungea la throttling, Exynos reducând întâi viteza CPU , iar Snapdragon viteza GPU. De aici probabil SD părea că menține mai bine viteza în aplicații (acestea folosind mai mult CPU-ul). Pe partea de consum al bateriei au fost multe teste eronate din două motive:
1. La început a existat un bug din cauza căruia procesorul nu era lăsat de către wifi să intre în modul de conservare a energiei și din această cauză variantele cu Exynos obțineau un timp de standby mai mic.
2. Multe dintre teste au folosit varianta cu SD cu modelul de utilizare învățat deja și varianta cu Exynos proaspăt scos din cutie, deci în perioada în care consumul este mai mare.
Testele efectuate cu variantele în aceeași stare au arătat diferențe de durată a bateriei intre 1 și 11 minute.
În utilizarea normală cu siguranță nu se observa nicio diferență între ele, și fac pariu că dacă îi dai oricui ambele variante nu o să își dea seama care ce procesor are.
Despre Exynos și Snapdragon s-a scris mult, dar din tot ce am citit, în principal această "desconsiderare" pentru Exynos provine mai mult din sentimentul unor europeni că sunt lăsați pe locul 2 de către Samsung.
Un test comparativ intre cele două fără măsurători în spate nu poate fi decât subiectiv. Mai mult decât atât, la o utilizare moderată nu o să vezi diferența mare nici măcar între s22 și s23 . Doar la baterie eventual, SD 8 gen 2 fiind mai eficient o să se vadă ceva diferență.
Dar acestea sunt doar părerile mele pe baza a tot ce am văzut pe net, și testele făcute de mine între S22 exynos și S23 SD, și nu adevărul absolut 😀.