Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z siecią samsung a56

(Temat utworzony: 04-04-2025 07:47 PM)
608 Wyświetlenia
stacholol40
Explorer
Opcje
Witam kupiłem nowy telefon samsung a56 i mam z nim problem w postaci połaczen z siecia gdy jest ustawiona na automatycznie można wykonywać połączenia ale za którymś razem jest problem a kiedy przeztawie na wybieranie sieci ręczne jest odrazu połączenie co może być nie tak pomocy
11 Odpowiedzi
DANIELoooo
Pathfinder
Opcje
Witam.
Proszę przeczytaj cale 🙏

Rozumiem, że masz problem z połączeniami na nowym telefonie Samsung A56. Oto kilka możliwych przyczyn i rozwiązań:

Problemy z siecią operatora:
* Zasięg: Sprawdź, czy w miejscu, w którym się znajdujesz, jest dobry zasięg sieci Twojego operatora. Czasami automatyczne przełączanie sieci może mieć problem z wyborem najsilniejszego sygnału.
* Awaria sieci: Być może Twój operator ma tymczasową awarie.

* Aktualizacja oprogramowania: Upewnij się, że Twój telefon ma najnowszą wersję oprogramowania. Aktualizacje często zawierają poprawki błędów związanych z siecią.
* Wejdź w Ustawienia > Aktualizacja oprogramowania > Pobierz i zainstaluj.
Inne możliwe przyczyny:
* Aplikacje: Niektóre aplikacje mogą zakłócać działanie sieci

Uszkodzenie telefonu: Jeśli żadne z powyższych rozwiązań nie działa, możliwe, że telefon ma uszkodzenie sprzętowe. Skontaktuj się z inną osobą która się zna (mogła by coś innego polecić) serwisem Samsunga lub sprzedawcą.
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. Spróbuj zresetować ustawienia sieci komórkowej. Ustawienia --> Zarządzanie ogólne --> Resetowanie --> Resetuj ustawienia sieci komórkowej. Sprawdź również czy problem występuje z inną kartą SIM. Jeśli po zmianie karty SIM problem nie pojawi się winna jest karta SIM którą w takiej sytuacji należy wymienić u operatora.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę powiedzieć w jakiej sieci jest telefon?
stacholol40
Explorer
Opcje
Telefon w sieci żadnej nie jest bo teraz kupując nie ma się simlock a karta jest w Play
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Chodziło mi dokładnie z jakiej sieci Pan korzysta. Proszę pamiętać ze sieć Play rozpoczął również wyłączanie sieci 3G. Jesli kartę SIM ma Pan starego typu proszę ją wymienić. Proszę tez włączyć VoLTE jeśli jest wyłączone. Play ma jeszcze podpisaną umowę na korzystanie z nadajników Orange przy ustawieniu sieci automatycznej telefon przy słabym zasięgu sieci macierzystej przełączy się na nadajnik z Orange.
stacholol40
Explorer
Opcje
Kartę mam ta małą w poprzednim telefonie samsung s20 FE nie było problemy a karta ma z 6 lat na pewno
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Czyli jest starego typu. Nowe karty są od 3-4lat od duplikatu karty bym zaczął na Pana miejscu.
stacholol40
Explorer
Opcje
Spoko dziękuję za informację tak zrobię na początek
0 Like
stacholol40
Explorer
Opcje
Zrobiłem restart sieci i ustawiłem na 3g lte 5g preferowane i zasięg poprawił się na 4 kreski z jednej i jest literka R przy zasięgu i jest na opcj wybieranie sieci automatycznie i jak do tej pory jest ok co nie zmienia faktu że spróbuję zmienić kartę na nową
0 Like