20-12-2019 04:11 PM – ostatnio edytowany 20-12-2019 11:09 PM przez EwaK
Witajcie Forumowicze!
Śpieszę z informacją, że od wczoraj (19.12.2019) na urządzeniach z serii Note10 dostępna jest już aktualizacja do systemu Android 10 wraz z nakładką systemową One UI 2!
One UI 2 przyniosło kilka zmian, które zostały zebrane w całość i zgrabnie opisane, poczytacie o tym tu:
Oficjalna lista zmian w Android 10 z One UI 2
Dajcie znać, jakie zmiany zauważyliście, co Was zaskoczyło. Czy jest jakaś nowość, która szczególnie Wam się podoba? Naturalnie, jeżeli jest coś, co nie do końca działa jak powinno, również podzielcie się taką informacją 🤔 Będziemy wspólnie działać 😃
Czekam na Wasze spostrzeżenia 😃
21-12-2019 03:01 AM
Wie ktos kiedy Będzie dostępna Aktualizacja do android 10 z Brandem operatora PLUS bo narazie brak a z Play już dostali aktualizacje na Note 10+?
21-12-2019 05:11 AM
@ALIENX21 Spróbuj zadzwonić i dowiedzieć się na infolinii plusa.
22-12-2019 07:16 AM
22-12-2019 06:55 PM
Aktualizacja na ten moment jest dostępna wyłącznie dla telefonów kupionych w wolnej sprzedaży (wariant XEO). Niestety nie wiadomo kiedy nową wersję oprogramowania udostępnią operatorzy sieci komórkowych. Zachęcam do odwiedzenia tego wątku, w którym na bieżąco pojawiają się informacje odnośnie udostępnionych aktualizacji Android 10.
23-12-2019 08:15 AM
Witam.
Już po zainstalowaniu widać, że strony menu z aplikacjami nie przesuwają się płynnie tylko "klatkują" podczas ich przesuwania w lewo lub prawo. Widżet kalendarza w układzie miesięcznym na całej stronie - wpisy w poszczególnych dniach zawijają tekst zwiększając objętość całego wpisu, przez co cegiełki w okienku zwiększyły swój rozmiar. Na razie takie błędy zauważyłem.
23-12-2019 11:37 AM
@damianolo, Daj systemowi trochę czasu na "ułożenie się" po aktualizacji. Jeśli chodzi o animacje, to nie zauważyłem żadnych zacięć. Działają bardzo płynnie. Gdyby problem z nimi nie ustąpił, to wykonaj wipe cache partition. Wszystkie inne znalezione błędy możesz zgłosić przez aplikację Samsung Members.
24-12-2019 01:24 PM
Tak zrobiłem w pierwszej kolejności. Wipe cache partition niestety nic nie pomogło. Optymalizacja systemu, pamięci i aplikacji również nie pomogły. Ekran Menu I ekrany aplikacji podczas przesuwania w lewo lub prawo delikatnie klatkują, a przy przesuwaniu Góra dół działają płynnie. Zgłosiłem problem przez Samsung Members.
24-12-2019 01:32 PM
@damianolo, również nie zauważyłem klatkowania podczas przewijania ekranu startowego oraz listy aplikacji. Daj znać jak otrzymasz odpowiedź z Samsung Members.
26-12-2019 05:09 PM
Czy budzik w dziesiątce nie odczytuje już godziny za pomocą syntezatora mowy?
Uważałem to za bardzo przydatną funkcję (szczególnie przy kilku drzemkach).
Teraz jest Alarm Bixby, który gada po angielsku.