09-01-2021 01:00 PM — edytowano 09-01-2021 01:06 PM
Wysyłanie obrazu i dźwięku działa bezbłędnie z Galaxy S4 (i9505) przy pomocy "Screen Mirroring" do Microsoft Wireless Display Adapter HDMI (Miracast) model 1628 (FCC ID; C3K1628 IC: 3048A-1628 F), który wpięty jest do telewizora LG.
Odtwarzanie wideo przesyła obraz i dźwięk, który jest słyszalny.
Niestety przy pomocy "Smart View" w Galaxy Note10 Lite (SM-N770F, PLS, N770FXXU6CTK5) widoczny jest tylko obraz podczas odtwarzania wideo. Dźwięku nie słychać.
Odtwarzanie samego dźwięku w aplikacji w Note10 Lite działa poprawnie - dźwięk słychać.
Czy jest możliwe, aby działało odtwarzanie wideo z dźwiękiem?
Czy są i jakieś współczesne modele potrafią odtwarzać wideo z dźwiękiem przy pomocy powyższej konfiguracji miracast?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
11-01-2021 08:06 PM — edytowano 16-01-2021 08:51 PM
Problem został rozwiązany po wgraniu poprzez Odin3 pliku HOME_CSC_*** z firmware dla regionu Wietnam, dzięki usunięciu blokad regionalnych na niektóre funkcje androida.
Android 10 w wydaniu Samsung to naprawdę arcydzieło funkcjonalności. Głupia polityka google potrafi jednak wypaczyć użyteczność sprzętu i oprogramowania.
p.s.
do cenzora.
Proszę nie deformować mojej wypowiedzi poprzez usuwanie istotnych dla wypowiedzi fragmentów, co skutkuje niezrozumiała wypowiedzią, co skutkuje, że czuję się obrażony.
10-01-2021 06:29 PM
Kilka przydatnych wskazówek znajdziesz w poniższym odnośniku. W szczególności wykonaj następujące kroki:
10-01-2021 08:32 PM
Nie poczuj się dotknięty, ale Twoja odpowiedź, którą można znaleźć w google, bardzo mnie rozczarowała.
Generalnie jestem zadowolony z N770F i nie szukam rozrywki w toczeniu dysputy, ale rzeczowej odpowiedzi kompetentnej osoby znającej się na rzeczy. Być może coś zostało popsute, albo przepustowość jest zbyt mała dla dużej rozdzielczości ekranu, więc lepiej, gdy działa dźwięk lub obraz bez uszczerbku synchronizacji pomiędzy audio i wideo.
Spróbuję jeszcze maksymalnie zmniejszyć rozdzielczość obrazu ekranu, choć uważam, że powinien to robić samodzielnie N10L, który otrzymuje od urządzenia potrzebne informacje.
Jeśli to nie pomoże, to dam sobie spokój.
10-01-2021 08:43 PM
Wystarczyłoby gdybyś napisał w swojej wiadomości jakie kroki już wykonałeś. Dzięki temu nie pojawiłaby się moja oczywista dla Ciebie odpowiedź. To taka wskazówka na przyszłość żeby podawać jak najwięcej informacji, które są niezbędne żeby przyjrzeć się problemowi. W związku z tym, że nie posiadam takiego adaptera to nie jestem w stanie wskazać innych wskazówek niż te, które są dostępne w Internecie. Jeżeli uda Ci się rozwiązać problem to koniecznie daj znać.
11-01-2021 08:06 PM — edytowano 16-01-2021 08:51 PM
Problem został rozwiązany po wgraniu poprzez Odin3 pliku HOME_CSC_*** z firmware dla regionu Wietnam, dzięki usunięciu blokad regionalnych na niektóre funkcje androida.
Android 10 w wydaniu Samsung to naprawdę arcydzieło funkcjonalności. Głupia polityka google potrafi jednak wypaczyć użyteczność sprzętu i oprogramowania.
p.s.
do cenzora.
Proszę nie deformować mojej wypowiedzi poprzez usuwanie istotnych dla wypowiedzi fragmentów, co skutkuje niezrozumiała wypowiedzią, co skutkuje, że czuję się obrażony.