Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z odtwarzaniem muzyki przez bluetooth

(Temat utworzony: 30-07-2024 09:26 AM)
650 Wyświetlenia
Natka08
Journeyman
Opcje
Witam, jeszcze wczoraj bez problemu udało połączyć mi się z radiem w samochodzie i odtwarzać muzykę, dziś telefon łączy się, jednak po załączeniu muzyki jest cisza, próbowałam połączyć ze słuchawkami i problem taki sam, słuchawki mówią, że urządzenie połączone, jednak jest cisza. Ewidentnie problem jest w przesyłaniu dźwięku przez telefon, bo po połączeniu innego telefonu wszystko działa, nie miałam żadnej aktualizacji, która mogłaby namieszać. Jak rozwiązać problem? Kwestia ustawień? Jeśli tak, to jakich bo zgody na udostępnianie dźwięku są. Może ktoś miał podobny problem?
0 Like
3 Odpowiedzi
PiotrCh
Expert
Opcje

@Natka08 Wejdź w ustawienia telefonu i wybierz zakładkę Połączenia -> Bluetooth. Obok nazwy podłączonego urządzenia kliknij koło zębate i sprawdź, czy na pewno włączone jest tam przesyłanie dźwięku.

Jeśli tak, to zrób reset ustawień sieciowych: Ustawienia -> Zarządzanie ogólne -> Resetowanie -> Resetuj ustawienia Wi-Fi i Bluetooth. Następnie wykonaj soft reset poprzez ptrzytrzymanie przycisków zasilania i przyciszania przez około 8-10 sekund. 

Natka08
Journeyman
Opcje
Niestety nic nie pomogło, nadal brak dźwięku
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

Może to być błąd oprogramowania. Zaktualizuj system telefonu, korzystając z zakładki Ustawienia -> Aktualizacja oprogramowania, a następnie zrób wipe cache partition, zgodnie z poradnikiem:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...