Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Folosesc Galaxy S22 de un an și aici este părerea mea

(Subiect creat la: 26-05-2025 07:48 PM)
167 Vizualizări
stormycity
Navigator
Opțiuni

Este pur și simplu cel mai bun telefon pe care îl am avut. Înainte foloseam un Xiaomi Redmi 9C timp de 2 ani înainte sa devină defect, mai foloseam și un Samsung J6 Plus și un Huawei P9 lite, iar acest S22 este cel mai bun pe care îl am. Știu, bateria nu este bună, și uneori se încălzește, dar în rest, totul funcționează bine... ei bine, am făcut o greșeală pe acest telefon, este că am bootloader-ul deblocat, și nu am știut că anulează Knox-ul. Dar in rest, totul merge bine, chiar și cu jocurile solicitante, și sunt mulțumit.

6 Răspunsuri
SoN-GoKu
Pathfinder
Opțiuni
de ce l-ai deblocat?
stormycity
Navigator
Opțiuni
Voiam sa bag root (folosesc kernelsu)... eu nici nu am realizat ce consecință pot avea pentru asta
0 Aprecieri
SoN-GoKu
Pathfinder
Opțiuni
și nu mai merge blocat înapoi?
0 Aprecieri
stormycity
Navigator
Opțiuni
Merge, dar degeaba, deoarece odată ce am deblocat bootloader-ul, se arde e-siguranta (sau e-fuse), ceea ce anulează knox, chiar dacă blochezi bootloaderul. Nu este ca la un Google Pixel, ceea ce dacă blochezi bootloader-ul la acele telefoane, Google se face de parcă nu s-a întâmplat nimic cu telefonul. Pentru a repara această problemă, cred că trebuie înlocuit placa de bază, memoria de stocare (UFS sau eMMC), sau chiar procesorul, chiar dacă este Qualcomm.
0 Aprecieri
stormycity
Navigator
Opțiuni
O soluție alternativă ar fi KnoxPatch, ceea ce face orice funcție knox disponibil, înafară de Samsung Autofill și Samsung Pay/Wallet.
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Salutare @stormycity ,

Ne bucurăm că ești mulțumit de telefonul tău Galaxy S22.

Din păcate, deblocarea bootloader-ului este un proces ireversibil (o măsură pe care noi nu o recomandăm) și implică mai multe riscuri și consecințe.

În primul rând, deși nu cred că mai era cazul la tine oricum, se pierde garanția. Pe urmă, ai vulnerabilități de securitate, ești mult mai expus la atacuri malware, viruși sau ale programe din această categorie. 

La fel de important, pierzi funcționalitățile Knox, platforma de securitate hardware și software de la Samsung. Asta înseamnă că nu vei putea folosi servicii precum Folder Securizat sau Samsung Pay (serviciu pe cale de a deveni disponibil și în România).

Tot la capitolul dezavantaje este riscul mai crescut de blocare a telefonului, consum crescut al bateriei, supraîncălzire sau probleme de performanță. 

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!