Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DualSim brak internetu

(Temat utworzony: 20-05-2020 08:13 PM)
2503 Wyświetlenia
Kakadio
First Poster
Opcje

Hej,

Od miesiąca mam Note10+ i problem ze słabym internetem. Mam włożone 2 karty - Orange i T-Mobile. Mimo, że jestem w zasięgu LTE+, to internet raz działa, raz nie. Nie ma znaczenia, czy to Orange czy Tmobile. I tu i tu jest zasięg LTE+, ale  problem nie ustępuje. Wymieniłem kartę z Orange - dalej bez zmian. Co ciekawe, zona ma Note9 i telefony będąc obok siebie z włączonym Speedtestem i zasięgiem LTE+, Note 10+ pokazuje jakieś marne prędkości 2-3 mb, a Note9 powyżej 50mb. Oczywiscie po jakimś czasie, Note 10+ też pokaże takie prędkości, ale jest to irytujące.

Poprzednio miałem S9 i taki sam problem. Wymieniłem na nowy telefon, bo myślałem, że wolny  internet ma związek z uszkodzonym telefonem. Nowy telefon, a problem taki sam.

Wydaje mi się, że problem jest w dwóch kartach SIM. Tylko jak go rozwiązać? Reklamować telefon? 

0 Like
13 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kakadio  Czy telefon był przywracany z kopii starego ? 

0 Like
Kakadio
First Poster
Opcje
Tak, dane przeniesione SmartSwitch.

Aktualnie od godziny, rozdzileilem karty. W Note10+ został Orange i internet śmiga pięknie. Prędkości nawet powyżej 50mb, dochodzące do 100mb. Nic nie przerywa.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kakadio  Przeniesienie za pomocą  SmartSwitch  też przenoszą, się błędy  proponuje Ci jeszcze raz zrobić Hard reset bez kopii i przetestować. 

Kakadio
First Poster
Opcje

Sprawdzę jutro na starym S9. Dziś robiłem w nim reset i włożyłem kartę T-Mobile. Poki co śmiga.

Jako, że rozdzileilem karty SIM i teraz obydwa telefony Note 10+ i S9 działają bez zarzutu, to czym jest to spowodowane? Słaby modem?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kakadio, testy urządzenia najlepiej przeprowadzać na "czystym" systemie. Jeżeli przywróciłeś kopię zapasową z poprzedniego telefonu to wraz z nią mogły zostać przywrócone błędy zgodnie z tym co napisał @vdsl2. Wykonaj hard reset, ale tym razem nie przywracaj kopii zapasowej. Daj znać czy to pomogło.

Kakadio
First Poster
Opcje

Karty przełożyłem do starego czystego S9. Wgrane tylko kontakty, niestety efekt ten sam - Internet kuleje.

Zamieniłem też karty slotami - również bez efektu. 

Próbowałem wyłączyć jedną kartę w ustawieniach, też bez efektu.

Zamówiłem nowa kartę z Tmobile, zobaczymy czy coś to pomoże. 

Bez problemu działa net, jak karty są w osobnych telefonach. Nic nie przycina, transfery powyżej 50mb. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kakadio, rozumiem. Daj znać czy wymiana karty SIM rozwiązała problem. Zachęcam również do zgłoszenia błędu za pomocą aplikacji Samsung Members.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kakadio  Zerknij, do tego tematu problem dotyczył czegoś innego, ale może ten zabieg Ci pomoże Klik

0 Like
Kakadio
First Poster
Opcje
Nie dziala ten link...
0 Like