Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

wyświetlacz samsung galaxy a71

(Temat utworzony: 02-10-2020 02:45 PM)
604 Wyświetlenia
olazaj
First Poster
Opcje

Witam, mam pytanie/problem co to wyswietlacza sg a71. Zdjecia są dziwnie blade,w bardzo chlodnym odcieniu. Na miniaturach otwartych stron czy miniaturach galerii,zdjecie ma dobrą intensywną kolorystykę o ładnej ciepłej barwie. Lecz po powiększeniu/otwarciu karty zdjęcie dziwnie traci na kolorze,bladnie i przyjmuje bardzo chlodny odcień. Tryb ekranu ustawiony na" żywy ", przy ustawieniu na "naturalny" kolory nie bladną przy otwarciu/powiekszeniu karty(ale wiadomo,że są "gorsze"wiec ustawiam na tryb "zywy".... Na innych modelach samsunga tego efektu nie ma. Czy to normalne przy sg a71 (tak juz ma fabrycznie)? 

0 Like
6 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Problem występuje od początku czy pojawił się dopiero po czasie? Rozumiem, że zgłaszany błąd dotyczy zdjęć otwieranych za pomocą aplikacji Galeria. Spróbuj na początek wyczyścić dane aplikacji Galeria oraz wykonaj wipe cache partition. Poczekajmy również na informacje od pozostałych posiadaczy modelu Galaxy A71.

czyszczenie danych aplikacji: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/rozwi%C4%85zywanie-najcz%C4%99st...

wipe cache partition: https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

0 Like
olazaj
First Poster
Opcje

Telefon nowy,dopiero co zakupiony. Problem dotyczy nie tylko galerii,ale i też jest widoczny na zdjęciach na innych aplikacjach np Instagram.Ogólnie przy otwartych kilku różnych kartotekach na ich zminimalizowanym poziomie jest cieplejszy odcień po otwarciu kartoteki zdjecie przybiera odcien chłodniejszy. Widać to szczególnie na zdjęciach o ciepłym brązowym tonie,nagle robi się blade. Różnice  widać tez przy otwarciu tego samego zdjecia na innych telefonach samego samsunga,maja odcien bardzo chlodny/blady. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na jakich jeszcze modelach sprawdzałeś wyświetlanie zdjęć? Jeżeli wstawisz lub podasz odnośnik do przykładowego zdjęcia to mogę sprawdzić w telefonie Note20 Ultra.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@olazaj mała podpowiedź, mamy na forum dział przeznaczony dla całej serii A 

https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-a/bd-p/galaxy-a-pl

to tak na przyszłość, abyś wiedział gdzie pisać i zakładać nowe tematy.

Aby łatwiej było Ci poruszać się po forum zapoznaj się z jego strukturą.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
olazaj
First Poster
Opcje

Otworzyłam to samo zdjecie na :min. samsung galaxy j5, sg a51 . stwierdzam, że samsung a71 musi mieć fabrycznie skonfigurowany tak wyswietlacz,ze ma dziwnie chlodny ton (żeby mieć pewność trzeba porównać z innym sg a71).mi ta konfiguracja przeszkadza,jedyne co poprawia kolory to ustawienie ręczne przez modyfikacje ustawień (ulepszenie widocznosci_regulacja koloru).tylko wtedy juz nie można: wlaczyc filtru światła niebieskiego; regulacja jasności ekranu ma mniejszy zakres ....tak więc moim zdaniem dziwnie skonfigurowany jest ten model a 71 (chyba,ze to tylko na moim egzeplarzu). Ps dziękuję wszystkim,którzy odpisali :winking-face:

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Miejmy nadzieję, że zgłosi się inny użytkownik modelu A71 i będzie w stanie sprawdzić jak to wygląda na innym modelu. Pamiętaj, że jeżeli uważasz, że występuje problem z wyświetlaczem to możesz się zgłosić do serwisu. Pytanie jednak czy w tym wypadku serwis będzie w stanie stwierdzić usterkę i wymienić wyświetlacz. W pierwszej kolejności najlepiej będzie mimo wszystko sprawdzić na innym modelu A71. Wtedy też będziesz miał porównanie i odpowiedź na pytanie czy to standard wyświetlania w tym modelu telefonu.

0 Like