19-12-2019 12:42 AM
Witam.
Jak w temacie. Co sądzicie o braku wsparcia dla dysków w formacie NTFS w telefonach Samsung. Osobiście byłem zaskoczony, że Huawei P30 Pro mojej dziewczyny jest w stanie bez najmniejszego problemu odczytać podłączony dysk NTFS, a mój Note 10+ potrzebuje do tego zewnętrznego i to płatnego programu, żeby zrobić to samo. Jak myślicie jest jakaś szansa, żeby wpłynąć na Samsunga, aby taką opcję dostarczył nam w kolejnych aktualizacjach? Skoro współpracują z Microsoft dzięki czemu mamy darmowy pakiet Office to chuba wsparcie dla systemu plików z Windowsa nie powinien stanowić wielkiego wyzwania. Czekam za opiniami od Was. Pozdrawiam
19-12-2019 08:59 AM
@Madman, podejrzewam, że nowe funkcje są wprowadzane do systemu między innymi na podstawie informacji przekazywanych przez klientów. Jednym z kryteriów z całą pewnością jest popularność danej funkcji więc pytanie czy istnieje duże zapotrzebowanie na format NTFS. Niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie. Jedyne co mogę zasugerować w tym momencie to zgłoszenie sugestii za pomocą aplikacji Samsung Members.
18-01-2020 10:49 PM — edytowano 18-01-2020 10:52 PM
Telefony Huawei charakteryzują sie tym, że łączą się ze wszystkim bezproblemowo. Z Samsungiem bywa różnie, i piszę to z doświadczenia. Co do formatu to chyba FAT jest bardziej domyślnym formatem i tym kierował się Samsung. Puki nie zaczną się problemy z zasobami pamięci w telefonach, format NTFS prędko się nie przyjmie w telefonach na co dzień. Być może duża ilość zgłoszeń w tym temacie do Samsunga coś zmieni.