Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Încărcare rapidă Note 10+

(Subiect creat la: 18-07-2022 03:03 PM)
458 Vizualizări
cromozomy
Student
Opțiuni

Salut!

Am un încărcător original Samsung de 25W și recent am achiziționat unul de 45W, tot original Samsung, de la Altex. Am constatat că cele două încarcă aproape identic, cu un „bonus” neglijabil, de 2 minute, pentru cel de 45W, deși diferența ar trebui să fie, teoretic, mai mare. Am citit un articol al celor de la Android Authority, care susțin că încărcătorul de 45W livrează, de fapt, maxim 30W. 

Am solicitat explicații la Samsung România și am intrat în legătură cu un consultant care mi-a verificat telefonul remote (cu aplicația Smart Tutor), confirmând că telefonul e ok, bateria lui e ok. Mi s-a recomandat să încerc să schimb încărcătorul, care ar putea fi defect...

Mă întreb dacă are rost să fac un drum la Altex. E cineva care folosește, ca mine, ambele încărcătoare (de 25W și 45W) și a constatat o mare diferență? Sau măcar îmi poate spune cineva cât îi ia să încarce full, de la zero, un Note 10+ cu încărcătorul de 45W?

Mulțumesc!

8 Răspunsuri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Salut,

Telefonul suporta 45W intr-adevar... iar 2 minute diferenta pare foarte putin. Sunt curios daca are cineva un incarcator rapid si il foloseste cu Note 10+ sa vedem diferenta.

Incearca cu un cablu diferit si acelasi incarcator de 45W, poate e ceva in neregula cu cablul. 

cromozomy
Student
Opțiuni
Ideea de a schimba cablul nu e rea, dar am testat si nu sunt diferențe.
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
Probabil ca atata duce acel incarcator. Din ce am vazut pe yt era o diferenta un pic mai mare (10 min). Posibil ca si telefonul atat permite ca si incarcare 30w chiar daca suporta 45w
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Diferentele intre cel de 45W si cel de 25 sunt de 10-14 min maxim, dacă ne referim la timpul necesar incarcarcarii pana la 100%.incarcatorul de 45% incarca mai repede in primele minute, avantajul lui fiind acela ca ajungi la 45-50% incarcare in foarte scurt timp (30 min). Prin comparatie cu cel de 25W care incarca pana la 29% bateria, incarcatorul de 45W o aduce la 36% după 15 min.

Practic diferenta intre ele este insesizabila unui utilizator normal, avantajul celui de 45W vazandu-se atunci cand vrei sa incarci cat mai mult avand putin timp la dispozitie (esti de ex undeva si folosesti o priza).

Ma gandesc serios ca la S22 Ultra sa folosesc incarcatorul de la note 20 Ultra (cel de 25W), in loc sa iau unul de 45W...ma mai gandesc

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
Daca iti iei de 45W cred ca e o investitie care nu prea isi merita banii , doar sa il ai pe acolo si sa il folosesti doar la nevoie....
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Da, asta imi pare si mie. Daca il iau e doar asa sa am si unul de 45W sau pt cazul in care as vinde Note-ul (dar nu prea vreau asta)

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Da,
este cineva care utilizează ambele tipuri de încărcătoare(25W,45W).
Mai mult decât atât,am şi eu un Note 10+ pe care recunosc că l-am încărcat din momentul achiziției,doar cu încărcătorul original de 25W, cu care a venit în cutie.
Promit că voi testa încărcarea cu cel de 45W de la 0%-100%(am specificat în ultimul topic al meu din aria tehnică, faptul că este vechiul model de încărcător*TA845XBEGWW*,nu cel nou *EP-T4510XBEGEU* care este posibil să fie puțin mai eficient,cel puțin pentru seriile acestea noi care acceptă acest tip de încărcare cu 45W).
Eficient pe anumite segmente de încărcare cum a specificat @RapierXDA,ca timp de încărcare total nu poate fi vorba de un salt uriaş față de cel de 25W.
În plus,software-ul smartphone-urilor din seriile ce vor urma va fi categoric mult mai bine optimizat pentru Super fast charging dacă aşa vor fi cerințele.
Eu încarc smartphone-urile de la 15%-100% şi sunt foarte mulțumit de eficacitatea bateriei şi de acea 1oră ca reper pentru 25W (1oră şi câteva minute la Note 10+, fix 1oră pentru S22 Ultra),neținând cont nici de acea setare suplimentară implementată şi pentru Note 10+, anume *Protect battery* care ar extinde perioada ei de viață limitând la 85% încărcarea maximă.
Sunt în acea etapă în care prefer să fac economii la altceva ...decât la baterie.
🙂
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Note 10+, încărcare cu 45W, de la 0%-100% cu vechiul model de încărcător TA845XBEGWW.
Trebuie precizat faptul că la o descărcare completă a bateriei(0%)smartphone-ul se va închide iar procesul de încărcare dacă este efectuat în acest stadiu,nu se va afişa pe display decât acea "animație" specifică (acel cerc cu procentele)fără detalii de tip text.
În plus, stadiul încărcării nu este vizibil pe display, decât dacă este apăsat uşor butonul Power.
Astfel,am fost nevoit să utilizez în paralel Stopwatch-ul(cronometrul) de la S22 Ultra pentru a urmări timpul de încărcare.
Marja de eroare este de 8-10 secunde, având în vedere faptul că nu am activat cronometrul simultan cu introducerea în priză a încărcătorului.
Iar etapele verificării procentelor sunt inconstante(am dorit din 10 în 10 procente dar pentru că nu am stat cu ochii pe ele permanent, a ieşit altceva...însă este suficient ca reper chiar şi aşa). 🙂
0%-20% aproximativ 8 minute
0%-30% aproximativ 13 minute
0%-45% aproximativ 20 minute
0%-50% aproximativ 22 minute
0%-60% aproximativ 29 minute
0%-82% aproximativ 45 minute
0%-85% aproximativ 49 minute
0%-87% aproximativ 52 minute
0%-90% aproximativ 56 minute
0%-100% aproximativ 1oră şi 12 minute