Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mrugająca kropka (czujnik) - wypalony piksel?

(Temat utworzony: 19-09-2019 10:48 AM)
5813 Wyświetlenia
Virion
Apprentice
Opcje

Mam pytanie dotyczące czujnika zbliżeniowego w Note 10. Temat był już poruszany. Na początku użytkownicy skarżyli się, że mrugająca kropka to wypalony piksel. Samsung wyjaśnił, że to czujnik zbliżeniowy i tak to powinno działać, że mruga, ale tylko podczas połączenia. Ja mam inny problem, otóż u mnie mruga również przy wygaszonym ekranie cały czas? Miał ktoś taką sytuację???

12 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Virion, ekran w miejscu czujnika zbliżeniowego miga na wygaszonym ekranie podczas rozmowy czy miga przez cały czas nawet w momencie kiedy nie jest prowadzona rozmowa?

0 Like
Virion
Apprentice
Opcje

Miga również jeśli rozmowa nie jest prowadzona.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Virion, znalazłem wątek na amerykańskim forum, gdzie użytkownicy pytają o migający czujnik na wyłączonym ekranie. Czy posiadasz najnowszą wersję oprogramowania o numerze N970FXXU1ASHE? Czy próbowałeś wyłączyć oraz włączyć ponownie telefon? Czy problem występuje zarówno na włączonym jak i wyłączonym ekranie Always On Display?

0 Like
Virion
Apprentice
Opcje

Wdle telefonu, mam najnowszą N970FXXU1ASH5. Tak próbowałem restartować. Problem występuje tylko przy włączonym  Always On Display. Przy wyłączonym jest ok.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Virion, w pierwszej kolejności konieczna jest aktualizacja do najnowszej wersji. Możliwe, że opisywany przez Ciebie problem został już usunięty w nowym oprogramowaniu. Skoro Twój telefon nie wyszukuje aktualizacji to podejrzewam, że pochodzi od operatora sieci komórkowej? W takim wypadku będziesz musiał zaczekać na aktualizację. Ewentualnie możesz wykonać hard reset, ale nie mamy pewności czy ten zabieg rozwiąże problem.

Steadfast97
Explorer
Opcje
Hej, czy ktoś z posiadaczy Galaxy s22 posiada ten sam problem?
Mrugają mi 4 piksele podczas rozmów.
Dzieje się tak odkąd kupiłam ten model.
Powinnam się tym przejmować i udać do serwisu?

image

0 Like
J3drula
Voyager
Opcje
Wygląda to na czujnik zbliżeniowy i światła. Czy powinien być widoczny, nie mam pojęcia, u siebie ich nie widzę, a w trakcie rozmów zwykle słuchawkę trzymam przy uchu, więc też nie potwierdzę czy tak ma być.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Według mnie to również czujnik zbliżeniowy i oświetlenia. Miejsce mniej więcej pokrywa się z poniższą grafiką z instrukcji użytkownika.

S22.jpg

Steadfast97
Explorer
Opcje
Dzięki, pytanie tylko czy powinien tak mrugać... Zafiksował czy co...
0 Like