Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung A40 wolne ładowanie batarii

(Temat utworzony: 17-01-2021 12:15 PM)
1774 Wyświetlenia
Kubis10
First Poster
Opcje

Po ostatniej aktualizacji mój telefon zaczął się strasznie wolno ładować. Naładowanie do 100% zajmuje aktualnie 12 godzin z 60 minut które było jeszcze tydzień temu. Ma ktoś jakieś sugestie jak sobie z tym poradzić? 

0 Like
6 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Skoro problem wystąpił po aktualizacji, to wykonaj zabieg wipe cache partition. Nie usuwa on żadnych danych z telefonu. Daj znać jakie są efekty.

Poradnik: 

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... 

0 Like
Kubis10
First Poster
Opcje

Nic to nie zmieniło niestety 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@petruswojcik  Jak to wygląda u ciebie w A40 ?

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Pozostaje przywrócić telefon do ustawień fabrycznych bez przywracania danych z kopii zapasowej (jeżeli możesz sobie na to pozwolić). Zabieg ten usuwa wszystkie dane z telefonu, dlatego polecam je sobie zgrać np. za pomocą aplikacji Smart Switch.

0 Like
Paco76
Helping Hand
Opcje
podobny problem miałem w S10+, przedmuchanie Sprężonym Powietrzem Gniazda Ładowania oraz końcówki od ładowarki Usunęło problem
0 Like
lolita09
First Poster
Opcje
kubis10 miałam identyczne problemy co ty tylko później jeszcze doszło zacofanie się i wyłączanie bez ostrzeżenia plus strasznie szybkie nagrzewanie się telefonami.
w serwisie mi w całości nie naprawili więc przysiadlam i zaczęłam szukać ustawieniach oraz Google. Okazało się że ostatnia aktualizacja źle się pobrala i ztad te wszystkie problemy.
Więc śprawdz może to coś da. A taki raport dostała od apl. SAMSUNG MEMBERS.

Screenshot_20210117-104621_Samsung Members_12256.jpg

0 Like