Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Note 10 problem z dotykiem

(Temat utworzony: 17-05-2021 06:46 PM)
2197 Wyświetlenia
Joka88
Apprentice
Opcje
Witajcie, czy ktoś z Was spotkał podobny problem? Mianowicie dość często jest tak, że ekran jakby sam się dotykał w losowych sytuacjach - przy przewijaniu stron/dokumentów nagle następuje powiększenie lub pomniejszenie treści, pisząc wiadomość sms/messenger/hangouts etc wciskając jedna literę klika się jakaś/ieś inne, niekoniecznie te obok. Z początku myślałem że wina zabrudzonego ekranu, ale powtarza się to po wyczyszczeniu. Są 2 czy 3 małe ryski na ekranie, niezbyt głębokie ale to też raczej nie to - mam w domu s3 z totalnie rozbita połowa ekranu i mimo tego dotyk działa prawidłowo (szok). No i też jak się zaczyna tak dziać to czasem pomaga zablokować telefon z przycisku i po ponownym odblokowaniu działa normalnie przez jakiś czas. Test *"0*" wykonywałem i niejednokrotnie rysując jakas linie po zabraniu palca pojawia się kolejna nitka pod losowym kątem w innym kierunku niż pierwotna. Jakieś pomysły, rady? 
12 Odpowiedzi
Joka88
Apprentice
Opcje
Albo momentami nie reaguje w ogóle. Trzeba wtedy zablokować i odblokować tel
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Joka88 

1. Od kiedy występuje problem? 
  2. Czy na ekranie masz naklejone szkło lub folię? 
0 Like
Joka88
Apprentice
Opcje
Hej, od około miesiąca półtora, nie ma ani folii ani szkla
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Na początek spróbuj wykonać Wipe Cache Partition, ten zabieg nie usuwa danych z telefonu.
[Poradnik] - Wipe Cache Partition
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

[Poradnik] [Android 11 One UI 3] Jak wejść w tryb recovery menu
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wejść-w-try...

Joka88
Apprentice
Opcje
No chyba będę musiał, chociaż wolalem tego uniknąć - telefon to narzędzie pracy i zaś na nowo wszystko ustawiać wgrywać... Ale może to pomoże na drugą bolączkę - swego czasu przez menu programisty była opcja zmiany kształtu ikon. Zmieniłem ze 2 razy i efekt jest taki że opcja znikła a część ikon jest kwadratowa cześć okrągła i nawet zmiana motywu nie pomaga
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Joka88, zabieg wipe cache partition nie usuwa żadnych danych z telefonu. Wykonaj czyszczenie i daj znać czy coś się zmieniło.

maska
First Poster
Opcje
Mam identycznie
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@maska Od kiedy występuje problem? 

0 Like
pelagiusz
First Poster
Opcje
Witam w moim note 10 przestał działać dotyk, ekran nie reaguje na ruch palcem. Telefonem można się posługiwać tylko przy użyciu rysika. To awaria mechaniczna czy winne jest oprogramowanie?
0 Like