10-01-2021 07:27 PM
Tel widzi kartę żąda pin po czym wyskakuje znaczek na pasku podobny do zakazu wjazdu. Nie przychodzi ani sms konfiguracyjny ani nie idzie dzwonic. Internet tez nie dziala. (karta orange) z karta z Play dziala wszystko normalnie. Telefon zakupiony w Media Expert takze raczej simlocka niema?..
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
10-01-2021 11:38 PM
Jeżeli po zmianie karty oraz wykonaniu przywrócenia telefonu do ustawień fabrycznych ( bez przywracania danych z kopii zapasowej), sytuacja dalej będzie się powtarzać, to należy udać się z telefonem do jednego z centrum serwisowych firmy Samsung. W nim samym dokładnie opisać całą sytuacje, a wykwalifikowani pracownicy sprawdzą, czy urządzenie działa prawidłowo.
10-01-2021 11:43 PM
Juz przywracałem ustawienia fabryczne.. i jak widać nic nie dało.. Serwis = koszty a teraz ciężko z pieniążkami u mnie ☹ tel kupiony w mediaexpert może tam im oddam i niech oni sie martwia bo podobno 24 miesiace jest gwarancja.. a 2 lat ten tel jeszcze niema..
10-01-2021 11:47 PM
A czy posiadasz drugi slot na kartę SIM? Jeśli tak to włóż do drugiego slotu i sprawdź działanie. Jeśli to nie pomoże to zaczekaj na duplikat karty. A w ostateczności wykonaj to co napisał @YOX czyli Hard Reset. Jak wykonać Hart Reset znajdziesz w poniższym poradniku, tylko pamiętaj, aby stworzyć kopię ważnych danych i po Resecie nie przywracają danych, ponieważ mogą wraz z nimi przywrócić się jakieś błędy.
10-01-2021 11:55 PM
Jeżeli posiadasz jeszcze gwarancje, to jak najbardziej możesz ten problem zgłosić na nią. W kwestii miejsca oddania urządzenia, to polecam dokonać tego w autoryzowanym centrum serwisowym Samsung. Zaoszczędzisz po prostu czas.
11-01-2021 07:54 AM
Pogrzebałem w ustawieniach i z Karta Play niemam póki co problemów wszystko jestnok jak narazie.. A mianowicie trzeba było wyłaczyć całkowicie roaming danych i właczyc ta na obrazku dziwna funkcje..
VoLte.. ?.. Dzisiaj sie przejde lub jutro zrobic duplikat karty i dam znać.
12-01-2021 11:11 AM — edytowano 12-01-2021 11:21 AM
@Robert1985 podstawowe pytanie, a jak z zasięgiem w twojej lokalizacji?
Co do tej dziwnej funkcji VoLTE [Voice over LTE], jest to usługa realizacji połączeń głosowych z wykorzystaniem pasma LTE. Upraszczając - wyższa jakość rozmów.
12-01-2021 11:15 AM
Mieszkam w Bydgoszczy takze z zasiegiem niema problemu na karcie play 5kresek..
12-01-2021 11:22 AM
@Robert1985 w takim wypadku należy sprawdzić co się stanie po wymianie karty SIM. Czekamy.
12-01-2021 04:21 PM
Wlasnie wrociłem z nową kartą i nadal tel niepotrafi zarejestrować sie w sieci na zmiane wyskakuje zasieg 5 kresek i ten znaczek..
Niemam juz sił na ten telefon a juz sie przyzwyczaiłem.. ☹
12-01-2021 04:27 PM
@Robert1985 wyjmij obie karty, zresetuj ustawienia sieciowe i jako pierwszą zainstaluj tę od Orange. Jeżeli nie zaskoczy, konieczny będzie factory reset.