Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung A52 5G problem z zestawem głośnomówiącym

(Temat utworzony: 23-05-2021 01:49 PM)
1607 Wyświetlenia
mewalkla
Student
Opcje

Mam taki oto problem z Samsungiem A52, mam do niego podłączony zegarek Huawei Watch GT 2 z funkcją rozmów przez Bluetooth i tu rozmowy działają OK, ale jak dodatkowo jestem połączony z głośnikiem Bluetooth albo zestawem głośnomówiącym w samochodzie i próbuję gdzieś zadzwonić lub odebrać połączenie, to w urządzeniu Bluetooth słyszę tylko sygnał, a kiedy mam już połączenie, to słychać je tylko w głośniku telefonu. W dialerze widzę opcję przekazywania do urządzenia bluetooth, ale tam jest tylko zegarek Huawei i jak to kliknę, to rozmowa przechodzi do zegarka. Szukałem w ustawieniach jakiegoś priorytetu, ustawień, nawet wyłączałem w opcjach telefonu przekazywanie połączeń na zegarek i nic. Trochę to wkurzające, zwłaszcza kiedy nie mogę rozmawiać przez BT w samochodzie. Mój poprzedni telefon Huawei Mate 20 nie miał z tym żadnych problemów. Macie jakiś pomysł?

8 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @mewalkla 

Spróbuj wyczyścić dane aplikacji "Telefon".  

mewalkla
Student
Opcje

dzięki za odpowiedź, ale zadziałało na chwilę, tzn. jakieś 2 połączenia i teraz znów jak jestem podłączony do zestawu głośnomówiącego w samochodzie albo do głośnika bluetooth i mam zaznaczone opcje w bluetooth "odbieranie połączeń", to znów jak odbieram np. zestawem w samochodzie, to rozmowa jest z automatu kierowana na głośnik telefonu, a w dialerze przy przycisku bluetooth znika mój zestaw głośnomówiący, a podstawia się Huawei Watch

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Spróbuj wykonać zabieg Repair Apps, nie usuwa danych, lecz naprawia aplikacje.

[Poradnik] - Repair Apps
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

Members_OrJLHfM
Student
Opcje

Jest jakiś problem z tą aktualizacja ja też zgłaszałem do samsunga moje słuchawki bt które działają na innych samsungach na moim po aktualizacji przestaly dzialac ,możliwość wykonywania samych połączeń muzyki nie otwarta tylko szum i cykanie""była wykonana zmiana ustawień przez zdalna pomoc samsung był wykonany reset oraz czyszczenie pamięci podręcznej kasowanie danych sieciowych i efektu brak 

0 Like
Members_OrJLHfM
Student
Opcje

A poprawki jak nie było tak nie ma taksamo jak odpowiedzi od techników samsung do których zgłaszałem ten problem 

0 Like
KrisLite
Apprentice
Opcje
Cześć. 
Telefon łączy się z zestawem Skody ale,
1. W trakcie połączenia należy manualnie przełączyć źródło dźwięku.
2. W ustawieniach telefonu, po wskazaniu źródła dźwięku samodzielnie powraca do pierwotnych.
Pytanie czy da się to zmienić?
W huawei p30 lite nie miałem takiego stresu. (Tu dodatkowo sparowany smartwach)
W a10 to samo.

0 Like
testinowy
Pioneer
Opcje
Hej, używałem zestawów w Skodaxh Fabia i Superb. W Superb przy podłączeniu trzeciego urządzenia (telefon Huawei), zestaw samochodowy zaczął się gubić i chciał parować przede wszystkim z dwoma pierwszymi. Może spróbuj usunąć z zestawu połączenia do wcześniejszych, nieużywanych urządzeń. Powodzenia!
0 Like
KrisLite
Apprentice
Opcje
Heh no też tak pomyślałem, że to może być to.
Zdecydowanie do poprawki ten aspekt, bo psuje mocno wrażenia z użytkowania
0 Like