Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Supraincalzire

(Subiect creat la: 23-01-2021 12:18 AM)
1291 Vizualizări
SergiuNic
Journeyman
Opțiuni
Salut. 
Am o mare problema cu bateria și su0raincalzirea telefonului (Galaxy S20+ 4G). 

Telefonul sta constant la 45-55°C deșii nu am aplicații de background deschise, curat memoria constant, ii dau un restart ocazional de cateva ori pe săptămână, și totuși telefonul se încinge rau de la simpla utilizare. 

SOT 3h maxim 3h 30m.. 

Modul in care folosesc display-ul e 60Hz în 90% din timp dacă are vreo importanta.

Ca și referinta, mi-au scăzut 6% in astea 10 kinute cât am stat sa scriu postarea...

image

0 Aprecieri
17 Răspunsuri
Tomapitic2010
Apprentice
Opțiuni
problema este procesorul exinos
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Pai daca ar fi asta cazul, toate telefoanele cu Exynos ar avea problema mentionata... asta nu e cazul.

Tomapitic2010
Apprentice
Opțiuni
da dar procesoarele exynos de pe seria S20 se supra incalzesc
0 Aprecieri
CatalinDM
Black Belt 
Opțiuni
Si noi avem acelasi procesor si nu avem probleme.
Tomapitic2010
Apprentice
Opțiuni
depinde cum il folosesti
0 Aprecieri
SergiuNic
Journeyman
Opțiuni
Pot sa trimit telefonul în garanție le motivul asta?
0 Aprecieri
CatalinDM
Black Belt 
Opțiuni
Cum am scris si mai jos, da.
CatalinDM
Black Belt 
Opțiuni
Cred ca are o problema cu bateria. Poti sa te duci cu el intr-un service autorizat Samsung cel mai bine, iti vor schimba bateria pe garantie si va ramane rezistent la apa.
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Nu ai nicio problema cu procesorul, ai problema cu aplicatiile pe care le utilizezi si modul in care le utilizezi. 

Spui ca nu ai aplicatii in background dar in print screen ai 7 iconite in bara de status din care 3 sunt de la Facebook Messenger si LINE Messenger plus Samsung Health care iti monitorizeaza nush ce si vremea care face si ea ceva pe acolo...

Pai in topul celor mai mari consumatoare de baterie aplicatii sunt? Ai ghicit: Facebook (atat messenger cat si aplicatia in sine), Whatsapp (aprope sigur si pe asta il ai) si LINE Messenger. Daca vei da o cautare pe Google d.upa "line messenger" vei gasi o gramada de posturi pe diverse forumuri care acuza battery drain masiv datorita acestei aplicatii (LINE). Iar Facebook-ul este cunoscut ca battery hog de cand exista el...Whatsapp-ul s-a adaugat si el listei pt ca deh...e cumparat si el de Facebook si nu trebuie sa faca nota discordanta.

Iar temperatura din aplicatia cu care verifici este temperatura procesorului nu a telefonului. 55 grade este o temperatura normala pentru un procesor, mai ales la incarcarea pe care o arata acolo.

Sa iti mai dau un exemplu: am un coleg cu telefon identic cu al meu (ne schimbam amandoi telefonul in acelasi timp si luam acelasi model). Intotdeauna pe mine ma tine bateria pana seara iar el la 13:00-15:00 il baga la incarcat. Diferenta? El foloseste Facebook, eu nu.

Evident acum nu inseamna ca sa nu il mai folosesti, pana la urma milioane de oameni o fac DAR...poti incerca varianta "lite" a messenger-ului si aplicatiei FB, am inteles ca este mai ok ca si consum de resurse.

Poti instala o aplicatie de monitorizare baterie (gen GSAM Battery Monitor) si sa vezi ce aplicatii iti mananca baterie, care si cum ruleaza in background  (aceleasi sunt cele care iti incalzesc telefonul). Chiar daca tu crezi ca nu ai aplicatii care ruleaza, se pare ca totusi ai. Restartul regulat sau curatarea memoriei nu te scapa de probleme pt ca la tine utilizarea este motivul.

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
SergiuNic
Journeyman
Opțiuni
Imi amintesc ca foloseam aplicațiile lite pe un S3 din cauza ca avea doar 1GB de RAM 🤣 Înțeleg logica ta, scuze dar nu sunt de acord cu ea. Suna prea Samsung ca să sune bine. Pentru ca la un telefon care se vrea flagship, chiar și pentru anul 2020, îmi spui ca trebuie sa renunț la unele dintre cele 7 aplicații (Facebook, Instagram, Messenger, LINE, Teams, Uber și baterry monitor) , pe lângă cele preinstalate, pentru ca e prea mult și din cauza asta se încinge? Eu as propune mai bine sa învățăm sa cerem mai multa calitate pe banii noștri mulți dați pe S-uri și Note-uri decât sa "lăsăm de la noi".
0 Aprecieri
SergiuNic
Journeyman
Opțiuni
În orice caz, nu sunt aici pentru polemici (pentru asta e exista Facebook, chiar și lite pe un flagship 🤪) am pus întrebarea aici în ideea în care mai mulți posesori de S20/S20+/Ultra îmi pot spune dacă au sau nu au și ei aceleași probleme ca și mine. Sa știu dacă sa le fac o vizita în service ca are telefonul meu ceva greșit sau e ceva comun la modele astea
0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Nu am zis sa fii de acord si nici nu polemizez, am incercat doar sa te ajut si sa iti ofer niste explicatii pentru situatia pe care o intampini. Ai spus doar ca nu folosesti aplicatii in background si eu ti-am argumentat ca folosesti. De asemenea ti-am spus lucruri cunoscute in toata lumea legat de aplicatiile astea si anume ca mananca resurse la greu si baterie. Ca vrei sau nu sa crezi sau sa accepti este cu totul altceva.

Nu am facut decat sa iti dau niste explicații logice, aum nu trebuie sa si fii de acord cu mine. Am acelasi procesor cu tine si am SOT de 6 h 41 min (medie) cu standby de 21-23 h (medie). Ok, am bateria mai mare dar tot e diferenta uriasa. Si nici nu mi se incinge. Dar nu folosesc decat whatsapp din toate aplicatiile alea.

Poti face o vizita in service dar iti spun de acum ce se va intampla. Primul lucru pe care il vor face în service va fi sa iti dea un "reset to factory" apoi se vor apuca sa utilizeze telefonul un timp (nu stiu cat...ore, zile...). Vor constata probabil ca nici nu se incalzeste, nici nu se consuma bateria repede si ti-l vor da inapoi d.upa niste teste si masuratori care vor iesi bine. Tu il vei lua, vei instala iar aplicatiile tale si d.upa 2 zile vei avea aceasi situatie....si probabil o sa iti amintesti de ce ti-am scris aici.

Sper din toata inima sa ma insel si sa ai o problema la baterie dar nu cred. Eu nu ti-am zis sa renunti la nimic (ti-am sugerat sa folosesti versiunea lite de la FB pt ca mananca mai putin resurse), poti sa il folosesti cum consideri dar posibil ca unele asteptari pe care le ai sa nu coincida cu realitatea. Nu e treaba mea sa evaluez sau sa judec asta, este strict decizia ta.

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
SergiuNic
Journeyman
Opțiuni
Ca sa vorbim de problema direct, uite aici SOT-ul din ultimele 24h, 8h SOT cu 3 încărcări ale bateriei, 60Hz toată ziua, răspuns mesaje, apeluri și mail-uri. (poți observa și scăderea de baterie de la 27% la 10% în 2h de folosire în care doar am răspuns mesajelor de aici și atât, 60Hz, Wi-Fi 90% din timp on. Comparativ cu ce SOT îmi spui acolo, al meu e jalnic..

Screenshot_20210123-010727_Device care_20880.jpg

RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Asta e la mine dar eu am Note 20 Ultra si cum spuneam, bateria este ceva mai mare. Instaleaza totusi GSAM Battery, o sa iti ofere o imagine buna asupra consumului si mai ales daca si cum consuma bateria aplicatiile. Poti pune varianta "free" nu ai nevoie sa dai banii. Macar iti faci o idee, nu te costa nimic sa incerci

EDIT: Scuze, m-am uitat mai atent si am vazut ca aI s20+ nu normal, asta inseamna ca ai baterie fix ca a mea de 4500 mAh. Pune GSAM Battery si vezi ce iti consuma asa tare pt ca nu e normal ( si eu folosesc FHD+ cu adaptive display la 96 Hz max refresh setat). La service poti merge oricand dar as zice ca e bine sa faci si tu niste verificari inainte

Screenshot_20210123-014233_GSam Battery Monitor Pro.png

Biancaaa
First Poster
Opțiuni
Bună! Dacă nu folosești încărcatorul original, telefonul se supraincalzeste. Am avut aceasta problema cu S8 plus, era sa ia foc, din cauza unui incarcator fake, iar ***** ce am cumparat unul original ( recomand numai Altex) , nu s-a mai supraincalzit niciodata. :smiling-face:
SergiuNic
Journeyman
Opțiuni
Bună, mersi de sfat 😄 Dar a fost folosit doar încărcătorul din cutia telefonului pana acum, din păcate nu e atât de ușor..
0 Aprecieri
cdi12
Big Cheese
Opțiuni
Foarte posibil sa ai o problema cu bateria (personal pe Note 20 scot 6-7 ore SOT, cu locație, Bluetooth, wifi, date active, 2 sim-uri, temă luminoasă) dar așa cum zicea si colegul mai sus sunt șanse majore ca de fapt sa ai ceva aplicații care consuma baterie la modul exagerat in fundal. Nu cred, in schimb, ca ar fi vina FB, Messenger & co in mod deosebit, probabil ai alta aplicație care face drain la modul serios. Când intri la baterie ce zice telefonul tau, ce consum ai per aplicații?
0 Aprecieri