Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z nagrywaniem filmów

(Temat utworzony: 28-10-2020 11:28 AM)
1734 Wyświetlenia
galen1984
Apprentice
Opcje
Witam
Po ostatniej aktualizacji zauważyłem problem z nagrywaniem filmów przy włączonej stabilizacji obrazu (ikona dłoni w interfejsie). Otóż po jej włączeniu obraz robi się strasznie ziarnisty, natomiast po jej wyłączeniu następuje przybliżenie obrazu jakby kamera przełączała się z obiektywu szerokokątnego na główny.
Można coś z tym zrobić?
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
LUKE123
Helping Hand
Opcje
Jeżeli chodzi o przybliżenie obrazu po wyłączeniu tego trybu to, to normalne
ponieważ telefon podczas nagrywania filmów używając super steady korzysta tylko z obiektywu szerokokątnego, a wyłączając ten tryb "wraca" do głównego obiektywu

jeżeli chodzi o ziarnistość obrazu, to upewnij się że korzystasz z tego trybu tylko w naprawdę dobrych warunkach oświetleniowych, ponieważ szerokokątny obiektyw wymaga dużo lepszych warunków żeby zdjęcia/filmy były dobre

ewentualnie smartfony z serii A mogą mieć trochę gorsza jakość w porównaniu z serią S lub Note

Ps. pisze to jako szary użytkownik :smiling-face: więc mogłem się w czymś pomylić

pozdrawiam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
Rozwiązanie
LUKE123
Helping Hand
Opcje
Jeżeli chodzi o przybliżenie obrazu po wyłączeniu tego trybu to, to normalne
ponieważ telefon podczas nagrywania filmów używając super steady korzysta tylko z obiektywu szerokokątnego, a wyłączając ten tryb "wraca" do głównego obiektywu

jeżeli chodzi o ziarnistość obrazu, to upewnij się że korzystasz z tego trybu tylko w naprawdę dobrych warunkach oświetleniowych, ponieważ szerokokątny obiektyw wymaga dużo lepszych warunków żeby zdjęcia/filmy były dobre

ewentualnie smartfony z serii A mogą mieć trochę gorsza jakość w porównaniu z serią S lub Note

Ps. pisze to jako szary użytkownik :smiling-face: więc mogłem się w czymś pomylić

pozdrawiam
galen1984
Apprentice
Opcje
Dzięki za odpowiedź, ale obawiam się że to kwestia czegoś w aktualizacji ponieważ ziarnistość pojawiła się w zeszłym tygodniu po ostatniej aktualizacji i oświetlenie nie ma na to wpływu.
Dwa tygodnie wcześniej tego problemu nie było ponieważ nagrywałem wypad rodzinny.
Raz jeszcze dzięki za odpowiedź i również pozdrawiam :smiling-face:
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@galen1984, Jeśli problem zaczął występować po aktualizacji, to warto zgłosić to jako błąd przez aplikację Samsung Members. Im więcej zgłoszeń tym większa szansa na naprawienie tego w kolejnych aktualizacjach.

[PORADNIK] Jak zgłosić błąd do Zespołu Rozwoju Oprogramowania

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

galen1984
Apprentice
Opcje
Trochę mnie nie było. Międzyczasie kupiłem Galaxy A52 i tutaj problem nie występuje. Coś mi mówi, że Tryb Dużej Stabilności został celowo zepsuty w A50 by "zmotywować" użytkowników tego modelu do zmiany urządzenia. Podobna praktyka ma się do ekranu wysuwanego z lewej strony. W A50 nie ma możliwości ustawienia Google Discovery a w serii x2 już taka możliwość istnieje... W sumie trochę to smutne.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@galen1984  napisał(a):
W A50 nie ma możliwości ustawienia Google Discovery a w serii x2 już taka możliwość istnieje... W sumie trochę to smutne.

Zgadza się. Samsung udostępnił funkcję Google Discovery wyłącznie dla telefonów, które posiadają fabrycznie system Android 11 z nakładką One UI 3.1. Nie zanosi się również na to, żeby funkcja została udostępniona dla starszych telefonów.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2, dokładnie tak. Chodzi o funkcję Google Discover, którą można ustawić zamiast Samsung Free w bocznym kanale z nowościami.

Screenshot_20210607-221847_One UI Home.jpg

damianeq04
Navigator
Opcje

Witam, mam problem gdyż jak chce nagrywać film w 60fps to nie jest płynny film, a gdy włączę w 30fps lepsza jest płynność oczywiście automatyczne klatkowanie jest wyłączone, telefon A53. Proszę o pomoc

image

0 Like
Opcje
Na 60 klatkach procesor musi wykonać więcej obliczeń i potrzebne jest więcej pamięci, zapewnij dostateczną ilość miejsca na dysku i w pamięci RAM zatrzymaj niepotrzebne usługi i aplikacje oczyść miejsce z dysku np programem cclener Screenshot_20221118_204400_CCleaner.jpg
0 Like