Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung galaxy a53 5g rysy na fabrycznie nowym telefonie

(Temat utworzony: 09-01-2023 09:35 PM)
803 Wyświetlenia
Genostalker
Journeyman
Opcje

Witam, dziś odebrałem nowy telefon służbowy, osobiście wyciągałem go z fabrycznie zaplombowanego pudełka. Zaraz po wyciągnieciu miałem przygotowną folie w celu zabezpieczenia ekranu. Telefon ma rysę na centymetr oraz punktowo obok rysy uszkodzoną szybę lub głęboką rysę.

Pytanie do supportu, jakim cudem na nowym telefonie mam powyższe uszkodzenia ekranu? Jak wygląda reklamacja/wymiana telofonu, który fabrycznie powinien być w stanie idealnym, a nie jest.

0 Like
10 Odpowiedzi
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Zgłaszasz sie do punktu gdzie był zakupiony i składasz reklamacje jako rękojmia i prosisz o wymiane sprzetu na wolny od wad i uszkodzeń.
Jakub03
Pathfinder
Opcje
Witam, telefon był zamawiany przez internet czy zakupiony w sklepie?
0 Like
Genostalker
Journeyman
Opcje
Zamówienie centralne przez firmę dla pracowników. Telefony po 2 latach odkupujemy i dostajemy nowe.
0 Like
WM1994
Journeyman
Opcje
Miałem to samo, obudowa (ten plastik boczków) miał przetarcia. Produkt zakupiony w media expert. Poszedlem do sklepu i poprosiłem o wymianę. Otworzyliśmy w sklepie nowy telefon i co się okazało? Miał również przetarcia na boczkach pod założona folią ochronną. Może stąd ta mocna promocja na ten model.
0 Like
qittea
First Poster
Opcje

Dzień dobry. Zamówiłam telefon elektronicznie przez stronę samsung. Chciałam popatrzyć na kolor smartfona i rozpakowałam go w domu i myślałam, że potem pójdę do sklepu, aby nakleić folię lub szkło , ale po rozpakowaniu zobaczyłam rysę na ekranie. Czy jest szansa, że wymienią na nowy telefon bez wad, czy powiedzą, że to jest moja wina i na tym koniec? Opakowanie i biała folia na smartfonie byli w porządku. 

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, w tym przypadku proszę reklamować. Nie powinno być żadnej rysy.
Być może zwrócą Pani środki, albo wymienią na nowy model.
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Nie ma co dzwonić na infolinię i pytać. Najlepiej jeżeli zrobisz zgłoszenie reklamacyjne jeżeli zamawiałaś przez stronę Samsunga jest taki formularz opisz problem zrób zdjęcie wyślij to i pewnie skończy się wymianą na drugi egzemplarz albo zwrócą ci pieniądze
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nie ma Pani na ekranie naklejonej fabrycznie folii?
0 Like
qittea
First Poster
Opcje

Niestety nie. Ja tego nie widzę i podchodziłam do pracowników Media Expert i Samsunga i oni też powiedzieli, że tego nie ma.  

0 Like