Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uszkodzone fabrycznie A51

(Temat utworzony: 28-09-2020 01:19 AM)
812 Wyświetlenia
Olinek26
First Poster
Opcje

Witam ... 12.05.2020 przedłużając umowę w Play wybrałam telefon A51 w trakcie podpisywania umowy szolila się dziewczyna ktorej byłam klijętką ... przy oglądaniu telefonu nie mogłam go załączyć więc stwierdziłam że jest rozładowany... pani zapanowała telefon podpisałem umowę i pojechałam do domu .. zaraz po wejściu podłączyłam telefon do ładowania odeczlam 20 min. Po nieudanej  próbie włączenie telefonu zadzwoniłam do PLAY I poinformowała Pana kierownika który szkolił Nową Panią... że telefon został podłączony lądował się 20 minut i nie da się to włączyć... Pan powiedział że widocznie był całkowicie rozładowany u prosić żebym to pasowała jeszcze godzinę... ok tak zrobiłam... po godzinie nie dało się włączyć telefonu więc zadzwoniłam do PLAY poinformowała że telefonu nadal nie dla się włączyć pan powiedział że mam przyjechać do Salonu PLAY ..  I tak zrobiłam... 

Oddałam telefon do serwisu po kilku dniach telefon został mi zwrócony i usunięto usterki .... wzięłam telefon wszystko wydawało się być w pożądku po kilku dniach telefon zaczął się zawiesza nikt nie mógł się do mnie dodzwonić zasiłek mi znikł zawieszka się ekran ... Oddałam telfon do naprawy  w serwisie stwierdzili że nie ma usterki i nie naprawili telefonu... więc nie odebrałam telefonu bo stwierdziłam że to na tym się nie skończy więc po krótkiej rozmowie pan mnie poinformował że mam prawo o reklamie z tego względu że telefon był już zepsuty w dniu podpisania umowy ... oczywiście nie dostałam telefonu nowego oddali telefon dwa razy do serwisu gdzie serwis stwierdził że usterka została usunięta... gdziecwczesniej stwierdzili że nie mam usterki ... I tak został mi zwrócony telefon i mam iść do rzecznika praw konsumentów... mam dość jestem tak rozczarowania jest konie września A ja płacę za urządzenie  to nie mało ... którego nie używam

Wspólnie że wszystkie sprzęty mam z Samsunga jestem naprawde zadowolaną  klijętką ... w Play jestem już prawie 10 lat i wszystkie telefony ktore mialam to byly SAMSUNGI pierwszy raz w życiu  trafiło mi się uszkodzone urządzenie z wadą fabryczną... jestem bezradna proszę o pomoc bo nie mam już siły... 

0 Like
6 Odpowiedzi
mati91
Navigator
Opcje
przecież Pani może odstąpić od umowy i oddać telefon w ciągu 14 dni od podpisania umowy oddaje pani telefon i juz po sprawie
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mati91, odstąpić można wyłącznie od umowy na odległość czyli kupując przez Internet z dostawą do domu.

@Olinek26, reklamujesz telefon z tytułu gwarancji producenta czy z tytułu rękojmi sprzedawcy? W tym drugim przypadku klient posiada większe możliwości np. w postaci zwrotu pieniędzy. Zachęcam do zapoznania się z prawami konsumenta opisanymi w Vademecum Konsumenta. Poradnik znajdziesz w poniższym odnośniku:

https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/publikacje/

0 Like
Olinek26
First Poster
Opcje

Właśnie chciałem jak drugi raz dodawałam telefon do naprawy i pan mi powiedział że nie mogę... tylko moge starac się o rękojmie i tak zrobiłam... no i oczywiscie po 4 miesiacach proszenia sie o nowy telefon...  salon oddal mi  felerny telefon i mam isc do rzecznika praw konsumentów ... 

0 Like
mati91
Navigator
Opcje
to proszę wysłać telefon bezpośrednio do serwisu https://www.ctdi.pl/ oficjalny serwis zrobić zgłoszenie i wysłać opisać szczegółowo co się dzieje powinni naprawić
0 Like
mati91
Navigator
Opcje
Nie prawda ja w Plusie odstąpilem od umowy złożyłem rezygnację zakupiłem osobiście i zrezygnowałem odosbiscie po 10 dniach i uznali
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zgodnie z prawem odstąpić można wyłącznie przy umowie zawieranej na odległość. Możliwe, że Plus posiada własne rozwiązania, które umożliwiają na odstąpienie od umowy nawet przy zawieraniu umowy w punkcie. Dodam, że szukałem informacji na ten temat w Internecie, ale nie udało mi się znaleźć.

0 Like