Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Resetowanie połączenia z Wifi - Galaxy A53 5g

(Temat utworzony: 14-05-2023 10:04 PM)
3413 Wyświetlenia
Sqbi
Explorer
Opcje
Witam,

Od jakiegoś czasu (2-3 tygodnie) telefon rozłącza sieć wifi, czasami zdarza się także rozłączenie wszystkich połączeń bezprzewodowych, np. wifi i bluetooth.

Rozłączanie dzieje się przypadkowo, czasami podczas korzystania z telefonu, wifi się całkowicie wyłącza, telefon łapie połączenie z danymi komórkowymi, po czym po kilku sekundach znów nawiązuje połączenie z siecią wifi. 

Telefon był już kilkukrotnie uruchamiany ponownie, wszystkie sieci wifi zostały zapomniane i połączone ponownie, resetowany był router i nic nie pomaga. Dzieje się to niezależnie od sieci wifi domowej, w pracy, itp. 

Bardzo często problem pojawia się, kiedy telefon zostaje odblokowany, jak leży chwilę nie używany. Po wybudzeniu telefonu i odblokowaniu, po kilku sekundach następuje reset połączenia z wifi, a czasami także z bluetooth. 

Jest to dosyć uporczywy problem, którego nie mogę rozwiązać. 
Prox_321
Pioneer
Opcje
Nie korzystam. Problem wystąpił po czasie. Wolałbym jednak uniknąć resetu
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Prox_321, to jest wyłącznie resetowanie ustawień sieciowych. Wszystkie dane pozostaną w telefonie. Będziesz musiał ponownie połączyć się z urządzeniami Wi-Fi oraz Bluetooth.

rolkoz
Student
Opcje
Chce włączyć WiFi lub bt to po sekundzie się wyłącza dzieje się tak od wczoraj wie ktoś może dlaczego? 
0 Like
Arteek81
Pioneer
Opcje
Ogólnie a53 to jest takie badziewie że się odechciewa. Ostatnia aktualizacja poprawiła trochę wydajność telefonu
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Arteek81 Teraz korzystam głównie z A53 i nie narzekam na niego specjalnie (czasami zdarzy mu się złapać czkawkę jak słucham muzyki, przeglądam Chrome i zapragnę nagle zrobić zdjęcie). Pomaga włączenie Ram Plus, jeżeli jeszcze nie masz go włączonego.

Arteek81
Pioneer
Opcje
Mam włączone. Wcześniej chodził tragicznie. Wczoraj zrobiłem aktualizacje i działa nawet nawet
0 Like
Kris774
Student
Opcje

Cześć. mam dokładnie ten sam problem z rozłączającym sie WiFi. U mnie zaczeło sie to robić dwa tygodnie temu i tez na A53. czy coś ci pomogło, czy problem dalej wystepuje? Pozdrawiam.

0 Like
Sqbi
Explorer
Opcje
Ja się kontaktowałem kilkukrotnie z supportem technicznym i wysyłałem im logi. Otrzymałem informację że przy następnym update systemu problem powinien zostać naprawiony i tak się też stało. Niebawem ma być update do Androida 14 może coś znowu się poprawi.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kris774, próbowałeś wykonywać kroki opisane w tym wątku? Jeżeli tak to które?

0 Like