Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Temperatura telefonu jest zbyt niska.

(Temat utworzony: 19-09-2020 05:38 PM)
34143 Wyświetlenia
Oliwiarka350
Apprentice
Opcje

Witam . 

Mam w posiadaniu Galaxy A70.

Postanowiłam sama naprawić telefon po zalaniu . I mi się to udało! Telefon działa bez problemu ale po wymianie baterii pokazuje mi się komunikat, że

" Ładowanie zatrzymane. Temperatura telefonu jest zbyt niska. Ładowanie będzie kontynuowane po przywróceniu normalnej temperatury. "  Gdy podłączam telefon do ładowarki nagle bateria zaczyna spadać.

Telefon ten po wyłączeniu i podłączeniu go do ładowarki wyświetla żółty trójkącik z termometrem i wibruje przez ok. 2 sekundy. Bateria ani telefon się nie przegrzewa gdy jest np. całą noc pod ładowarką. 

Gdzie tkwi teraz problem ? Czy w telefonie , czy w bateri? Co mogę zrobić ? 

Jeżeli znacie odpowiedź będę bardzo wdzięczna za komentarze. 

20 Odpowiedzi
BlueFlower
Navigator
Opcje
Możliwe, że konieczna jest wymiana płytki z gniazdem ładowania.
0 Like
Oliwiarka350
Apprentice
Opcje

Nie sądzę żeby problem tkwił z gniazdem , ponieważ telefon reaguje gdy go podłączam do ładowarki. 

Więc problem tkwi gdzie indziej. 😕 

0 Like
BlueFlower
Navigator
Opcje
Może być problem z termistorem.
0 Like
BlueFlower
Navigator
Opcje
Jak masz możliwość to podłącz miernik między adapter i kabel i sprawdź napięcie i natężenie czy ładuje się poprawnie, alby wykluczyć gniazdo ładowania.
0 Like
Oliwiarka350
Apprentice
Opcje

Niestety nie mam takiej możliwości 😕 

Dziękuję za tip :smiling-face: 

0 Like
Marceli6
Explorer
Opcje
Uważam że każdy smartphone razem z baterią ma wymieniony układ ładowania to nie to samo co wymiana baterii kiedyś.Bez serwisu się nie obędzie raczej.
0 Like
Oliwiarka350
Apprentice
Opcje

Kiedyś myślałam że telefon po zalaniu nie obędzie się bez serwisu aż do momentu gdy spróbowałam domowym sposobem wyczyścić go z wody. 

Więc myślę że jest jakiś sposób na tą nie odpowiednią temperaturę . 

Dziękuję za tip :smiling-face: 

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Oliwiarka350
Z powodu że zalał się twój telefon i wymieniłeś/aś baterię w telefonie narusza to zasady gwarancje i twój telefon już ją stracił. Pozostaje Ci tylko serwis, aby naprawili Ci problem z bateria i naprawa nie zostanie objęta w ramach gwarancji, podam Ci link serwisów Samsung w Polsce.
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

BlueFlower
Navigator
Opcje
@Kacper2 przed wymianą baterii telefon utracił gwarancję, ponieważ został zalany.