Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słaba jakość zdjęć (a40)

(Temat utworzony: 01-07-2020 03:03 PM)
1590 Wyświetlenia
sunflower2
Apprentice
Opcje

Czy ktoś spotkał się z tak słabą jakością zdjęć na a40? Dodam, że reset ustawień aparatu i aktualizacja oprogramowania dużo nie dały.20200701_134340.jpg

20200701_134510.jpg

20200612_162951.jpg

0 Like
6 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sunflower2, Czy na obiektywie masz nałożone szkło lub folię ochronną ?

0 Like
sunflower2
Apprentice
Opcje
Nie, nic nie ma na obiektywie.
0 Like
konto_usunięte
Voyager
Opcje

Czy telefon miał upadek? 

0 Like
sunflower2
Apprentice
Opcje

Telefon nigdy nie zaliczył upadku.

Zdjęcia powyżej były robione wbudowaną aplikacją aparat, ale zdjęcia robione innymi aplikacjami też nie wyglądają najlepiej. Zdjęcia w bardzo dobrym świetle są trochę lepsze, ale trochę rozmyte i aparat szczególnie nie radzi sobie z kolorem zielonym (przetestowane z różnymi ustawieniami: z włączoną i wyłączoną optymalizacją scenerii, z i bez hdr, itd.). Co ciekawe, ten drugi, teoretycznie gorszy aparat, lepiej oddaje kolory.

0 Like
IgorM
Navigator
Opcje
Spróbuj zrestować telefon do ustawień fabrycznych, jeśli nie pomoże to najprawdopodobniej będzie konieczna wiziywa w serwisie.
0 Like
BAN928
Pioneer
Opcje
Czy problem pojawił się po aktualizacji oprogramowania? Z tego co zrozumiałem to kolejność jest taka
1. Aktualizacja oprogramowania/aplikacji aparat (chyba)
2.Aparat się psuje
3. Wykonujesz aktualizację
4. Nic nie pomaga
Jeśli aparat się zepsuł po aktualizacji oprogramowania (tej pierwszej) to czekaj na poprawkę.
Posiadam telefon A20e. Zaktualizowałem go i miałem dokładnie ten sam problem. Dostałem poprawkę i już wszystko było dobrze.
0 Like