Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Pixel mort - există o rezolvare?

(Subiect creat la: 24-08-2022 10:14 PM)
1949 Vizualizări
Diana994
Explorer
Opțiuni

Bună seara! De câteva zile am observat un punctulet negru (semicerc mai mult :)) ) pe lateralul display-ul și am banuit ca ar putea fi un pixel mort. A mai intampinat cineva problema asta? Știți cumva dacă exista vreo rezolvare? Am incercat o aplicatie si clipuri de pe youtube dar nu a disparut. Am un Samsung Galaxy S10 cumparat acum aproape 3 ani. Mulțumesc! Seară frumoasă!

15 Răspunsuri
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Rezolvarea este doar într-un service autorizat dacă este afectată fizic acea zonă din lateral(pixel defect,inactiv).Dacă nu este chiar deranjant poți lăsa display-ul aşa,altfel va trebui să îl înlocuieşti.
Asta dacă vei considera că merită efortul financiar şi nu intenționezi să cumperi un alt model din generație mai nouă.Acesta ar fi prețul(modul display+adeziv+manoperă)la ESD Service, Bucureşti.
Screenshot_20220824-233246_Samsung Internet.jpg
Diana994
Explorer
Opțiuni
Mulțumesc frumos pentru raspuns! Este o zona f mica, nu este deranjant, adică nu merita investiția, dar am intrebat fiindcă am tot văzut clipuri pe yt cu diverse soluții și credeam ca exista vreo alta cale.
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Sincer să îți spun nu am acordat vreodată atenție unor astfel de metode cu diverse aplicații sau videoclipuri pe care dacă le rulezi promit că rezolvă ceva.Dacă nu este complet inactiv(mort) şi este doar blocat să zicem că provizoriu,pentru o perioadă doar şi-ar reveni dar şansele să cedeze ulterior sunt mari aşa că tot nu rezolvi nimic.De asta spun de service,dar eu îți recomand să-l laşi aşa.Mai bine cumperi un model nou,cu suport de software actual.
S10 nu mai primeşte versiuni noi de Android,12 este ultima.
🙂
Diana994
Explorer
Opțiuni
Da, nici eu nu prea am crezut în metodele respective dar am zis sa incerc. Stiu ca nu mai primește update, dar încă funcționează f bine și nu intenționează sa-l schimb curând. Singura mea frica e sa nu cedeze și alți pixeli, dacă rămâne doar asta, e aproape insesizabil.
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
De extins în timp, nu.Nu cedează în lanț mai mulți unul după celălalt,rămâi cu cel care este.Dar nu trebuie să excluzi posibilitatea ca după o perioadă mai lungă să mai apară vreunul.Nu poți decât anticipa că se va întâmpla.Da,este un smartphone frumos şi bun chiar dacă este din 2019 lansat.Încă au mulți modele din seria S10 la care nu renunță.Mai tragi de el. 🙂
Diana994
Explorer
Opțiuni
Am inteles. Sa speram ca rămâne doar asta :)).
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Să sperăm.Nu îți face griji pentru că oricum ai variantta cu service-ul oricând.Doar să aibă ei în stoc modulul display.
Se mai poate să apară în timp efectul de burn-in (specific amoled)care este altceva.Dar nu obligatoriu.Aici ai un link explicativ.
https://www.samsung.com/ro/support/mobile-devices/ce-este-efectul-de-burn-in/
Diana994
Explorer
Opțiuni
De asta am mai auzit și am și vazut la un telefon expus. Mi se pare mult mai deranjant, deci sper sa nu se întâmple, ca atunci chiar va trebui sa schimb telefonul :))
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Depinde şi de cum îl utilizezi,recomandat este să nu exagerezi cu brightness-ul şi să îl ții la un nivel decent,cât mai redus.Să cauți imagini de fundal pentru home şi lockscreen cu culori cât mai întunecate,să utilizezi modul dark din quick panel,etc. Găseşti în mediul online o multțime de articole cu acest subiect.
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Este ok.Toate acestea pe care le-ai enumerat tu reduc riscul de burn-in.Inclusiv o tastatură dark reduce riscul de a se degrada partea inferioară a display-ului.
0 Aprecieri
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Dacă este doar acel fenomen de retenție/ghost a unei imagini se mai poate salva display-ul uneori dacă îl laşi închis mai mult timp.Dacă însă există burn-in,soluția este doar înlocuirea display-ului în service.
0 Aprecieri
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Poți testa display-ul chiar tu.Tastezi *#0*# pe keypadul smartphone-ului iar acolo sus apeşi pe casetele cu red,green,blue iar undeva mai jos ai black.Asta ca să vezi în ce context apare.De revenit după ce faci testul, revii apăsând mai ferm butonul back din bara touch de jos.La black apeşi butonul power şi abia apoi back,ca să revii.
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Problema a fost creata de o lovitura probabil. În orice mod trebuie sa îl duci la un service autorizat samsung.
0 Aprecieri
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Asigură-te că este un pixel mort, nu unul blocat. Uite aici explicații: https://expertphotography.com/stuck-vs-dead-pixels/

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!
Diana994
Explorer
Opțiuni
Mulțumesc!
0 Aprecieri