Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

CSC default rămas pe Germania

(Subiect creat la: 14-11-2020 10:50 PM)
860 Vizualizări
NoReason98
Apprentice
Opțiuni
Salut!

Am primit un telefon cadou cumpărat din Germania.
Am dat flash de pe sammobile la ultima versiune de software cu CSC pe România, dar aici se pare că a rămas tot CSC de Germania.

Văd că singura problemă pe care o am din cauza asta este doar in Samsung Pay ca primesc ads in limba germană, dar după o săptămână de utilizare nu am observat alte probleme.

Oare știți cum as putea modifica pe CSC de Romania sau daca merita sa mai fac un factory reset? Deoarece deja am toate aplicațiile puse, setările făcute cum îmi place mie.
Ar putea apărea alte probleme daca CSC-ul rămâne pe Germania?

Am cartela de Digi, și totul merge perfect. Datele, WiFi, tot tot.

Mersi!
image

0 Aprecieri
16 Răspunsuri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Salut,

Daca totul functioneaza OK iti sugerez sa nu ii mai faci nimic. Vezi daca primesti update-uri normal la urmatoarea actualizare si daca nu le primesti automat, atunci poate ar trebui sa te gandesti sa ii schimbi CSC. Sa stii ca orice interventie de genul acesta duce la pierderea garantiei. 
Poti arunca un ochi pe xda-developers sau sammobile sa vezi care e procedura de schimbare CSC si ce implica, insa eu zic ca nu are sens.

ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

P.S. update-urile le vei primi cand sunt disponibile pentru CSC de Germania nu cand apar in Romania (cred ca apar inainte de a aparea in ROmania oricum).

Lucian17
Helping Hand
Opțiuni
Poti solicita o resoftare intr-un service autorizat - ESD Service (Samsung Plaza), dar ***** cum a mentionat si @ElfStone, doar daca daca nu primesti update-urile la timp (sammmobile.com sectiunea firmware, poate fi un reper).
CosHd
Voyager
Opțiuni
Se poate schimba CSC. Fa flash cu SIM in telefon, firmware de pe sammobile.com si Odin. Inainte de flash instaleaza Smart Switch sa ai driverele corect instalate. Garantia ramane valabila atata timp cat nu faci root la telefon si Knox warranty ramane 0x0.
0 Aprecieri
NoReason98
Apprentice
Opțiuni
Am făcut deja asta. Am scris mai sus. CSC-ul a rămas de Germania
0 Aprecieri
CosHd
Voyager
Opțiuni
Si la CSC ce ai folosit Home_CSC ori CSC? Eu am schimbat acum cateva zile la un Note 10 fara probleme.
0 Aprecieri
NoReason98
Apprentice
Opțiuni
CSC. Mi-a dat factory reset. Home_CSC nu îți face factory.
0 Aprecieri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Ai confirmarea de la Samsung ca daca schimbi CSC la un telefon cumparat cu CSC de Germania, din Germania, distribuit de Samsung Germania, nu pierzi garantia? 

Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Nu pierzi nimic. Încetați cu tâmpeniile astea că dacă faci ceva softului pierzi garanția. Am avut un S8 rootat și l-am dus în garanție și nu a pus nimeni întrebări. Flash-urile de CSC sunt o banalitate, nu tripezi Knox și nici nu modifici nimic în root. Mor când vă aud
0 Aprecieri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Daca tu nu ai avut probleme nu inseamna ca nimeni nu o sa aiba probleme. Iti spun sigur ca, nu doar "triparea" knox poate duce la pierderea garantiei. Nu mai dati sfaturi aiurea care sunt total diferite de pozitia oficiala Samsung.
Daca cineva vrea sa riste, poate sa o faca linistit, dar trebuie sa cunoasca riscurile.

Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
În teorie, pentru dispozitivele Samsung doar triparea Knox poate duce la pierderea garanției, în sensul că doar acolo se poate verifica dacă ceva a fost modificat. La orice alte dispozitive, nu ai cum să verifici în special dacă pui un firmware stock.
Uite și aici un link în care explică că rootarea, în Uniunea Europeană, nu îți anulează garanția: https://www.piana.eu/root/
0 Aprecieri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Poate oricine sa scrie orice articol de blog doreste. Nu cred ca planuieste cineva sa dea in judecata Samsung pentru ca refuza sa repare gratis un produs in service. Despre asta e vorba.. nu despre orice altceva.
Daca produsul e destinat pietei din Germania si tu pui CSC din RO pe el, se poate verifica destul de usor 🙂
Nu doar asa se poate verifica, dar sunt si baze de date cu numere seriale destinate fiecarei piete. Daca Samsung vrea sa verifice, poate. Ca nu o face, iarasi e alta discutie.
Atat timp cat nu ai vreun articol oficial Samsung care sa sustina ce spui tu, nu are nici o relevanta. Raspunsul oficial Samsung este ca, interventia si instalarea unui software care nu e destinat produsului detinut, duce la pierderea garantiei.

CosHd
Voyager
Opțiuni
Am nevoie de confirmare? Fiecare face ce doreste cu dispozitivul lui. Cand spun ca nu pierzi garantia, mai ales ca folosesti firmware Samsung, spun din experienta proprie cu 2 telefoane trimise in service oficial cu CSC schimbat. La niciunul nu am primit refuz de reparatie. In fine nu ma bag in polemici cu pierdere ori nu garantie ca vad ca se vorbeste foarte oficial aici de zici ca se vorbeste doar in numele Samsung.
0 Aprecieri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Eu iti spun ce zic cei de la Samsung si ce au zis Moderatorii acestui forum.
Discutiile de root-ari, schimbari de ROM si etc, nu isi au locul pe un forum oficial. Sunt destule forum-uri care trateaza aceste subiecte.
Nu poti sustine ca nu se pierde garantia, tot ce poti sustine e ca tu, in cazul tau, nu ai pierdut garantia. 

De acord cu tine, nu are rost sa intram in discutii de genul. Pana la urma e decizia fiecaruia ce face cu telefonul sau, dar cum am spus, trebuie sa cunoasca eventualele riscuri.

CosHd
Voyager
Opțiuni
Si inca ceva banuiesc ca toti cei care fac flash isi asuma partea de brick-uire a dispozitivilui avand in vedere ca nu se face "profi" deci ar trebui sa isi asume si posibila pierdere a garantie in cazul asta.
0 Aprecieri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Asta e clar. 

0 Aprecieri