Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tylby obiektyw - łatwo się rysuje

(Temat utworzony: 02-11-2019 03:27 PM)
519 Wyświetlenia
Tomek07
First Poster
Opcje

Po kilkunastu dniach użytkowania obiektyw jest cały w mikro rysach. Plastik użyty do wykonania osłony jest bardzo kiepskiej jakości. Miałem wcześniej Note 8 i tam obiektyw po 2 latach był w dużo lepszym stanie niż w 10+po kilkunastu dniach. Telefon jest w oryginalnej obudowie. Też tak macie?

0 Like
5 Odpowiedzi
EwaK
Hotshot
Opcje

@Tomek07 pierwszy raz słyszę o takiej sytuacji :thinking-face: Nie miałeś go włożonego gdzieś z kluczami? Albo nie masz na nim żadnej folii (wiem, głupie pytanie, ale sytuacja dziwna)?

0 Like
Vel1
Pioneer
Opcje

Klucze, monety, wszelki papier w kieszeni, działają jak szlifierka w kieszeni użytkownika. Znacznie mniejszy wpływ ma materiał ubrania właściciela. Ciekawa sytuacja . Mało jest tego typu informacji w opiniach. Trudno komentować temat, gdyż każdy właściciel jest panem swojego telefonu, więc co tu doradzać i pouczać. Osobiście nigdy nie miałem problemów w tym tematem. Reasumując mój Notatnik-kieszonkowiec, jego szkiełko aparatu wygląda cały czas jak nowe. Wszelkie szkiełka naklejane odradzam, bo i tak się odkleją. Zbyt mała powierzchnia do ochrony.

0 Like
Tomek07
First Poster
Opcje

Telefonów Samsunga używam od lat. Fotografuję od lat. O optykę potrafię dbać. Telefon jest od nowości w obudowie. Nie potrafię wytłumaczyć jak to się stało, ale się stało. Nie noszę telefonu po kieszeniach z innymi rzeczami. 

0 Like
Vel1
Pioneer
Opcje

Czyli prawdopodobnie miałeś nieświadomy jednorazowy przypadek z telefonem. Torba z zakupami w jednym ręku, teczka w drugiej. Do tego trzeba było zabrać korespondencję w fotela pasażera, wyjąć kluczyki ze stacyjki i na końcu wyjść z samochodu jakoś tam bokiem i go zamknąć trzymając telefon miedzy palcami na ciasnym parkingu. Tak kiedyś uszkodziłem telefon.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tomek07, jeżeli korzystasz z dodatkowej obudowy to jedyna sytuacja, w której mogło dojść do porysowania obiektywu to przenoszenie telefonu z innymi rzeczami np. w kieszeni lub w torbie. Czy możesz wstawić zdjęcie porysowanego obiektywu?

0 Like