31-10-2020 09:44 PM
Hej🙂
Przeszukałam sporo wątków dotyczących zacinających się Samsungów, ale nie znalazłam podobnego problemu- wszędzie telefony nie odpowiadały. U mnie niemożliwy jest dostęp do menu aplikacji, a zamiast ekranu startowego przez ostatnie parę godzin widać "Telefon się uruchamia...". Jednak mogę otworzyć ekran edge (aplikacje odpalone z niego też działają) i wejść np. w ustawienia z paska powiadomień. Próbowałam reboota przez adb i wielokrotnego restartu przez wciskanie przycisku startu i ściszania głosu. Aplikacje, bateria etc. to raczej nie są, bo telefon mam dosłownie od 3 dni. Nawet SIM do niego nie przełożyłam jeszcze. W czym może być problem i czy XEO ma szansę zadziałać? Bardzo proszę o pomoc, bo coraz bardziej się wkurzam, że nowy telefon takie coś robi🙄
31-10-2020 10:15 PM
01-11-2020 02:36 PM
Wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Instrukcję znajdziesz w poniższym odnośniku.
04-05-2023 07:26 AM
Witam.
Może ktoś mi pomoże. Wyskoczyła mi informacja o aktualizacji One UI, telefon się uruchomił ponownie i cały czas mam na ekranie "Telefon się uruchamia...". Da się wejść do ustawień telefonu i na liście aplikacji brakuje Ekranu startowego One UI. Od strony konta google (na komputerze) w bibliotece aplikacji również brakuje One UI i nie ma możliwości wymuszenia aktualizacji.
Nie mam pomysłu co można zrobić, telefon był wiele razy restartowany, wyłączany i włączany, był również zostawiany w spokoju na kilka godzin żeby miał szansę się "uruchomić".
Proszę o jakieś sugestie.
04-05-2023 07:54 AM — edytowano 04-05-2023 07:56 AM
04-05-2023 08:16 AM
Reset zrobiony - nic się nie zmieniło, od 10minut "uruchamianie". W międzyczasie zainstalowałem Smart Switch na komputerze, podpiąłem kabelek ale nie widać, żeby była jakaś komunikacja. Telefon zaczął się ładować, po wejściu w "Ustawienia USB" mam ustawione USB kontrolowane przez to urządzenie (nie da się zmienić na "Podłączone urządzenie"), "Użycie USB do" ustawione na "Przesyłanie plików/Android Auto".
Po dłuższym czasie w Smart Switch wyskoczyło:
04-05-2023 08:23 AM — edytowano 04-05-2023 08:24 AM
04-05-2023 08:47 AM
Czy hard reset to to samo co resetowanie/przywracanie ustawień fabrycznych?
Jak zrobić hard reset z kombinacji przycisków?
04-05-2023 09:20 AM
04-05-2023 09:34 AM
@HaniaW napisał(a):
Jak zrobić hard reset z kombinacji przycisków?
Podaję również odnośnik do instrukcji:
[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...