Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S22 samoistne wyłączenie modułu WiFi

(Temat utworzony: 15-08-2022 10:48 PM)
5467 Wyświetlenia
Trofii
First Poster
Opcje
Mam problem z tym że telefon sam wyłącza moduł WiFi.  Czasami trwa to sekundę a czasem pięć.  Jeśli włączę WiFi i router (nie wiem jak to jest możliwe że działa to razem)  to działa jakiś kwadrans i samoistne się wyłącza.  Miał ktoś z was taki problem? 
0 Like
mrmipo
First Poster
Opcje

No to niestety kompletnie nic mi to nie pomogło. Dla pewności zrobiłem nawet 2 razy :face-with-tears-of-joy: 

1. reset do fabrycznych z poziomu telefonu
2. waipe cache z trybu recovery
3. reset do fabrycznych z poziomu recovery
4. reset fabrycznych ustawień routera i ustawienie całkowicie nowego sida tym razem zgodnie z wytycznymi standardu WiFi 6 czyli WPA3 

Po podłączeniu tylko urządzeń mojego S22 Ultra i laptopa lenowo P15 wykonałem kilka speed testów:
1. S22 wyniki downolad: 100-280MB upload: 450-550MB
2. P15 wyniki download 640-680MB upload 600-680MB

Wyniki rozczarowały co do prędkości ale jak by nie było problemu z rozłączaniem to bym już tak zostawił w końcu to "tylko telefon" i do wszystkiego co na nim robię wystarczą takie prędkości. Ale niestety rozłączanie dalej występuję i tego już nie mogę zaakceptować ... Co gorsza po ponownym sparowaniu mojego watch 4 nie jestem teraz wstanie podpiąć mojej karty do zegarka:/  No nic po czacie z supportem muszę się przejść do serwisu stacjonarnego ciekawe co oni wymyślą....

Pozdrawiam

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@mrmipo, daj znać po serwisie, jak będzie sprawa wyglądała.

Dopowiem tylko, że z kartą to nie jest problem po stronie Samsung, tylko Google, poczytaj ostatnie posty w tym wątku: https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/watch-4-i-google-pay-jak-p%C5%82aci%C4%87-poradnik/td-p/...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

mrmipo
First Poster
Opcje

Hej

To tak pierwsza wizyta w serwisie zakończyła się wgraniem na nowo oprogramowania i brakiem rozwiązania problemu. Następna wizyta i telefon będzie leciał gdzieś dalej ... dobrze że nie wymieniłem karty na e-sima bo teraz do 14dni bez telefonu a tak przynajmniej mam starego nota :face-with-tears-of-joy: 

0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
A ja powiem coś z innej bajki. Miałem raz ciekawy temat że mój router z piernika nie chciał gadać z pewną karta wi fi w laptopie od qualcooma . Poprostu połaczyło się i zaraz w losowych momentach rozłączało. Otyle to ciekawe że nic nie pomogło jak dopiero wymiana na inny router od tamtego czasu żadne inne urzadzenie nie miało problemu z dogadaniem się z routerem. Nawet ta karta. Czasem tak jakoś jest że jeden sprzet nie będzie gadał z drugim i już. Raz w życiu ale mi się zdażyło.
0 Like
mrmipo
First Poster
Opcje

Hej

Coś było nie tak z HW u mnie jednak. Po wymianie płyty głównej zniknął problem z rozłączaniem (i tak jak pisałem wcześniej przez kilka miesięcy od zakupu problemu z rozłączaniem nie było) Niestety dalej nie został rozwiązany problem prędkościami na WiFi i to pomimo wymiany routera na ASUS GT-AXE11000 na telefonie S22 Ultra prędkości jakie osiągam to 170-300MB nie ważne czy na paśmie 5Ghz czy 6Ghz (WiFi6E). I tylko czytam że Samsung pracuje nad rozwiązaniem tego problemu (widać nie tylko ja mam taki problem:). Z drugiej strony to tylko telefon i do tego co go używam to nawet te 170MB/s jest całkowicie wystarczające byle by nie zrywało połączenia. Laptop na wifi 5Gh (wifi 6) bez problemu wyciąga predkości 600-700MB/s więc to nie wina zakłóceń u mnie w domu czy położenie routera ... Może kiedyś doczekam się poprawy :face-with-tears-of-joy:  

0 Like
magda940812
First Poster
Opcje
Cześć chciałam zapytać czy ktoś miał problem z utrzymaniem połączenia wifi sygnał jest bardzo słaby i połączenie jest niestabilne wystarczy przesunąć telefon o 50 cm i już sieć traci połączenie 
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Niech spróbuję Pani na początku zresetować ustawienia sieciowe w telefonie.
Mitschel
Voyager
Opcje
Albo zainstalować apke do sprawdzania pola wifi, np wifi analyser. Sieć 2.4 GHz jest mniej podatna na zakłócenia niż 5ghz, ale ma słabszy zasięg. Warto sprawdzić, z jaką częstotliwością pracuje sieć wifi, z którą się łączysz.
0 Like
Adi_J
Explorer
Opcje
Czy na innych urządzeniach są podobne objawy? Być może jest to wina routera wifi. Jesli na innych urządzeniach nie ma problemu, to należy sprawdzić na jakiej częstotliwości one pracują, bo prawdopodobnie problem może występować na jednej częstotliwości (wtedy trzeba skorzystać z drugiej).
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Niestety wifi ma to do siebie , że jak ktoś po sąsiedzku ma też wifi , to zakłóca twoje i u ciebie tańczy i znika. Kolega @ Mitschel dobrze radzi , trzeba sprawdzić ustawienia twojego wifi, jak nie potrafisz poproś kogoś, bo może trzeba zmienić ustawienia twojego routera wifi. Z 2,4 na 5 GHz też dobry pomysł , do tego zmiana kanału z automatu na konkretny np.8, czy 11, a także często włączenie np 160 MHz , jeśli ci to nic nie mówi , to kup repeater sieci wifi , tylko znowu to nie taka rzecz, że włączysz i działa , trzeba go skonfigurować. Podejrzewam , że potrzebujesz pomocy z siecią wifi ale nie na telefonie , on odbiera albo nie i niewiele tam jest do zmiany.
0 Like