Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

OFICJALNA PREMIERA NOWEJ SERII GALAXY S22 - Jesteście gotowi złamać zasady?

(Temat utworzony: 09-02-2022 09:08 PM)
36719 Wyświetlenia
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

FKLbDjXXEAI2FgI.jfif

NOWA LINIA URZĄDZEŃ SAMSUNG GALAXY S22

Samsung zdążył nas przyzwyczaić, że na początku każdego roku odbywa się prezentacja i premiera posiadających topową specyfikację, nowych urządzeń z flagowej linii S.

Nie inaczej jest tym razem! 9 lutego 2022 roku, podczas tegorocznego Unpacked, odbyła się premiera nowych modeli z serii S. Zostały zaprezentowane 3 modele:

FLKdonuVcAI2A9Z (1).jfif

• Samsung Galaxy S22
  •  Samsung Galaxy S22 Plus
  •  Samsung Galaxy S22 Ultra

SPECYFIKACJA URZĄDZEŃ

samsung-galaxy-s22-plus-hands-on-review-7.jpg

S22

Ekran: 6,1 Cala, dynamiczny Amoled 2X o rozdzielczości FHD+ (2340X1080) i odświeżaniu 120Hz. Ekran wyposażony w technologię HDR10+. Wyświetlacz z najwyższą jasnością szczytową do 1300 nitów, pokryty szkłem Gorilla Glass Victus+.

phpo00r19_wysoka_jasnosc_desktop_d099fd34.jpg

Procesor
: W zależności od rynku ma to być Snpadragon 8 Gen 1 lub Exynos 2200 

phpbgw2zf_procesor_2_4a32c55d.jpg

Galaxy S22 otrzymał najszybszy w historii Galaxy procesor. Wykonany w technologii 4 nm i wspierany 8 GB RAM, odpowiada za szybką i energooszczędną pracę urządzenia. Możesz uruchomić nawet zaawansowaną grę 3D i nie zauważysz opóźnień. A możliwość szybkiego przetwarzania danych przełoży się na polepszenie jakości zdjęć i filmów.

Pamięć RAM i Pamięć wbudowana:

Pamięć RAM 8 GB

Pamięć na dane 128/256 GB

Zestwa kamer

Aparat główny: 50-megapikselowy o przysłonie f/1.8. Optyczna stabilizacja OIS;

Aparat ultraszerokokątny: 12-megapikselowy z przysłoną f/2.2 kąt widzenia 120;

Aparat z zoomem: 10-megapikselowy z 3-krotnym przybliżeniem optycznym (f/2,4) i optyczną stabilizacją obrazu. 3X przybliżenie bezstratne;

Aparat przedni: 10-megapikselowy z przysłoną f/2.2.

Akumulator
:

S22 ma na pokładzie akumulator o pojemności 3700 mAh. Smartfon obsługuje ładowanie 25W.

phpbptuww_bateria_ada21d59.jpg

Design i wersje kolorystyczne:

Nowa S-ka względem poprzednika nie wprowadza wielu zmian w kwestii wyglądu. Telefon wygląda niemal identycznie, jak jego starszy brat z 2021 roku.  

Telefon będzie pokryty nowym szkłem Gorilla Glass Victus + i, uwaga, tył telefonu również będzie posiadał szkło,jak jego więksi bracia.

Wersje kolorystyczne: Różowe złoto, Zielony, Czarny i Biały.

samsung-galaxy-s22-8 (3).jpeg

S22 PLUS

pobierz.png

Większy model telefonu nie różni się zbytnio od zwykłego S22.

W większości specyfikacji jest wręcz identyczna.  Telefon ten ma jedynie większy  wyświetlacz 6,6 Cala oraz większy akumulator o pojemności 4500 mAh. 

Smartfon obsługuje ładowanie 45W.

S22 ULTRA   

phphmhl5w_b0_kv_1400px_2_7c75bb83.jpg
Teraz czas na model, na który wszyscy fani serii Note czekają ze względu na jego funkcjonalność, rysik i oczywiście wszystkim znany „boxy design”.  Można powiedzieć, że S22 Ultra to jakby  reinkarnacja serii Note.

Ekran: 6,8 Cala, dynamiczny Amoled 2X o rozdzielczości QHD+ ( 3088x1440) i odświeżaniu 120Hz. Ekran wyposażony w technologię LTPO oraz HDR10+. Jasność szczytowa na poziomie 1750 nitów. Pokryty szkłem Gorilla Glass Victus+.

phpspkr7b_wysoka_jasnosc_desktop_4_2b233748.jpg

Procesor: W zależności od rynku Exynos 2200 lub Snapdragon 8 Gen 1.

phpbgw2zf_procesor_2_4a32c55d.jpg

Zastosowany w Galaxy S22 Ultra 
procesor został wykonany w technologii 4 nm. Wraz z 8/12 GB pamięci RAM (w zależności od modelu) przekłada się to na najwyższą wydajność bez opóźnień dostępną nawet w zaawansowanych grach 3D oraz uzyskanie wysokiej jakości zdjęć i filmów dzięki zaawansowanemu przetwarzaniu danych.

Pamięć RAM i pamięć wbudowana:

Pamięć RAM 8/12 GB

Pamięć na dane 128/256/512 GB

Aparaty:

Aparat główny: 108-megapikselowy  f/1.8;

Aparat z  obiektywem ultra szerokim: 12-megapikselowy  f/2.2;

Aparaty z teleobiektywami 10 megapikselowy (3X bezstratny zoom) + 10-megapikselowy 10x.

phpfm2mi5_bateria_4_f23d6184.jpg

Akumulator
:

Akumulator o pojemności 5000 mAh. Telefon obsługuje ładowanie 45W.

Rysik S PEN 

phpd2zx6w_rysik_spen_desktop_2_b472fa37.jpg

Nowy Galaxy S ma funkcję znaną wszystkim z serii Note: Rysik S Pen. Pozwala on stworzyć z naszego urządzenia elektroniczny, przenośny oraz intuicyjny notatnik, który pozwoli nam na notowanie najważniejszych rzeczy.  Dzięki zwiększonej reakcji rysika będziemy mogli zapisywać nasze notatki płynniej.

galaxy-s22-ultra-pero-1536x804 (1).jpg 

Rysik umieszczony w obudowie i dostępny tylko w modelu S22 Ultra.

Wersje kolorystyczne: Czarny, Biały, Zielony, Różowy, Czerwony.

FLK9W0raIAMsLDS.jfif

Wszystkie urządzenia posiadają certyfikat wodoszczelnośći IP68. Po wyjęciu z pudełka mają zainstalowaną najnowszą nakładkę One ui 4.1 wraz z Androidem 12. 

Poniżej znajdziecie linki do oferty przedsprzedażowej oraz opisu obowiązujących promocji:

Przedsprzedaż serii Galaxy S22/S22+ oraz S22 Ultra

Warunki przedsprzedażowej promocji dla serii Galaxy S22

Dajcie znać, jak wasze wrażenia. 😀

Przejdź do rozwiązania
443 Odpowiedzi
NataliaSn99
Apprentice
Opcje
Jaką najlepiej wybrać? Z tego co widziałam to jest kilka nazw.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@NataliaSn99, Samsung ma w sprzedaży oryginalną folię. Oto link do niej dla S22, jeśli masz zwykłą wersję, a nie Plus czy Ultra: https://www.samsung.com/pl/mobile-accessories/galaxy-s22-screen-protector-transparent-ef-us901ctegww... 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Hubert_Zalewski
First Poster
Opcje
Witam mam s22ultra, przy odblokowaniu palcem,pokazuje się pasek z pixelami, czy reklamować telefon i wymieniać na nowy ? Bo na drugim egzemplarzu takim samym który jest w domu nie takiego problemu, więc co w takiej sytuacji ? A problem widzę jest znany
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, wiele osób posiada taki problem ale wyszła aktualizacja, która ma to eliminować
Jest to najprawdopodobniej problem z oprogramowaniem
0 Like
NataliaSn99
Apprentice
Opcje
O właśnie tez mnie to zastanawia
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy posiadasz najnowszą wersję oprogramowania na telefonie, na którym występuje problem? Aktualne oprogramowanie posiada numer z końcówką AVBF.

0 Like
MarciNNexT
Pioneer
Opcje
Dzisiaj już będzie u mnie... wydano do doręczenia...😁😁😁
0 Like
Försäkën
Pathfinder
Opcje
Nowe telefony serii Samsung Galaxy S ponownie jak co roku zmieniają swoją liczbę swoją objętość swoją moc swój procesor swój aparat swój wygląd swoją cenę nie i nie inaczej jest w tym roku nowe Samsungi Galaxy s22 oraz s22 plus oraz s22 Ultra pojawiają się tutaj ponownie aby rozbudzić tłumy fanów Samsunga którzy czekali na to cały rok O to już one są przedsprzedaży po kolei w cenie :
-S22:3999zł
-S22+:4999zł
-S22 Ultra:5999zł
Tanio nie jest ale to są flagowe urządzenia i cóż poradzić konkurencja nie ma lepiej a w tym roku Samsung stawia poprzeczkę wysoko A to wszystko przez nowy procesor exynos 2200 przez którego Samsung rozpoczął współpracę z AMD tak nowy exynos 2200 ma układ graficzny od firmy AMD co ma zapewnić naprawdę bardzo dobre wrażenia z rozgrywki na takich urządzeniach jednak oczywiście nie zapominając że w modelach s22 oraz s22 Plus są ograniczenia spowalniające tą grafikę Jednak nadal to nic nie zmienia to nadal będzie szalona możliwość najnowsze testy wykazują iż exynos 2200 ma grafikę lepszą od snapdragona 8 pierwszej generacji o co najmniej 20% Jednak jeszcze nie wiadomo na co stać te obydwa procesory to dowiemy się dopiero po debiucie tych epickich urządzeń Jednak skoro już mowa o grafice Zobaczmy jak w tym roku prezentują się wyświetlacze tych smartfonów:
-S22:2340×1080pikseli, 120hz,6.1Cal
-S22+:2340×1080pikseli,120hz,6.6Cal
-S22 Ultra:3088×1440pilseli,120hz,6.8Cal Samsung jak zwykle zwykle stawia na wysoko choć nie każdy lubi zasady iż małe smartfony muszą być słabsze a na przykład takim przykładem jest nasz mały s22 który w tym roku już nie ma kompaktowych rozmiarów Lepszy jest już zwykłym małym telefonem Chociaż może wiecie może nie takim zwykłym zawali na to że w posiadaniu ma sporo Ramu:
-S22:8Gb
-S22+:8Gb
-S22 Ultra:12Gb
To nie są zbyt dobre wieści jednak Samsung postanowił usunąć Variant 16 GB ram-u z uwagi na to że skoro Samsung tworzy No wiecie na niby telefony do pracy nie potrzebuję one aż tyle Ramu które mogłoby zasilać kompletnie każdą grę ale tutaj jest racja Samsung gowinie potrzebny jest 16 GB ram-u żeby dobrze działał wystarczy to 8 giga Ramu a 12 GB to i tak jest już bardzo mocny poziom a żadnych bardzo mocno wymagających gier Obecnie na rynku dla telefonów nie ma więc to spokojnie wystarcza na początku roku mówiono że Samsungi Galaxy S 22 będą najlepszymi urządzeniami fotograficznymi pod słońcem jeżeli chodzi o smartfony i tutaj mógłbym zauważyć poprawę jeżeli chodzi o zdjęcia nocne Samsung nazwał to Nightografia Nie za bardzo wiem jak to się pisało ale wydaje mi się że tak może być i to nie był tylko szpic na wodę bo poprawa jest wyraźna szumy nadal są ale nareszcie Samsungi mogą robić całkiem dobre zdjęcia w nocy czy minimalnym oświetleniu jednak nie będę tutaj kłamać Tego nie da się porównać do zdjęcia czegoś z bliska w środku dnia z rażącym słońcem wtedy po prostu Samsungi są extra są one zdjęcia w dzień robią świetne i tutaj zawsze będzie dobrze:
-S22: 50Mp
-S22+:50Mp
-S22 Ultra: 108Mp
Tutaj stwierdziłem że nie będę się aż tak rozpisywać bo s22 oraz s22 Plus mają trzy aparaty ale ja w każdym telefonie wzięłam pod uwagę tą główną to najmocniejszą więc tutaj poprawa jest względem modeli podstawowych czyli s22 który w poprzednim roku oferował 48 megapikseli tak samo jest z Samsung Galaxy S 22 plus teraz rzecz którą wie każdy fan Samsunga który śledzi Serie Galaxy S szli to że od Samsunga Galaxy S8 były w nich problemy z nagrzewaniem się i problemy z wytrzymałością baterii spowodowane procesorem który mocno cię ogrzał i wyświetlaczem AMOLED który lubi sobie pobrać sporo energii tutaj nie zauważyłem w wyświetlaczu s22 i s22 Plus była matryca Dynamic AMOLED x2 to samo mamy w s22 ultra tyle że tam dochodzi jeszcze matryca ltpo czyli przystosowane odświeżanie ekranu na podstawie tego co robisz na ekranie co ma oszczędzać baterię skoro już o baterii mowa:
-S22:3700mah
-S22+:4500mah
-S22 Ultra:5000mah
Na pozór nic się nie zmieniło ale mniejszy s22 to mniejsza bateria co trochę się mija z celem Samsunga który ma poprawić czas na baterii chyba że Samsung stwierdził że poszło im tak dobrze że mogę sobie zmniejszyć baterię w najmniejszym telefonie chyba że kosztem ma być wytrzymałość baterii A za co dostajemy mniejszy telefon w cenie kompaktu nie będę się kłócić to niezbyt ma sens bo mogę zostawić ją bateria 4000 mah problemu by nie powinno być ale skoro również o baterii mówimy to warto wspomnieć że pozmieniały się wartości prędkości ładowania smartfonów:
-S22:25W
-S22+:45W
-S22 Ultra:45W
Tutaj Samsung Galaxy S 22 wypada tutaj najsłabiej ale mniejsza bateria jest powoduje i tak lepsze wyniki od s21 który jak trzeba zauważyć w modelu Ultra oferował maksymalna moc ładowania 25W co jest zauważalną poprawą jednak taką technologię to Samsung miał już dawno temu z uwagi na to że w 2020 roku nadał do swoich ostatnich Note-ów 20 ładowanie o prędkości 65W czyli jakieś 2 lata temu czy Samsung do tego wróci bo wtedy Note-y sie nie paliły więc skoro s22 jest mniejszy od swojego poprzednika podamy ich wymiary:
-S22:146.00 x 70.60 x 7.60 mm

-S22+:157.40 x 75.80 x 7.64 mm

-S22 Ultra: 163.30 x 77.90 x 8.90 mm
I tutaj mały s22 jest dużo mniejsza od swoich starszych braci a Fani kompaktów mogą być nieco zawiedzeni Ale z drugiej strony mały Samsung s22 jest uroczy i może przyciągać naprawdę wiele osób na przykład mnie warto też zauważyć że i s22 jak i również s22 Plus oferują te same modele pamięciowe czyli:
-S22/S22+:8Gb Ram+128Gb Rom,8Gb Ram+256Gb Rom
-S22 Ultra: Te Dwa Wyżej Oraz: 12Gb Ram+256Gb/512Gb/1Terabajt
Dzięki za uwagę z tej strony był Adam

0 Like
Försäkën
Pathfinder
Opcje
Zapomniałem dodać że Samsung Galaxy S 22 Ultra Posiada także rysika S Pen wbudowanego w środki którego możesz wyjmować do woli rysik tym razem ma również zdecydowanie szybszą reakcję mniejsi bracia tego nie mają
0 Like
Försäkën
Pathfinder
Opcje
Jak i również to że Samsung Galaxy S 22 Ultra swoim designem nawiązuje Do Note-ów co zdecydowanie nawiązuje końcem Note-ów
0 Like