Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Samsung Galaxy A52 5G - Merită sau nu? (review română)

(Subiect creat la: 16-04-2021 10:41 AM)
4193 Vizualizări
DualTech
Black Belt 
Opțiuni
Sărbătorile se apropie și mulți își doresc un telefon pe care să îl facă cadou persoanelor apropiate. De mai bine de o săptămână am achiziționat Samsung Galaxy A52 5G și sunt pregătit pentru a vă spune dacă merită sau nu banii. 

Pachet.
Deși telefonul suportă încărcarea rapidă la 25 W, telefonul vine în pachet doar cu unul de 15W, cheița metalică pentru accesarea slotului dual SIM/card SD și veșnicul cablu scurt și subțire.
Este bine totuși că le-au inclus în pachet, dar având în vedere prețul telefonului puteau să pună în pachet niște accesorii " mai " de calitate.

image

Design

image

image

Sincer eu nu mă omor prea tare cu acel plastic de pe spate, din imagini mă păcalea că ar fi un plastic prelucrat cu un fel de lac mat, dar nu este așa... este pur și simplu un plastic subțire și reciclat. Dacă îi vei pune o husă nu o să deranjeze, dar va deveni destul de grosuț la cei 8.4 mm pe care îi are deja.
Rama este din plastic, iar panoul de sticlă este acoperit cu protecția Gorilla Glass 5. Telefonul este rezistent la apă dulce (nu sărată) și la praf conform standardelor IP67 - până la 1 metru pentru maxim 30 de minute.

Display
Luminos, unele distorsiuni ale culorilor, lipsă HDR 10.
Este un display ok, are probleme cu culorile și cu contrastul în unele unghiuri parcă e prea exagerat, în alte unghiuri parcă prea puțin, toate acestea se datorează lipsei de HDR.
Dacă puneau aici un display Super Amoled Plus așa cum am văzut anul trecut cu A71, poate că eram mai mulțumit. Dar anul acesta nici A72 nu are acest panou de generație mai nouă.
Singurele plusuri ale display-ului este luminozitatea mare, negrul redat bine și cei 120 Hz.

image

Difuzoare - Sunet
Primul Galaxy A cu difuzoare stereo, care se aude în sfârșit decent... desigur nu este o stereofonie cum întâlnim pe seriile flagship... dar își fac treaba bine.

Hardware
Dacă anul trecut A51 era ținta unor glume pe internet cu privire la performanțele lui mai mult decât jalnice ... anul acesta Samsung a înțeles că tuturor oamenilor le trebuie putere... desigur acest lucru nu se întâmplă pe toată gama ci doar pe A52 & A72 5G - seriile mai scumpe care au procesorul Qualcomm SM7225 Snapdragon 750G 5G pe 8 nm împreună cu acceleratorul grafic Adreno 619, iar pe cele 4G Snapdragon 720 cu acceleratorul grafic Adreno 618.
A51 5G se vinde în două variante cu 6 sau 8 GB memorie RAM și 128/256 memorie de stocare internă + extindere cu un card SD.
În viața reală telefonul se mișcă bine, dar am observat că în aplicații solicitante, One Ui mai are tendința de lag... în special după ce ieși din acea aplicație solicitantă... în aceste zile vor mai apărea update-uri și cred că micile probleme se vor rezolva.

Sistemul de operare/interfață
Rulează din fabrică cu One Ui 3.1 și Android 11 -- artă bine, se simte bine... performanțele se vor îmbunătăți prin viitoare actualizări.

Aplicații preinstalate
Multe.... destul de multe de la Samsung, Microsoft unele utile și altele nu, unele se pot dezinstala și altele nu.

Conectivitate
Tipică midrange, cu Wi-Fi ac, bluetooth 5.0 - cam vechiuț, GPS, NFC, USB 2.0 și mufa de căști de 3,5 mm pentru pasionații de radio și mp3.

Camerele
Camera principală Samsung Galaxy A52 5G este un Sony IMX682 Exmor RS de 64 megapixeli și diafragmă f / 1,8 este aceeași cameră 
răs-copiată de toți producătorii deoarece face poze bune, dar desigur depinde și de procesarea CPU-ului și de AI.
Fotografiile au ieșit ok, unele suprasaturări, supraexpuneri, cerul în multe cazuri a ieșit colorat necorespunzător, spațiu HDR mediu. 

Camera ultra-wide
Rezoluţie: 13/12 Mpx
Senzor: Samsung S5K3L6 de Tip ISOCELL.
Face fotografii ok și aceasta... unele defecte cum ar fi lipsa de detalii, supraexpunere/suprasaturare și unele curburi imperfecte pot apărea.

Și senzorii de macro și adâncime de 5 MPX, arhicunoscuți.
Overwall, camera lui A52 este bună, dar nu excelează la nici un capitol.

image

image

Autonomie și încărcare.
Dacă ai activat 120 Hz + luminozitatea mare bateria nu va avea o viață lungă, dar sunt oare-ce șanse să ajungi cu el până la sfârșitul zilei. Încărcarea cu încărcătorul din pachet va fi destul de lungă deoarece vorbim de unul de 15 W.

6 Răspunsuri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Salutare,

Am un A72 in teste si eu cel putin sunt destul de impresionat de el. Aduce multe chestii care pana acum erau prezente doar pe flagship-uri si nu sunt multe neajunsuri. Depinde ce asteptari ai de la un mid-range.

O sa las si eu un review la A72 zilele astea, dar mai trag putin de el sa vad daca mai descopar plusuri sau minusuri pe care merita sa le mentionez 🙂

DualTech
Black Belt 
Opțiuni
Salut,
Da, într-adevăr au evoluat foarte mult față de seria A 2020, dar să nu uităm că acele companii chineze de care ne tot plângeam înainte că fac niște jucării de telefon, uite că acum vin cu specificații la fel sau ceva mai bune decât aceste A-uri la un preț mai mic și cu niște accesorii în cutie ceva mai bine finisate. Cum am spus acest A52 rămâne cu un singur lucru În urmă față de predecesor --- designul.... sincer acel glass-plastic mi se părea mai muncit și mai frumos decât acest capac reciclat.... asta din punctul meu de vedere. Eu recomand A52 dar la abonament.... nu cu banii jos..... vor veni oferte și va scădea sub 1300 de lei sunt convins de asta. Până atunci ... este bun din prisma procesorului nou. Vom mai vedea....
lucas2000
Pioneer
Opțiuni
Eu am un notes 10 + si sunt foarte foarte multumit de el
DualTech
Black Belt 
Opțiuni
Eu am cumpărat doar pentru review telefonul A52. Eu utilizez S20+ de obicei.
Mă bucur că îți place Note 10+ --- este un flagship respectat chiar și acum.
0 Aprecieri
DualTech
Black Belt 
Opțiuni
Că să fiu și mai exact decât am fost în review o să vă prezint avantajele și dezavantajele acestui model din experiențe personale ( vouă ar putea sau nu să vi se aplice ce am spus )
PRO:
- procesor puternic în zona midrange
- nu se încălzește, nu are schimbări de performanțe bruște
- memorie RAM/stocare internă arhisuficientă
- difuzoare care fac gălăgie
- camere bune overwall
- interfața One Ui e un plus
- suportă Card SD
- are certificare IP67
- luminozitatea bună a ecranului
Contra
- Design destul de ciudat pentru Samsung care era un pilon de calitate în seria A acum câțiva ani ( de ex: A5 2016/2017 )
Spatele arată de parcă ar fi fost reciclat și este destul de ciudat la atingere.
- autonomia nu este cea mai grozavă din lume, la fel și încărcarea.
- Chiar dacă unii "băeți" care fac review-uri au spus că display-ul e grozav... nu e chiar așa... poate că o fi o problemă software dar acesta nu e calibrat așa cum trebuie are probleme cu afișarea și reproducerea culorilor, nu are HDR și își schimbă mult din calitate atunci când privești din unghiuri.
- camerele au mici probleme cu autofocusarea, au unele suprasaturări/supraexpuneri
- nu are bluetooth 5.1
- prețul poate fi considerat deplasat.
0 Aprecieri
3i8
Voyager
Opțiuni
Sta bine la autonomie dar mai prost la conexiuni gen dacă ai mașina din 2006 cum am eu cu player original nu va merge conexiunea cel puțin eu asa am pățit și chiar dacă am dat din telefon reset la conexiuni și am mai încercat odată tot nu merge. Dacă ai un ceas smart conectat care suporta preluare apeluri pe telefonul nu îți mai afișează apelurile pe el normal ci trebuie sa îl deblochezi și să te uiți in bara de sus ca sa nu mai zic ca la terminarea apelurilor când iei telefonul de la ureche ecranul uneori nu se aprinde. În rest e ok mărime telefonul ok ,autonomie cum am zis ok,camere ok, ecran ok, se mișcă bine, are suport ptr. card sd. E un midrange care la 1500 isi merita bani poate chiar 1000
0 Aprecieri