Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

2 tygodnie z 3 słuchawkami: S22 i 2x S22 Ultra

(Temat utworzony: 14-03-2022 08:07 PM)
1773 Wyświetlenia
Vasqeez
Apprentice
Opcje

Przestrzegam przed zakupami S22 Ultra od firmy Samsung:

Miałem (jeszcze nadal mam) nieprzyjemność obcować z 2 słuchawkami S22 Ultra oraz 1 słuchawką S22.

Posiadam zainstalowane najnowsze aktualizacje, telefon bez brandu.

Do rzeczy:

1. Przy wybudzonym ekranie, jeśli pojawia się połączenie przychodzące głośnik harczy i pierdzi - problem występuje zarówno na S22 jak i S22 Ultra.

2. Telefon nie ładuje filmów i mediów - leci sam dźwięk, natomiast bez animacji - na innych telefonach ten sam filmik ładuje się normalnie.

3. Interfejs systemu kilka razy dziennie przestaje odpowiadać i freezuje telefon na kilka minut.

4. Telefon w losowych momentach wyrzuca przeglądaną aplikację oraz wyrzuca na czarnym ekranie czytnik palca, który nie wpuszcza nas do środka.

5. Problemy z sygnałem - ta sama karta, to samo miejsce, kilka różnych telefonów, a zasięg: OnePlus 8 Pro 5/5, Huawei P30 Pro 5/5, Xiaomi 10T Pro 5/5, S22 Ultra 2/5 lub w niektórych miejscach całkowity brak zasięgu?!

6. Bateria potrafi zejść ze 100% do 47% na wyłączonym ekranie, podczas 8h kiedy śpię?!

7. Posiadam sparowane z telefonem kilka urządzeń bluetooth, ktoś dzwoni - odbieram panelem w aucie - połączenie zamiast do auta przekierowane jest na zegarek, odbieram zegarkiem - leci do słuchawk Buds Pro, odbieram słuchawkami - leci do zegarka, podobny problem ktoś opisał już na forum i Was  przedstawiciel napisał, że to wina niekompatybilności urządzeń - zmieniam komórki średnio raz na 5mies. I to pierwszy telefon, który robi sobie takie ***** z użytkownika i zarazem najdroższy że wszystkich dotychczasowych. 

Nie wspomnę już, że moja pierwsza sztuka miała od nowości pyłki POD ekranem ale na całe szczęście, sklep w którym złożyłem zamowienie przedsprzedażowe wymienił ją na nową sztukę, bo Wasz serwis chciał mi w nowym telefonie ekran wymieniać xD

Telefon konfigurowałem od zera bez wgrywania kopii zapasowych, konfiguracja, autoryzacja aplikacji bankowych itd. zajęła łącznie 3h. Telefon wykazuje duże problemy z płynnością działania i w ogóle możliwości jego użytkowania, ale Wasi "eksperci" doradzają żeby zrobić wipe i skonfigurować od zera,  bo może pomoże, a może trzeba czekać bo jest bubel w oprogramowaniu więc może jednak nie pomoże. Te porady "ekspertów" można określić emotką "xD". Działa u Was jakaś kontrola jakości w ogóle? Czy testerzy w ogóle mieli ten telefon w ręce? Wasze A52 i A5 (2017) warte 400zł chodzą lepiej niż S22 Ultra...

Błędy opisane wyżej nie powinny występować w telefonie za takie pieniądze - rozmyślam o zwrocie telefonu jako niezgodny z opisem.

Z całym szacunkiem - ale to jest chyba ostatni Samsung, który kupiłem. Jak można taki bubel za taką cenę jeszcze wypuścić. 

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Wojtass22ultra, Z jakiej sieci pochodzi telefon ? Dla urządzeń niebrandowanych ostatnia wersja oprogramowania to AVC6.

Wojtass22ultra
Student
Opcje
Telefon pochodzi z sieci Play
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Operator Play nie udostępnił jeszcze najnowszej wersji oprogramowania dla modeli Galaxy S22. Musisz uzbroić się w cierpliwość i zaczekać na aktualizację. Niestety nie wiadomo kiedy oprogramowanie zostanie udostępnione.

peka_tra
Apprentice
Opcje
Bardzo liczyłam na dobre zdjęcia, wręcz śmieszą mnie te reklamy "fotografii nocnej". Nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością. Przy niektórych dźwiękach słychać wyraźne charczenie głośnika. Do tego nie można nawet kupić odpowiedniej ładowarki w sklepie samsunga. Na ten moment jestem mocno rozczarowana i żałuję wyboru.
Do tego bateria która wytrzymuje pół dnia. Nie czuję różnicy po zmianie z 4 letniego s8...
0 Like
Vasqeez
Apprentice
Opcje

Mam niebrandowany telefon z wersją oprogramowania AV6, czyli najnowszą - a problem jak był, tak jest.

Interfejs systemu przestaje odpowiadać w losowych momentach.

Do tego po nowej aktualizacji, we wszystkich aplikacjach gdzie są jakieś animacje/filmy dźwięk jest o pół sekundy opóźniony.

Z tego flagowca to bardziej farsa zaczyna się robić i nawet konkurs, w którym Samaung rozdaje nagrody za pozytywne opinie nie zmieni faktu, że wiele osób płacąc 6,5tys. oczekiwało, że telefon nie tylko będzie działać, ale jeszcze zapewni efekt "wow".

Tymczasem telefon przy normalnym użytkowaniu, utrudnia:

- użytkowanie messengera/instagrama (media się źle wczytują)

- dzwonienie i odbieranie połączeń (zasięg w losowych miejscach znika do 0, gdzie inne słuchawki za 400zł nadal mają 4 kreski)

- nawigację Sygic oraz Mapy Google co chwile się gubią i szukają aktualnej pozycji (musiałem prosić współpasażera, żeby odpalił swoją nawigację w Xiaomi 10 Lite, bo moja nie działała - chyba największy poziom zażenowania do S22 i zarazem firmy Samsung wtedy osiągnąłem)

- domyślny dzwonek systemu dosłownie pyrka lub nie dzwoni podczas połączeń przychodzących

Na S22 Ultra przesiadłem się z Mate 40 Pro, gdzie po prostu brak Googla powodował, że od czasu do czasu musiałem coś "dograć" z aplikacji na około, kupiłem S22 żeby mieć większą wygodę i usługi Google, tymczasem mam jeszcze większe problemy niż na "zbanowanym" urządzeniu, a same porady typu że powinno się wertować XDA, robić ileś razy wipe lub przywracanie ustawień fabrycznych, chodzić z urządeniem do serwisu, który prosi o obserwacje telefonu, bo nie wiedzą co jest grane to jest po prostu żart. 

Moje pytanie z 1 postu nadal jest aktualne - jakim cudem taki bubel wyszedł z fazy testów. Nie przypominam sobie, żebym płacił 6500 za urządzenie w fazie alfa, które za 1.5roku "może" będzie działać jak powinno. 

NAWET jeśli za 1.5 roku aktualizacje naprawią 99% błędów, to cena tej słuchawki na rynku będzie wtedy wynosiła 3500zł, a nie 6500zł, które wydałem i żałuję.

0 Like
Members_qfrIRDp
First Poster
Opcje

Mam to samo ze swoim S22Ultra 256GB.
Zwiechy, zawiechy, restarty, klatkowanie itd...
Oddalem do serwisu - wlasnie mijaja 3 tygodnie od tego momentu i jedyna informacja ktora uzyskalem od Samsunga to:
Jest to kwestia indywidualna dlatego trudno określić okres zakończenia procesu wymiany

Sprzedali mi niesprawny telefon i do tego kaza czekac w nieskonczonosc.. 
Generalnie rowniez nie polecam serii S22 - z tego co czytam to nie jest odosobniony przypadek.

0 Like
Bo___
Pathfinder
Opcje
Ostatnia aktualizacja która miała naprawić problem z ograniczaniem wydajnosci totalnie popsuła telefon. S22 ultra ktory do tej pory dzialal w miare normalnie.. Problemy: zawiesza się. Przycina. Sam wchodzi do losowych ustawień  Wyłączą się. Staje w jakimś menu i nic nie daje się wykonać. I najgorsze nie laduje się bateria pomimo że jest napisane że się ładuje, żeby naładować trzeba wyłączyć telefon. Problemy z zasięgiem ginie, zniekształca rozmowy, pada modem że za gluche rozmowy i trzeba włączyć i wyłączyć telefon. Co wyście wgrali? Przedszkolak to napisał a może 5 komuna ?
Bo___
Pathfinder
Opcje
Ładowanie jak widać. Podłączyłem, założyłem ze się naładował...I padł Screenshot_20220323-063447_Device care.jpg
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, również jestem użytkownikien S22 Ultra. Mam najnowsze oprogramowanie i nie mam takich Problemów.
U ciebie widocznie musiało coś pójść nie tak podczas instalacji.

I. wykonaj wipe cache partition -> https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

II. W razie, gdyby WCP nie pomogło to proszę zrobić reset do ustawień fabrycznych ( nie przywracając kopii )
Mariool
Explorer
Opcje
Strach kupować to cacko, a już myślałem ze mam następcę, bo mój note 10+ nie obsługuje sieci 5G w plusie, pozatym smiga jak nowy nic mu nie brakuje.
0 Like