Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacja do Android 12 wielki minus

(Temat utworzony: 29-01-2022 11:23 PM)
2239 Wyświetlenia
marcel240
Navigator
Opcje
Nie wiem co znów poszło nie tak, ale mój S10 na poprzednim systemie działał wyśmienicie. Po aktualizacji automatycznej masakra. Przeskakiwanie między aplikacjami straciło płynność, animacje ewidentnie spowolniły, telefon laguje podczas najprostszych czynności. Aplikacja map nie wyskakuje już w trybie pomniejszonego okna. Zamykanie wątków sms z tzw bąbelków przeciągając w dól także beznadzieja, wcześniej mogłem zamknąć wiadomość przeciągając losowo w dól a teraz musze precyzyjnie najeżdżać na X w innym wypadku nie ma szans zamknąć ikony. I nie piszcie o hard resecie bo nie mam zamiaru czyścić telefonu do zera z powodu aktualizacji. Mam nadzieje, że Samsung niebawem wyda aktualizacje poprawiające stabilność urządzenia. Spojrzałem na kilka wątków i widzę, że nie jestem sam z tematem więc czekam cierpliwie na jakieś działania w tym temacie. 
13 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@marcel240 Witam. Na początku wykonaj wipe cache partition.
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę na początek wykonać wipe cache partition według poradnika->
▪︎Poradnik▪︎-> https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Jesli to nie pomoże proszę wykonać reset do ustawień fabrycznych bez przywracania kopii zapasowej
marcel240
Navigator
Opcje
A czy nie usunie to żadnych danych na telefonie? Jeżeli będzie to konieczne to wykonam hard reset w telefonie ale przypuszczam, że pewne rzeczy są spowodowane błędami programowymi i niewiele to da.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Wipe cache partition nie usuwa danych w telefonie natomiast reset do ustawień fabrycznych już tak
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@marcel240 Błędy mogą pozostać z poprzedniego systemu, dlatego po takiej dużej aktualizacji zalecany jest reset telefonu. A na początek zrób wipe cache partition.
marcel240
Navigator
Opcje
Spróbuję na początek wipe cache i zobaczymy. Dzięki za szybką odpowiedź.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Pozdrawiam.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@marcel240  Witam

Tak jak koledzy napisali na początek Wykonaj Wipe Cache Partition i zobaczymy czy wszystkie te błędy znikną.

Michał_S23Ultra
Helping Hand
Opcje
Na S21 Ultra działa świetnie ale tak jak mówisz... zepsuli zamykanie bąbelków
0 Like