Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

problem z S pen Samsung note 10 lite

(Temat utworzony: 05-09-2020 10:51 PM)
1240 Wyświetlenia
thevero18
Journeyman
Opcje
Jeszcze kilka dni temu nie było problemu. Telefon mam dwa miesiące. Nie działa mi opcja pisania po ekramie, kiedy telefon jest zablokowany, zawsze przy zablokowanym ekranie jak rysik był wyciągnięty można było pisać teraz nagle nic się nie dzieje 🙄, ktoś ma podobnie ? 
0 Like
18 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek wykonać wipe cache partition oraz sprawdź działanie rysika w trybie bezpiecznym.

thevero18
Journeyman
Opcje
jak to zrobić ?
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@thevero18, Sprawdź także w Ustawienia --> Zaawansowane funkcje --> Rysik S Pen, czy masz włączoną funkcję Notatka wyłączonego ekranu.

Screenshot_20200906-084239_Air command.jpg

thevero18
Journeyman
Opcje
tak mam, właśnie przy włączonej opcji to nie działa, była ta opcja włączana i wyłączana, resetowany byl też rysik sam problem jest też z funkcją tworzenia notatek która nie zaskakuje za każdym razem po wciśnięciu na ikonkę
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy wykonałeś wskazówki, o których wspomniałem w mojej poprzedniej wiadomości? Widzę, że zaznaczyłeś wiadomości jako rozwiązanie więc rozumiem, że problem został rozwiązany?

0 Like
thevero18
Journeyman
Opcje
nie, jeszcze będę robić soft reset, ale zaznaczyłam jako podane jedno rozwiązań, czy soft reset wiąże się z usunięciem jakiś danych? jak pisałam wyżej nie działają dwie funkcje czyli pisanie rysikiem na ekranie kiedy jest zablokowany i nie działa opcja np. przy odblokowanymi ekranie wyciąganie rysika i automatycznie otwieranie się notatki, na infolinii dodałam informacje o zrobieniu soft resetu
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@thevero18, Soft reset jak i wipe cache partition nie usuwają żadnych danych z telefonu. Czy urządzenie w ogóle widzi włożenie i wyciągnięcie rysika z obudowy ?

0 Like
thevero18
Journeyman
Opcje
tak jak najbardziej wszystkie inne opcje działaja poprawnie tylko jest problem z tym pisaniem po zablokowanym ekranie i utworzeniem notatek kiedy jest odblokowany ekran i mam wyciągnąć rysik to powinien wyskoczyć notatnik, raz mi wyskoczył a potem już to nie działało, i potem znowu tak jakby coś nie łapało 🤷‍♀️🤷‍♀️
0 Like