25-07-2020 11:18 AM
Witam problem z opaską MiBand 5. Aplikacja MiFit działa w tle, powiadomienia włączone. A mimo to gdy telefon leży w pobliżu bez odpalania ekranu opaska rozłącza się z telefonem i łączy i tak na zmianę w różnych proporcjach czasowych. Gdy podłącze słuchawki bluetooth opaska się nie rozłącza wszystko działa prawidłowo. Na innym telefonie bez problemu działa. Były resety bluetooth telefonu. opaski, ustawień.
25-07-2020 11:26 AM
@TomaszPL, spróbuj dodać aplikację MiFit do aplikacji bez włączonego trybu uśpienia. Przejdź kolejno do: Ustawienia > Pielęgnacja urządzenia > Zarządzanie zasilaniem aplikacji > Aplik. bez włącz. trybu uśpienia. Sprawdź również czy przypadkiem aplikacja MiFit nie posiada włączonej opcji optymalizacji baterii (Ustawienia > Aplikacje > trzy kropki > Dostęp specjalny > Optymaliz. użycia baterii).
25-07-2020 11:58 AM
Nie da się dodać do trybu uśpienia nie ma jej tam, za to w informacjach aplikacji przelacznik "Zezwól na czynności w tle" przesunięty jest w prawo i jest na szaro bez możliwości ręcznego przesunięcia, poniżej napisane " Użycie bateri w tle nie może być ograniczone" i OPTYMALIZ. UŻYCIE BATERI: nie zoptymalizowano
25-07-2020 02:59 PM
@TomaszPL, niestety nie mam więcej pomysłów. Może na forum znajdzie się posiadacz opaski Mi Band 5 z telefonem Galaxy i będzie w stanie podsunąć jakieś rozwiązanie.
25-07-2020 05:16 PM
@TomaszPL A opaską steruje się za pomocą jakiejś aplikacji?
25-07-2020 05:29 PM – ostatnio edytowany 25-07-2020 09:08 PM przez EwaK
tak MiFit ma pozwolenie na działanie w tle itp. Teraz próbuje opcji bluetooth włączony ale sama opaska rozłączona powiązana ale nie połączona. Przez mi fit'a się łączę z opaską i od 3 h naradzie działa.
25-07-2020 05:31 PM
@TomaszPL Obserwuj więc może będzie teraz wszystko ok.
27-07-2020 12:19 PM
Po obserwacji sprawa wygląda obecnie tak że:
gdy telefon nie jest podłączony do ładowarki bluetooth się gubi - łączy i rozłącza, lecz gdy jest podpięty pod ładowarkę wszystko działa poprawnie nie traci połączenia. Czy można gdzieś sprawdzić czy gdzieś jest opcja jak ma być zasilany bluetooth przy ładowaniu i bez ładowania telefonu ?
27-07-2020 02:33 PM
@TomaszPL Spróbuj może ponownie wyzerować ustawienia sieciowe z pozycji telefonu.
27-07-2020 05:10 PM