Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Problemă supraîncălzire S22

(Subiect creat la: 25-04-2025 11:21 AM)
261 Vizualizări
Nauts_49
Pioneer
Opțiuni
Salut, dețin un S22 și se încălzește rapid și des când instalez vreun joc pe dispozitiv și încep să mă joc puțin. Am și o aplicație care îmi spune temperatura, și a ajuns și până la 44 °C, dar de obicei când simt că e cald are 42 °C. Telefonul are doar aplicații simple.
2 Soluţii
Soluţie
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Salut,

E un comportament normal.. orice telefon se incalzeste in jocuri. La unele se simte mai tare la altele mai putin.
E doar cald.. nu arde presupun....

Vizualizare soluţie în postul original

Soluţie
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Salut!

La 44 de grade telefonul nu este supraincalzit mai ales in timpul jocului. La instalare se despacheteaza multe fisiere si este utilizat si procesorul si stocarea si de aceea, daca jocul este mai mare, se poate incalzi. Jocurile folosesc in general resurse multe, trag tare de CPU si GPU si e normal sa se incalzeasca. Iar unele jocuri si aplicatii sunt foarte prost optimizate si incalzesc telefonul fara sa faca mare lucru.

Pentru monitorizare foloseste Thermal Guardian din Good Guardians (Galaxy Store).

Vizualizare soluţie în postul original

2 Soluţii

16 Răspunsuri
Timotei_2005
Troubleshooter
Opțiuni
Salut te joci pe grafica high
Nauts_49
Pioneer
Opțiuni
Nu. Spre exemplu, am avut Pixel Art și tot se încălzea; am verificat dacă am aplicații care merg în fundal, dar nimic. Așa o ține de un an de când l-am achiziționat.
Soluţie
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Salut,

E un comportament normal.. orice telefon se incalzeste in jocuri. La unele se simte mai tare la altele mai putin.
E doar cald.. nu arde presupun....

Nauts_49
Pioneer
Opțiuni
E cald, dar dacă pun degetul pe margine se simte fierbinte. Oricum, mulțumesc pentru răspunsuri
Timotei_2005
Troubleshooter
Opțiuni
Pai și al meu este fierbinte în unele zone stai liniștit
Nauts_49
Pioneer
Opțiuni
Ok😊
Soluţie
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Salut!

La 44 de grade telefonul nu este supraincalzit mai ales in timpul jocului. La instalare se despacheteaza multe fisiere si este utilizat si procesorul si stocarea si de aceea, daca jocul este mai mare, se poate incalzi. Jocurile folosesc in general resurse multe, trag tare de CPU si GPU si e normal sa se incalzeasca. Iar unele jocuri si aplicatii sunt foarte prost optimizate si incalzesc telefonul fara sa faca mare lucru.

Pentru monitorizare foloseste Thermal Guardian din Good Guardians (Galaxy Store).

Nauts_49
Pioneer
Opțiuni
Mulțumesc pentru sfat. Eu dezinstalez aplicațiile când văd că se încălzește.😅
Nauts_49
Pioneer
Opțiuni
Încă o întrebare. Pe Thermal Guardian pot adăuga opțiunea de a mi se trimite un mesaj când se încălzește telefonul?
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Nu poti. Thermal Guardian nu monitorizeaza activ temperatura. El afiseaza temperatura si gradul de utilizare CPU monitorizate de sistem si in plus poate modifica unele setari ascunse din sistem.

Nauts_49
Pioneer
Opțiuni
Mulțumesc frumos
Opțiuni
Salut! Înțeleg perfect frustrarea. Un telefon care se încălzește atât de repede, mai ales când te joci, nu este deloc plăcut. Temperaturile pe care le menționezi, de 42-44 °C, sunt destul de ridicate pentru utilizare normală și pot afecta performanța pe termen lung.
Să vedem ce am putea face. În primul rând, e bine că ai observat că se întâmplă mai ales când instalezi jocuri și te joci. Asta ne dă un indiciu că procesorul și unitatea grafică sunt solicitate intens.
Iată câteva lucruri pe care le poți încerca:
* Închide aplicațiile care rulează în fundal: Chiar dacă nu le folosești activ, unele aplicații pot consuma resurse și pot contribui la încălzire. Închide-le pe toate înainte de a te juca.
* Verifică setările grafice ale jocurilor: Uneori, jocurile au setări grafice ridicate care solicită mult telefonul. Încearcă să reduci detaliile grafice, rezoluția sau rata de cadre (FPS) pentru a vedea dacă se ameliorează situația.
* Dezinstalează aplicațiile nefolosite: Aplicațiile pe care nu le folosești pot rula procese în fundal sau pot ocupa spațiu inutil, ceea ce poate influența performanța generală a telefonului.
* Actualizează software-ul telefonului: Asigură-te că ai cea mai recentă versiune de Android și software Samsung instalată. Uneori, actualizările includ optimizări care pot îmbunătăți gestionarea temperaturii. Poți verifica dacă sunt actualizări disponibile în Setări > Actualizare software.
* Verifică starea bateriei: O baterie veche sau defectuoasă poate genera căldură excesivă. Poți verifica starea bateriei în Setări > Baterie și îngrijire dispozitiv > Baterie > Mai multe setări baterie > Stare baterie. Dacă starea este "Slabă", ar putea fi o idee să o verifici la un service autorizat.
* Evită expunerea la temperaturi ridicate: Nu lăsa telefonul sub soare direct sau în locuri foarte calde, mai ales în timpul utilizării intense.
* Folosește o husă adecvată: Unele huse pot reține căldura. Dacă folosești o husă groasă, încearcă să o dai jos când te joci pentru a permite o mai bună disipare a căldurii.
* Monitorizează utilizarea procesorului și a memoriei RAM: Există aplicații care îți arată cât de mult sunt utilizate resursele telefonului. Dacă vezi vârfuri constante de utilizare chiar și când nu faci nimic solicitant, ar putea fi o problemă cu o aplicație sau cu sistemul de operare.
* Resetează telefonul la setările din fabrică (ca ultimă soluție): Dacă problema persistă și ai încercat toate celelalte soluții, o resetare la setările din fabrică ar putea ajuta. Atenție! Această acțiune va șterge toate datele de pe telefon, așa că asigură-te că ai făcut o copie de rezervă înainte.
Dacă problema continuă să apară chiar și după ce ai încercat aceste sfaturi, ar fi indicat să mergi cu telefonul la un service autorizat Samsung. Ar putea fi o problemă hardware care necesită o verificare profesională.
Sper să te ajute aceste sfaturi! Spune-mi dacă ai încercat ceva din lista asta sau dacă ai alte întrebări.

©️: GEMINI
Nauts_49
Pioneer
Opțiuni
Îți mulțumesc pentru sfaturi
Opțiuni
Sa-ti fie de ajutor.
0 Aprecieri
Catalin51
Voyager
Opțiuni
Da mereu se încălzesc in jocuri. Sau cv mai solicitant. Un s6 edge mi s a ars placa de baza din cauza asta si un s20 simplu si 2 s20 plus am vrut sa le dau ca se încălzeau rpd și mergeau greu dupa. De atunci n am mai avut probleme. Am mai avut s21u, s23u s23, fold 5, flip 5 fold 4. și n am mai avut probleme. Se incalzesc și astea dar nu la fel de rau, mult mai putin.sau durează mai mult pana se încălzesc asa tare.
0 Aprecieri
Nauts_49
Pioneer
Opțiuni
😮
0 Aprecieri