Chiudi

What are you looking for?

annulla
Visualizzazione dei risultati per 
Cerca invece 
Intendevi dire: 

Problem z mikrofonem Samsung Galaxy A7

(Argomento creato il giorno: 14-02-2021 10:54 PM)
2466 Visualizzazioni

Anche io ho questo problema

Domi0304
Journeyman
Opzioni
Cześć, mam dość spory problem. Gdy ktoś do mnie dzwoni to totalnie mnie nie słyszy, z kolei gdy nagrywam się na dyktafon słychać mnie bardzo cichutko, a przy tym jakby ktoś szurał czymś w mikrofon, ale za to gdy np. nagrywam video na Snapchatcie to słychać mnie bez zarzutu i nie wiem co mam z tym zrobić. Miał ktoś podobną sytuację? Jakieś rozwiązania?
0 Likes
5 Risposte
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opzioni

@Domi0304  

Dobry Wieczór

Czy robiłeś test również poprzez aplikacje Samsung Members?

Sugeruję wykonać jeszcze test mikrofonu w aplikacji Samsung Members w zakładce Pomoc.

Wykonaj również test mikrofonów. Aby to zrobić wpisz na klawiaturze numerycznej kod *#0283# i sprawdź kolejno wszystkie mikrofony. W każdym przypadku powinnaś słyszeć siebie. Daj znać czy dźwięk jest dobrej jakości w trakcie przeprowadzania testu.

Domi0304
Journeyman
Opzioni
Zrobiłam ten test z użyciem tego kodu i pierwszy mikrofon na liście w ogóle nie reaguje, a drugi działa dobrze, co to może oznaczać?
0 Likes
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opzioni

@Domi0304  Skoro nie rejestruje dźwięku to oznacza najprawdopodobniej usterkę.

Najlepiej udać się do serwisu w celu przeprowadzenia diagnostyki i naprawy problemu.

Wcześniej wykonaj jeszcze Hard reset i zerknij czy coś się nie poprawi, jeżeli nie no to serwis konieczny.

Domi0304
Journeyman
Opzioni
Dziękuję za odpowiedź!
0 Likes
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opzioni
Domi0304 Zanim wyślesz go na serwis sprawdź sobie czy nie przytkał ci się czyms mikrofon? Bardzo częsty przypadek.