Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z ładowaniem i ekran "trwa uruchamianie" podczas włączania telefonu

(Temat utworzony: 11-05-2021 08:05 AM)
1885 Wyświetlenia
Manafaj
Pathfinder
Opcje
Cześć, piszę ponieważ zdarza się, że mam problem z ładowaniem telefonu. Czasami gdy podłącze ładowarkę to mimo wyświetlenia ikony ładowania i napisu "super szybkie ładowanie" wskaźnik naładowania nie rośnie a wręcz spada - telefon się nie ładuje. Sprawdziłem to aplikacja Ampere i gdy tak się dzieje to niby pokazuje, że wszystko dobrze ale ilość mA jest znacznie mniejsza (podczas faktycznego ładowania wynosi około 900-1000, natomiast gdy występuje ten problem to wartość potrafi pokazywać około 100-200. Kilka razy pomoglo ponowne podłączenie ładowarki a kilka razy uruchomienie ponowne telefonu (nic się nie działo po ponownym podłączeniu ładowarki). 
Wysłałem raport o błędach ale pomimo kilku dni dostałem tylko odpowiedź, że przekazano do działu technicznego. Czy tak długi czas oczekiwania jest normalny? Może macie jakieś pomysły co może być przyczyną tych problemów?

Druga sprawa to sytuacja, która zdarzyl się raz (z tego co pamiętam). Otóż chcąc uruchomic ponownie telefon podczas tego gdy nie chciał się ładować użyłem opcji "Uruchom ponownie" i przed ekranem z wpisaniem pinu pojawiło się "Uruchamianie systemu Android". Zwykle taki komunikat się nie pojawia, zamiast tego od razu jest ekran z wpisywaniem pinu. Czy to coś istotnego?
18 Odpowiedzi
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Czy próbowałeś testować inne ładowarki i kable? Czy problem dotyczy oryginalnych akcesoriów?
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Manafaj 

Od kiedy występuje problem z ładowaniem?

Raporty i logi muszą przejrzeć specjaliści i czas może być dłuższy.  

0 Like
Manafaj
Pathfinder
Opcje
Mam oryginalna ładowarkę, która była w zestawie. Musiałbym pożyczyć od kogoś jeśli chciałbym sprawdzić inna gdyż nie mam innej z taką wtyczką
0 Like
Manafaj
Pathfinder
Opcje
Od nieco ponad miesiąca. Zwykle ładuje dobrze, ale czasami nie chce. Zaczęło się nie tak długo (nie pamiętam dokładnie) po aktualizacji systemowej z nowym UI. Może to jest przyczyną?
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Na początek spróbuj wykonać Wipe Cache Partition, ten zabieg nie usuwa danych z telefonu.
[Poradnik] - Wipe Cache Partition
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

[Poradnik] [Android 11 One UI 3] Jak wejść w tryb recovery menu
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wejść-w-try...

Manafaj
Pathfinder
Opcje
Dobrze, dziękuję. Spróbuję to zrobić, ale nie co później, teraz niestety nie mogę. Napiszę gdy zrobię. Ten proces jest zupełnie bezpieczny tak?
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Dobrze, zrób później. Tak, ten zabieg jest całkiem bezpieczny, nie ma co się bać.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Manafaj
Pathfinder
Opcje
W sumie teraz mi się przypomniało, że jeszcze miałem taki problem, że rozłączyło mi wi-fi. Gdy wszedłem w Ustawienia to pokazalo "Połączono bez internetu". Po ponownym uruchomieniu zaczęło dobrze działać. Jaka mogła być przyczyna?
0 Like