Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

"Telefon się uruchamia..." Samsung A71

(Temat utworzony: 31-10-2020 09:44 PM)
10426 Wyświetlenia
zu456
First Poster
Opcje

Hej🙂

Przeszukałam sporo wątków dotyczących zacinających się Samsungów, ale nie znalazłam podobnego problemu- wszędzie telefony nie odpowiadały. U mnie niemożliwy jest dostęp do menu aplikacji, a zamiast ekranu startowego przez ostatnie parę godzin widać "Telefon się uruchamia...". Jednak mogę otworzyć ekran edge (aplikacje odpalone z niego też działają) i wejść np. w ustawienia z paska powiadomień. Próbowałam reboota przez adb i wielokrotnego restartu przez wciskanie przycisku startu i ściszania głosu. Aplikacje, bateria etc. to raczej nie są, bo telefon mam dosłownie od 3 dni. Nawet SIM do niego nie przełożyłam jeszcze. W czym może być problem i czy XEO ma szansę zadziałać? Bardzo proszę o pomoc, bo coraz bardziej się wkurzam, że nowy telefon takie coś robi🙄

0 Like
11 Odpowiedzi
Kashen
Pioneer
Opcje
na 100% telefon uwalony, oddaj jak najszybciej i nic w nim nie kombinuj
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Instrukcję znajdziesz w poniższym odnośniku.

https://eu.community.samsung.com/t5/Telefony-i-smartfony/Poradnik-Soft-Hard-Reset-Tryb-Bezpieczny-i-...

0 Like
HaniaW
First Poster
Opcje

Witam.

Może ktoś mi pomoże. Wyskoczyła mi informacja o aktualizacji One UI, telefon się uruchomił ponownie i cały czas mam na ekranie "Telefon się uruchamia...". Da się wejść do ustawień telefonu i na liście aplikacji brakuje Ekranu startowego One UI. Od strony konta google (na komputerze) w bibliotece aplikacji również brakuje One UI i nie ma możliwości wymuszenia aktualizacji.

Nie mam pomysłu co można zrobić, telefon był wiele razy restartowany, wyłączany i włączany, był również zostawiany w spokoju na kilka godzin żeby miał szansę się "uruchomić".

Proszę o jakieś sugestie.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę zrobic tak zwany miękki reset. Przytrymac wszystkie przyciski tak dlugo, aż telefon sie wyłączy i ponownie uruchomi. Potem proszę podłączyć telefon pod komputer i sprawdzić w programie Smart Switch, czy jest dostępna aktualizacja.
0 Like
HaniaW
First Poster
Opcje

Reset zrobiony - nic się nie zmieniło, od 10minut "uruchamianie". W międzyczasie zainstalowałem Smart Switch na komputerze, podpiąłem kabelek ale nie widać, żeby była jakaś komunikacja. Telefon zaczął się ładować, po wejściu w "Ustawienia USB" mam ustawione USB kontrolowane przez to urządzenie (nie da się zmienić na "Podłączone urządzenie"), "Użycie USB do" ustawione na "Przesyłanie plików/Android Auto".

Po dłuższym czasie w Smart Switch wyskoczyło:

image.png

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Widocznie przy instalowaniu oprogramowania wystąpił błąd. W tym przypadku możemy udać się do serwisu na wgranie nowego oprogramowania, lub spróbować zrobić hard reset telefonu z kombinacji przycisków.
HaniaW
First Poster
Opcje

Czy hard reset to to samo co resetowanie/przywracanie ustawień fabrycznych?

Jak zrobić hard reset z kombinacji przycisków?

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Podobny, ale z przycisków jest bardziej skuteczny. Na wyłączonym telefonie podłączamy go do komputera wciskamy power I vol+ jednoczenie, kiedy pojawi się logo Samsung puszczamy power a po chwili vol+ wtedy telefon wpusci nas w recovery. Mam nadzieję że nie stało sie nic z płytą główną.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@HaniaW  napisał(a):

Jak zrobić hard reset z kombinacji przycisków?

Podaję również odnośnik do instrukcji:

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...