Sincer eu nu mă omor prea tare cu acel plastic de pe spate, din imagini mă păcalea că ar fi un plastic prelucrat cu un fel de lac mat, dar nu este așa... este pur și simplu un plastic subțire și reciclat. Dacă îi vei pune o husă nu o să deranjeze, dar va deveni destul de grosuț la cei 8.4 mm pe care îi are deja.
Rama este din plastic, iar panoul de sticlă este acoperit cu protecția Gorilla Glass 5. Telefonul este rezistent la apă dulce (nu sărată) și la praf conform standardelor IP67 - până la 1 metru pentru maxim 30 de minute.
Display
Luminos, unele distorsiuni ale culorilor, lipsă HDR 10.
Este un display ok, are probleme cu culorile și cu contrastul în unele unghiuri parcă e prea exagerat, în alte unghiuri parcă prea puțin, toate acestea se datorează lipsei de HDR.
Dacă puneau aici un display Super Amoled Plus așa cum am văzut anul trecut cu A71, poate că eram mai mulțumit. Dar anul acesta nici A72 nu are acest panou de generație mai nouă.
Singurele plusuri ale display-ului este luminozitatea mare, negrul redat bine și cei 120 Hz.
Primul Galaxy A cu difuzoare stereo, care se aude în sfârșit decent... desigur nu este o stereofonie cum întâlnim pe seriile flagship... dar își fac treaba bine.
Hardware
Dacă anul trecut A51 era ținta unor glume pe internet cu privire la performanțele lui mai mult decât jalnice ... anul acesta Samsung a înțeles că tuturor oamenilor le trebuie putere... desigur acest lucru nu se întâmplă pe toată gama ci doar pe A52 & A72 5G - seriile mai scumpe care au procesorul Qualcomm SM7225 Snapdragon 750G 5G pe 8 nm împreună cu acceleratorul grafic Adreno 619, iar pe cele 4G Snapdragon 720 cu acceleratorul grafic Adreno 618.
A51 5G se vinde în două variante cu 6 sau 8 GB memorie RAM și 128/256 memorie de stocare internă + extindere cu un card SD.
În viața reală telefonul se mișcă bine, dar am observat că în aplicații solicitante, One Ui mai are tendința de lag... în special după ce ieși din acea aplicație solicitantă... în aceste zile vor mai apărea update-uri și cred că micile probleme se vor rezolva.
Sistemul de operare/interfață
Rulează din fabrică cu One Ui 3.1 și Android 11 -- artă bine, se simte bine... performanțele se vor îmbunătăți prin viitoare actualizări.
Aplicații preinstalate
Multe.... destul de multe de la Samsung, Microsoft unele utile și altele nu, unele se pot dezinstala și altele nu.
Conectivitate
Tipică midrange, cu Wi-Fi ac, bluetooth 5.0 - cam vechiuț, GPS, NFC, USB 2.0 și mufa de căști de 3,5 mm pentru pasionații de radio și mp3.
Camerele
Camera principală Samsung Galaxy A52 5G este un Sony IMX682 Exmor RS de 64 megapixeli și diafragmă f / 1,8 este aceeași cameră
răs-copiată de toți producătorii deoarece face poze bune, dar desigur depinde și de procesarea CPU-ului și de AI.
Fotografiile au ieșit ok, unele suprasaturări, supraexpuneri, cerul în multe cazuri a ieșit colorat necorespunzător, spațiu HDR mediu.
Camera ultra-wide
Rezoluţie: 13/12 Mpx
Senzor: Samsung S5K3L6 de Tip ISOCELL.
Face fotografii ok și aceasta... unele defecte cum ar fi lipsa de detalii, supraexpunere/suprasaturare și unele curburi imperfecte pot apărea.
Și senzorii de macro și adâncime de 5 MPX, arhicunoscuți.
Overwall, camera lui A52 este bună, dar nu excelează la nici un capitol.
Dacă ai activat 120 Hz + luminozitatea mare bateria nu va avea o viață lungă, dar sunt oare-ce șanse să ajungi cu el până la sfârșitul zilei. Încărcarea cu încărcătorul din pachet va fi destul de lungă deoarece vorbim de unul de 15 W.