Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung a50 problem z karta sim.

(Temat utworzony: 10-01-2021 07:27 PM)
3697 Wyświetlenia
Robert1985
Explorer
Opcje

Tel widzi kartę żąda pin po czym wyskakuje znaczek na pasku podobny do zakazu wjazdu. Nie przychodzi ani sms konfiguracyjny ani nie idzie dzwonic. Internet tez nie dziala. (karta orange) z karta z Play dziala wszystko normalnie. Telefon zakupiony w Media Expert takze raczej simlocka niema?..

0 Like
Przejdź do rozwiązania
Rozwiązanie
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Jeżeli po zmianie karty oraz wykonaniu przywrócenia telefonu do ustawień fabrycznych ( bez przywracania danych z kopii zapasowej), sytuacja dalej będzie się powtarzać, to należy udać się z telefonem do jednego z centrum serwisowych firmy Samsung. W nim samym dokładnie opisać całą sytuacje, a wykwalifikowani pracownicy sprawdzą, czy urządzenie działa prawidłowo.  

0 Like
Robert1985
Explorer
Opcje

Juz przywracałem ustawienia fabryczne.. i jak widać nic nie dało.. Serwis = koszty a teraz ciężko z pieniążkami u mnie ☹ tel kupiony w mediaexpert może tam im oddam i niech oni sie martwia bo podobno 24 miesiace jest gwarancja.. a 2 lat ten tel jeszcze niema..

0 Like
Rozwiązanie
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

A czy posiadasz drugi slot na kartę SIM? Jeśli tak to włóż do drugiego slotu i sprawdź działanie. Jeśli to nie pomoże to zaczekaj na duplikat karty. A w ostateczności wykonaj to co napisał @YOX czyli Hard Reset. Jak wykonać Hart Reset znajdziesz w poniższym poradniku, tylko pamiętaj, aby stworzyć kopię ważnych danych i po Resecie nie przywracają danych, ponieważ mogą wraz z nimi przywrócić się jakieś błędy.

Poradnik: https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Jeżeli posiadasz jeszcze gwarancje, to jak najbardziej możesz ten problem zgłosić na nią. W kwestii miejsca oddania urządzenia, to polecam dokonać tego w autoryzowanym centrum serwisowym Samsung. Zaoszczędzisz po prostu czas. 

Robert1985
Explorer
Opcje

Pogrzebałem w ustawieniach i z Karta Play niemam póki co problemów wszystko jestnok jak narazie.. A mianowicie trzeba było wyłaczyć całkowicie roaming danych i właczyc ta na obrazku dziwna funkcje.. 

Screenshot_20210111-072956_Call settings.jpg

 VoLte.. ?.. Dzisiaj sie przejde lub jutro zrobic duplikat karty i dam znać.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Robert1985 podstawowe pytanie, a jak z zasięgiem w twojej lokalizacji?

Co do tej dziwnej funkcji VoLTE [Voice over LTE], jest to usługa realizacji połączeń głosowych z wykorzystaniem pasma LTE. Upraszczając - wyższa jakość rozmów.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Robert1985
Explorer
Opcje

Mieszkam w Bydgoszczy takze z zasiegiem niema problemu na karcie play 5kresek.. 

0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Robert1985 w takim wypadku należy sprawdzić co się stanie po wymianie karty SIM. Czekamy.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Robert1985
Explorer
Opcje

Wlasnie wrociłem z nową kartą i nadal tel niepotrafi zarejestrować sie w sieci na zmiane wyskakuje zasieg 5 kresek i ten znaczek..

20210112_162004.jpg

 Niemam juz sił na ten telefon a juz sie przyzwyczaiłem.. ☹

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Robert1985 wyjmij obie karty, zresetuj ustawienia sieciowe i jako pierwszą zainstaluj tę od Orange. Jeżeli nie zaskoczy, konieczny będzie factory reset.

0 Like