Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung A52 po aktualizacji przestały działać słuchawki bluetooth

(Temat utworzony: 03-02-2022 07:54 AM)
2174 Wyświetlenia
artp
Apprentice
Opcje

Witam mam problem posiadam samsunga A52, po aktualizacji do androida 12 przestały działać słuchawki bluetooth haylou W1. Po sparowaniu niema dzwięku i nie da się oglądać np. youtuba bo przycina obraz co 1sek. po rozłaczeniu wszystko wraca do normy. W trybie programisty jeśli przełacze na kodek AAC z aptx wszystko działa ale niestety nie jest to ustawienie na stałe bo po rozłaczeniu bluetooth i wlaczeniu wybrany jest kodek APTX. Sluchawki obsługują min. APTX Adaptive. Na androidzie 11 wszystko działało. Dodam także że przywracałem ustawienia fabryczne ale nic to nie zmieniło.

24 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_aAq1Pvw  Dzień dobry 

Rzeczywiście,  wykorzystała już Pani prawe wszystkie możliwości rozwiązania problemu. Pozostaje jeszcze ewentualnie reset telefonu do ustawień fabrycznych oraz spróbować połączyć inne słuchawki bezprzewodowe aby sprawdzić czy to coś po stronie telefonu.  Jeżeli nie to wyglądałoby to na problem z kompatybilnością urządzeń. 

0 Like
barchtek
First Poster
Opcje

Witam.

Od tygodnia mam Samsunga A52s 5g,

mam problem z prawidłowym połączeniem telefonu przez zwykły bluetooth z samochodem ( nie Android Auto tylko zwykły bluetooth ).

Wszystko działa oprócz pojawienia się dźwięku podczas przychodzącej rozmowy, który powinien lecieć przez kanał rozmów w samochodzie. Podczas dzwonienia sygnał leci przez telefon, w tym czasie radio automatycznie wycisza się, po odebraniu telefonu można spokojnie rozmawiać przez zestaw głośnomówiący.

Na poprzednim telefonie A5 wszystko fajnie działało - ponad tydzień temu.

W samochodzie nie ma opcji wyboru i ustawień dźwięku telefonu - przychodzącej rozmowy

Czy miał ktoś podobny problem ?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj ponownie połączyć oba urządzenia uprzednio czyszcząc zapamiętane urządzenia. Dodatkowo w telefonie wykonaj resetowanie ustawień sieciowych. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych.

barchtek
First Poster
Opcje

Dziękuje za odpowiedź.

Niestety reset ustawień sieciowych nie pomógł.

Po ponownym sparowaniu telefonu i bluetooth w samochodzie jest taki sam problem z brakiem sygnału / dźwięku  dzwonienia przez kanał rozmów.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@barchtek, a spróbuj jeszcze zrobić Wipe Cache Partition oraz Repair Apps: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.