Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

TikTok si burn-ul...

(Subiect creat la: 06-01-2025 08:17 PM)
301 Vizualizări
ThePositiveMan
GrandMaster
Opțiuni
Salutare, 

Vin inspre voi cu o intrebare legata de burn-ul pe care telefoanele care au un ecran Super Amoled il pot face la o expunere indelungata in vizionarea filmuletelor de pe aplicatia TikTok.

Daca folosesc aplicatia TikTok ocazional, cam vreo 30 de minute la cateva zile, care ar fi sansele ca ecranul telefonului meu sa faca burn? Sunt sanse mari sau mici sa faca burn?

Multumesc!
27 Răspunsuri
EmiliaDuna
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Salut,
Dacă îl folosești rar și puțin, șansele sunt foarte mici. Acum depinde cât de mult îl folosești.
ThePositiveMan
GrandMaster
Opțiuni
Il folosesc rar si putin, maxim 30 minute, dar nici atat...
EmiliaDuna
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Atunci, nu ai motive de ingrijorare. Atâta timp cât îl folosești rar și puțin, e ok. 🙂
ThePositiveMan
GrandMaster
Opțiuni
Il am de aproximativ 1 an si jumatate, iar 1 an nu am folosit TikTok, abia de cateva luni am inceput sa utilizez TikTok, inainte il utiizam cam la 2 saptamani, acum la 2-3 zile, dar asa cum am spus mai sus, rar...
ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Salut. Depinde și de luminozitatea la care ții ecranului. Ideal ar fi luminozitate scăzută, dacă nu esti în lumina puternică, telefonul pe dark mode (mod întunecat) și aplicația pe dark mode, dacă are funcția disponibilă (se poate forța din developers options). In mare parte, eu așa folosesc telefonul și nu am avut nicio problemă cu burn in. Si folosesc aplicații de social media, dar nu și Tiktok.

https://www.samsung.com/ro/support/mobile-devices/ce-este-efectul-de-burn-in/
ThePositiveMan
GrandMaster
Opțiuni
Da. Cand utilizez TikTok tin luminozitatea scazuta si il utilizez seara cand am setat o rutina in care am inclus si activarea Dark Mode, atat pe alte aplicatii, cat si pe TikTok, caci am observat ca se poate seta Dark Mode si pentru TikTok...
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Ideea este următoarea: fiecare minut în care este aprins un pixel pe ecran, acel pixel se "consumă" (degradează) și scade luminozitatea pe care o poate produce. Cu cât produce mai multă lumină acel pixel, cu atât mai repede se degradează (exponențial nu liniar). Atunci când se afișează aceeași imagine într-o anumită zonă, pixelii aprinși în acea zonă o să se degradeze mai repede decât ceilalți de lângă și astfel rămâne o imagine "fantomă".
Problema cu tiktok este că acesta crește luminozitatea foarte tare indiferent de setările telefonului, are zone cu imagine statică, deci este mai probabil să facă acel screen-burn. Dar nu este singura aplicație care poate face asta. Ideal este să nu ai mult timp aceeași imagine nicăieri pe ecran. Pixelii oricum se degradează, dar cu cât o fac mai uniform cu atât scade riscul de screen burn.
ThePositiveMan
GrandMaster
Opțiuni
Nu las mult timp aceeasi imagine pe ecran, mai vizualizez un clip video, mai dau o urmarire, un mesaj si nu las aceeasi imagine mai mult timp.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Da, dar anumite părți din ecran sunt identice indiferent ce faci în aplicație. Iar dacă tiktok creste luminozitatea atunci acei pixeli se degradează mult mai repede.
ThePositiveMan
GrandMaster
Opțiuni
Am inteles.
ThePositiveMan
GrandMaster
Opțiuni
Ce alte aplicatii mai pot face burn?
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Toate care au imagini statice și care cresc luminozitatea fără să țină cont de setări mai ales dacă le folosești mult. 🙂
ThePositiveMan
GrandMaster
Opțiuni
Nu stiu care sunt acelea...
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Salut,

30 de minute la cateva zile nu e chiar atat de ingrijorator. Lasa luminozitatea pe adaptabil si sigur o sa fie totul in regula.

ThePositiveMan
GrandMaster
Opțiuni
Am inteles. Asa o sa fac.
😉
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Salutare,
Dacă folosesti 30 minute tiktok, o data la câteva zile nu cred ca are rost sa îți faci mari griji.
Eventual tine luminozitatea cat mai jos și sigur nu vei avea burn-in de la tiktok, dar asta cu condiția sa nu il folosești mai mult de 30 min, o data la câteva zile.
Tiktok este o aplicație care omoară atât pixelii cat și bateria telefonului.
Eu o utilizezi extrem de rar, sa zicem ca aproape zilnic dar maxim 15-20 minute, foarte rar trec de 20 minute pe zi, asta mai mult atunci când merg undeva și trebuie sa astept și nu găsesc nimic interesant pe restul aplicațiilor.
ThePositiveMan
GrandMaster
Opțiuni
Fix asa fac si eu, dar nu aproape zilnic, odata la 3-4 zile...
Sippy_Only
GrandMaster
Opțiuni
Uite aici... Nu îți mai fie teamă 😊...zilnic ,de un an și ceva...1736196596015.jpg
ThePositiveMan
GrandMaster
Opțiuni
Nu imi este... Stai linistit.
Sippy_Only
GrandMaster
Opțiuni
Pai de la 30 de minute la câteva zile ,la peste o oră și ceva zilnic ... Nici urmă de burn...asta vream sa îți spun