Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Android 10 już dostępny na Note10/10+!

(Temat utworzony: 20-12-2019 04:11 PM)
1570 Wyświetlenia
AgnieszkaG
Expert
Opcje

note10_10_main-kv_auraglow_2p_rgb_190627_main_visual.jpg

Witajcie Forumowicze!

Śpieszę z informacją, że od wczoraj (19.12.2019) na urządzeniach z serii Note10 dostępna jest już aktualizacja do systemu Android 10 wraz z nakładką systemową One UI 2! 

S10-main-KV-1000x563.jpgOne UI 2 przyniosło kilka zmian, które zostały zebrane w całość i zgrabnie opisane, poczytacie o tym tu:

Oficjalna lista zmian w Android 10 z One UI 2

Dajcie znać, jakie zmiany zauważyliście, co Was zaskoczyło. Czy jest jakaś nowość, która szczególnie Wam się podoba?  Naturalnie, jeżeli jest coś, co nie do końca działa jak powinno, również podzielcie się taką informacją 🤔 Będziemy wspólnie działać 😃

Czekam na Wasze spostrzeżenia 😃

25 Odpowiedzi
ALIENX21
Helping Hand
Opcje

Wie ktos kiedy Będzie dostępna Aktualizacja do android 10 z Brandem operatora PLUS bo narazie brak a z Play już dostali aktualizacje na Note 10+?

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ALIENX21  Spróbuj zadzwonić i  dowiedzieć się na infolinii plusa.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AgnieszkaG  Android 10 zainstalowany :smiling-face:Screenshot_20191222-071539_Android System.jpg

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Aktualizacja na ten moment jest dostępna wyłącznie dla telefonów kupionych w wolnej sprzedaży (wariant XEO). Niestety nie wiadomo kiedy nową wersję oprogramowania udostępnią operatorzy sieci komórkowych. Zachęcam do odwiedzenia tego wątku, w którym na bieżąco pojawiają się informacje odnośnie udostępnionych aktualizacji Android 10.

damianolo
Journeyman
Opcje

Witam. 

Już po zainstalowaniu widać, że strony menu z aplikacjami nie przesuwają się płynnie tylko "klatkują" podczas ich przesuwania w lewo lub prawo. Widżet kalendarza w układzie miesięcznym na całej stronie - wpisy w poszczególnych dniach zawijają tekst zwiększając objętość całego wpisu, przez co cegiełki w okienku zwiększyły swój rozmiar. Na razie takie błędy zauważyłem. 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@damianolo, Daj systemowi trochę czasu na "ułożenie się" po aktualizacji. Jeśli chodzi o animacje, to nie zauważyłem żadnych zacięć. Działają bardzo płynnie. Gdyby problem z nimi nie ustąpił, to wykonaj wipe cache partition. Wszystkie inne znalezione błędy możesz zgłosić przez aplikację Samsung Members.

damianolo
Journeyman
Opcje

Tak zrobiłem w pierwszej kolejności. Wipe cache partition niestety nic nie pomogło. Optymalizacja systemu, pamięci i aplikacji również nie pomogły. Ekran Menu I ekrany aplikacji podczas przesuwania w lewo lub prawo delikatnie klatkują, a przy przesuwaniu Góra dół działają płynnie. Zgłosiłem problem przez Samsung Members.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@damianolo, również nie zauważyłem klatkowania podczas przewijania ekranu startowego oraz listy aplikacji. Daj znać jak otrzymasz odpowiedź z Samsung Members.

0 Like
MaŁy_RaDeK
Navigator
Opcje

Czy budzik w dziesiątce nie odczytuje już godziny za pomocą syntezatora mowy?

Uważałem to za bardzo przydatną funkcję (szczególnie przy kilku drzemkach). :winking-face:

Teraz jest Alarm Bixby, który gada po angielsku.

0 Like