11-02-2020 09:43 PM
Witam Otóż zauważyłem w swoim Note 10 plus ostatnio problem w prawym dolnym polu ekranu nie dziala prawidłowo dotyk jakby na rysiku było gorzej na palec lepiej reaguje w niektórych aplikacjach raz działa raz nie co to może byc ???
Pozdrawiam
11-02-2020 09:48 PM
@Wojciech4, czy w ostatnim czasie nakładałeś szkło lub folię? Czy korzystasz z zamykanego etui? Sprawdź działanie wyświetlacza wpisując na klawiaturze numerycznej kod *#0*# a następnie wybierając opcję touch.
11-02-2020 09:59 PM
@nismo telefon posiadam od kilku dni wiec z etui mam tylko tylne plecki i korzystam z naklejonej fabrycznie folii
Używałem juz tego kodu serwisowego i tam niby wszystko jest okej
11-02-2020 10:03 PM
@Wojciech4, czyli problem nie jest spowodowany przez etui ani przez folię. Jaką posiadasz wersję oprogramowania? Czy problem występuje we wszystkich aplikacjach czy tylko w niektórych? Jeżeli test przeszedł pozytywnie to nie podejrzewam żeby to był jakiś problem z ekranem dotykowym.
11-02-2020 10:14 PM
No też mi sie tak wydaje ze to nie będzie wina stricte ekranu dotykowego moze cos z oprogramowaniem.
Probelm występuje w niektórych sytuacjach np siatki menu nie przewine w lewo prawo a zdjęcia juz tak sprawdziłem z ciekawość wiec wystepuje w niektórych sytuacjach tylko w tym dolnym prawym rogu jest to mały obszar, widocznie jest to głównie bardziej na s-penie ale na palcu też sie zdaża
11-02-2020 10:15 PM
11-02-2020 10:41 PM
@Wojciech4, sprawdź czy masz dostępną aktualizację aplikacji Ekran startowy Samsung One UI w sklepie Galaxy Store. Najnowsza wersja aplikacji rozwiązuje problem z niedziałającą obsługą dotykową w obszarze gestów na dole. Możliwe, że wystarczy zaktualizować aplikację do wersji 11.0.20.41. Jeżeli posiadasz już najnowszą wersję to spróbuj wyczyścić dane aplikacji w ustawieniach telefonu (Ustawienia > Aplikacje > Ekran startowy Samsung One UI > Domyślna pamięć > Wyczyść dane). Ze względu na fakt, że posiadasz telefon od operatora Play to nie posiadasz najnowszej wersji oprogramowania co nie oznacza, że nowsze wersje oprogramowania rozwiązują ten problem. Na początek sprawdź aplikację, o której napisałem i zobaczymy czy to pomoże rozwiązać problem.
11-02-2020 10:56 PM
Aktualizacja ekranu startowego rozwiązała problem także dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
11-02-2020 10:59 PM
@Wojciech4, to bardzo dobra informacja! Zachęcam do kolejnych odwiedzin forum Samsung Community.
19-07-2024 01:19 PM