14-01-2022 06:01 PM — edytowano 14-01-2022 07:07 PM
Witam,
Czy to podczas ładowania, czy podczas przesyłania plików po kablu do komputera wyskakuje mi w telefonie komunikat "urządzenie usb nie jest obslugiwane"
Na monitorze komputera po pewnym czasie przeglądania zdjęć w pamięci smartfona nagle zawiesza się przeglądanie i wyskakuje komunikat "Urządzenie przestało odpowiadać lub zostało wyłączone" i nagle z taką informacją uruchamia mi się kilkanaście okienek które trzeba zamykać po kolei. Co ciekawe dzieje się tak nawet kiedy w ustawieniach plików JPG zmienię domyślny program który ma je otwierać.
Problem mam tylko z tym telefonem. Pozostałe działają prawidłowo.
1. Wyczyściłem dane aplikacji USBSettings ale nie pomogło,
2. Włączyłem debugowanie USB ale nie pomogło,
3. Zainstalowałem ponownie sterowniki USB Samsunga mimo że informował iż są zainstalowane razem z aplikacją Twój Telefon ale nie pomogło.
4. Kabel oryginalny Samsunga.
W najbliższym czasie będę często zrzucał zdjęcia z telefonu a jest to strasznie irytujące.
Edit: Okazuje się że po podłączeniu innego urządzenia z androidem innej marki również wyskakuje ten błąd natomiast co dziwne wyskakuje błąd jak na powyższym obrazku tj. A52.
14-01-2022 10:55 PM
@Daniel K Wygląda na problem po stronie systemu Windows.
17-01-2022 09:07 AM — edytowano 17-01-2022 09:08 AM
Masz rację. Jednak myślałem że ktoś tu na forum miał podobną sytuację i pomoże mi ją rozwiązać. Po części udało mi się ograniczyć ilość wyskakujących okienek.
1. Odinstalowałem aplikację "Twój Telefon" którą poleca Samsung do łączenia telefonu z komputerem,
2. Usunąłem powiązanie mojego telefonu A52 z kontem microsoft.
W tym momencie wyskakują mi tylko 3 okna informacyjne jak wyżej. Muszę szukać dalej a w ostateczności ponowna instalacja systemu.