22-10-2021 12:01 PM
Hej, od niedawna posiadam samsunga A52 model 4G. Nie umiem znaleźć opcji odtwarzania a co za tym idzie również udostępniania zdjęć w ruchu. Mam wrażenie że ten model nie w ogóle nie robi zdjęć w ruchu czy to możliwe? Nie do końca też wiem jak korzystać z optymalizatora zdjęć, pływające po ekranie kółko. Znajdę gdzieś jakiś filmik instruktażowy?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
23-10-2021 09:31 AM — edytowano 23-10-2021 09:32 AM
@gosiabron, Według informacji na stronie Samsung funkcja zdjęć w ruchu nie jest dostępna w tym modelu i najprawdopodobniej tak jest, skoro nie widzisz jej u siebie.
Funkcja Sugestie dotyczące ujęcia odpowiada za kółko, o którym piszesz. Teoretycznie pomaga ona wykonywać lepsze ujęcia i utrzymać zdjęcie w poziomie i pionie. Jej działanie jest bardzo proste. Musisz najechać pustym okręgiem na wypełniony okrąg i jak całość podświetli się na żółto, to jest ok. Najlepiej będzie, jak przetestujesz to samemu.
Kłódka blokuje autofocus na danym obiekcie, a nie regulację jasności.
22-10-2021 05:09 PM
@gosiabron, W poniższym wątku jest pokazane jak włączyć lub wyłączyć tryb zdjęć w ruchu
Zdjęcie w ruchu
https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s10/zdj%C4%99cie-w-ruchu/td-p/1518896
Jeśli chodzi o drugie pytanie to czy możesz wstawić tutaj zrzut ekranu tego pływającego kółka ?
22-10-2021 05:29 PM
22-10-2021 05:33 PM
@Krystuś, Równie dobrze może chodzić o opcję Sugestie dotyczące ujęcia.
22-10-2021 05:43 PM
22-10-2021 06:03 PM
Otóż panowie w narzędziach mojego aparatu nie ma nigdzie opcji włączania i wyłączania zdjęć w ruchu albo po prostu nie mogę tego znaleźć. Widać to na zrzucie ekranu w pasku na górze aparatu. Jeśli chodzi o optymalizację scenerii to tak włącza się ją w lewym dolnym rogu takim słoneczkiem i w zależności od scenerii pojawia się ikona domek ubranie natura itp kółko pływa razem z ruchem aparatu i na krótko podświetla się napis najlepsze zdjęcie. Zakładam że po prostu trzeba kliknąć w to kółko żeby uzyskać najlepsze oświetlenie po prostu najładniejsze zdjęcie. Nie wiem o co też chodzi z kłódką przy regulacji jasności bo nawet jak ją zablokuję jasność nadal można regulować. Także nowy telefon i ma dla mnie kilka zagadek
22-10-2021 06:04 PM
Oprócz przycisku migawki pływa jeszcze jedno kółko
22-10-2021 06:08 PM
Mała poprawka, kłódka jest przy pływającej migawce nad regulacja jasności. Nie wiem do czego służy
23-10-2021 09:31 AM — edytowano 23-10-2021 09:32 AM
@gosiabron, Według informacji na stronie Samsung funkcja zdjęć w ruchu nie jest dostępna w tym modelu i najprawdopodobniej tak jest, skoro nie widzisz jej u siebie.
Funkcja Sugestie dotyczące ujęcia odpowiada za kółko, o którym piszesz. Teoretycznie pomaga ona wykonywać lepsze ujęcia i utrzymać zdjęcie w poziomie i pionie. Jej działanie jest bardzo proste. Musisz najechać pustym okręgiem na wypełniony okrąg i jak całość podświetli się na żółto, to jest ok. Najlepiej będzie, jak przetestujesz to samemu.
Kłódka blokuje autofocus na danym obiekcie, a nie regulację jasności.
23-10-2021 10:19 AM
No i wszystko jasne dziękuję!