Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung A40 po aktualizacji do androida 11 nie można uruchomić routera wifi

(Temat utworzony: 12-04-2021 05:56 PM)
6797 Wyświetlenia
TomaszBach
Explorer
Opcje

Witam. Problem z włączaniem Routera Wifi na Samsungu a40 po aktualizacji do Androida 11. 

Przed aktualizacją router uruchamiał się bez problemu a po aktualizacji nie mogę go uruchomić. Wciskam włączanie , ikonka się podświetla na sekundę i gaśnie i tak w kółko. Ma ktoś podobny problem lub wie jak temu zaradzić ?

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@TomaszBach  Ja zawsze po duże aktualizacji robię Hard reset bez przywracania telefonu z kopii i wszystko działa bez problemu.

0 Like
tomasz9244
Apprentice
Opcje
Taki apn mam ustawiony

Screenshot_20210425-210025_Settings.jpg

Screenshot_20210425-210006_Settings.jpg

Screenshot_20210425-210034_Settings.jpg

0 Like
TomaszBach
Explorer
Opcje
A jak mogę wejść w ustawienia apn?
0 Like
tomasz9244
Apprentice
Opcje
Ustawienia-połączenia-sieci komórkowe-nazwy punktów dostępu, na górze klikasz dodaj, wpisujesz takie parametry jak na zrzutach ekranu odemnie, później klikasz zapisz i zaznaczasz kropkę na tym apn-ie
0 Like
TomaszBach
Explorer
Opcje
Dobra dzięki, pokombinuje.
0 Like
tomasz9244
Apprentice
Opcje
Spróbuj przy konfiguracji włączyć opcję "automatyczny router wi-fi" i ustawić inny kanał
0 Like
Dar_jab
Explorer
Opcje
Problem z uruchomieniem routera WiFi po dzisiejszej aktualizacji. https://doc.samsungmobile.com/SM-A405FN/PRT/doc.html się rozwiązał.
bobiszonn
Journeyman
Opcje
Część mam pytanko bo chyba mam ostatnia aktualizacja i tak czasami występuje ten problem że się nie chce włączył Router wi fi trzeba kilka razy próbować nawet po 10

Screenshot_20210506-190906_Software update.jpg

0 Like
bobiszonn
Journeyman
Opcje
U ciebie już cały czas jest ok ?
0 Like
Dar_jab
Explorer
Opcje
Trochę się poprawiło, ale nie jest idealnie. Zauważyłem, jednak, że po wyłączeniu aplikacji w tle przyciskiem ||| i potem "Zamknij wszyst." można to zrobić sprawniej choć nie zawsze za pierwszym razem. Wykonuję to przeważnie za pomocą ikony klikając na sam tekst "Router Wi-Fi". Może Ci to pomoże.

Screenshot_20210507-151023_One UI Home_10371.jpg

0 Like