Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

One UI3

(Temat utworzony: 02-02-2021 07:34 PM)
440 Wyświetlenia
agatkaj81
Student
Opcje
Witam, 
Czy można odinstalować aplikację One UI 3? Wczoraj ją zainstalowałam i niestety telefon nie działa jak poprzednio.
0 Like
9 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Nie można tego zrobić, ponieważ zmienił się bootloader. Opisz dokładnie jakie posiadasz problemy po aktualizacji :smiling-face:

0 Like
agatkaj81
Student
Opcje
Mam dwie karty sim, prywatną i służbową. Do tej pory miałam możliwość wyobru, z której chcę wysłać sms. Teraz nie mam. W ustawieniach mogę wybrać sim1 lub sim 2. Podobnie z połączeniami, miałam opcję wyboru. Teraz po wybraniu numeru musze nacisnąć słuchawkę i wybrać czy jest to sim1, czy sim2. Wcześniej miałam obie, tuż pod kontaktem.
Kolejna sprawa, to messenger - jak dostaję wiadomość, nie pojawia mi się ikona osoby, która pisze na ekranie głównym, ale muszę wchodzić w messenger'a i dopiero tam wszystko widzę. To tyle, z tego, co zauważyłam od wczoraj 😀

Screenshot_20210202-193502_Messages.jpg

Screenshot_20210202-193550_Call.jpg

Screenshot_20210202-193534_Phone.jpg

0 Like
agatkaj81
Student
Opcje
a co z kartą SIM i wyborem?
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Obecnie możesz ustawić zawsze pytaj lub przypisać kartę SIM do konkretnego kontaku.

0 Like
agatkaj81
Student
Opcje
Ale to żadne ułatwienie, totalnie bez sensu. Nie mogę przypisać karty do kontaktu, bo korzystam z dwóch kart czasem. Potrzebuję konkretnego rozwiązania.
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Pozostaje wybór opcji zawsze pytaj, a w przypadku SMS zmienić kartę w konwersacji jeśli zajdzie potrzeba. 

Możesz wysłać sugestię do firmy Samsung, aby obsługa dual SIM została przywrócona z poprzedniego systemu albo co uważasz, że powinno być naprawione. Możesz tego dokonać poprzez opcje zadaj pytanie lub chat Samsung, które dostępne są pod niebieskim + na ekranie startowym aplikacji Samsung Members. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Pytanie. Ile jeszcze wątków założycie w temacie dual sim? Jest ich już kilka na forum. Wystarczy poszukać, poczytać, ewentualnie dopisać się. Ale nie, po co. Mam problemy z logiką, to założę nowy o tym samym. I na dodatek z tytułem nie mającym nic wspólnego z główną treścią tematu.

Na dodatek do wątku zajrzą inni i zamiast to ukrócić, to ciągną go, a reszta zrobi oczywiście offtop. Taka polska rzeczywistość.

Zastanawiam się kiedy w tym kraju, w szkołach przestali uczyć logicznego myślenia, czytania, bo o czytaniu ze zrozumieniem już nie wspomnę. 😐

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
K0075
Apprentice
Opcje

U mnie nie działa poczta na appce samsung mail i u moich 4 kolegów też. Ten UI3. to katastrofa.

0 Like