Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z GPS Galaxy A 2016

(Temat utworzony: 27-11-2017 11:12 PM)
6059 Wyświetlenia
Vojciu
Apprentice
Opcje

Problem z GPS, nie działa czujnik GPS, przez co źle działa lokalizacja.
Problem z lokalizacją w nawigacji, źle wskazuje pozycję telefonu.
 Wadliwie działają aplikacje: Mapy Google, Waze, GPS Status&Toolbox. Korzystanie z nawigacji w telefonie jest niemożliwe. Dysponuję zrzutami ekranowymi z aplikacji związanych z pracą czujnika GPS.Screenshot_20171127-173742.png

titanumwrc
Student
Opcje
Witam serdecznie mam problem z GPS wszystkie ustawienia ze strony samsunga odnośnie lokalizacji są takie same jak na moim telefonie, mianowicie jak włączam mapy google wpisuje adres i wyznacz trasę pokazuje ile do celu itp ale w trakcie jazdy gubi sygnał komunikat szukam GPS nie aktualizuje się wgl jadę 3 km a on dalej pokazuje że jestem w miejscu z którego zaczynałem nawigować miał ktoś podobna sytuację? Zasięg mam cały czas dobry internet jest telefon nówka 7 dni ma 
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę na początek uruchomić ponownie telefon. Jeśli sytuacja się powtórzy proszę wyczyścić dane aplikacji Mapy
- USTAWIENIA
- APLIKACJE
- MAPY
- PAMIĘĆ
- WYCZYŚĆ DANE
Można oczywiście wykonać obydwa zabiegi i sprawdzić czy będzie działać wszystko poprawnie.
Nomysz058PL
Voyager
Opcje
Mam ten sam problem
0 Like
titanumwrc
Student
Opcje
Super pomogło dzięki wielkie;))
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nie ma za co. Super że działa już wszystko poprawnie. Pozdrawiam.
0 Like
itsmemoskit
First Poster
Opcje
Mam to samo nowy telefon a GPS wariuje
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@itsmemoskit Spróbuj z tym co doradzał kolega @_Technik_  powyżej. Możesz też przywrócić aplikację do wersji fabrycznej:

Ustawienia > Aplikacje > Mapy 3 kropki u góry po prawej stronie > Odinstaluj aktualizacje.

Teodorf
First Poster
Opcje
Mam to samo. Zmieniałem kable. Nie pomogło. Poprzedni tel. Chińczyk realme 7 nie miał tego problemu.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Teodorf, Jaki dokładnie masz problem ? Wspomniałeś o kablu, a wątek dotyczy problemu z lokalizacją GPS.

0 Like
Sasza
First Poster
Opcje
Witam, mam identyczny jak opisany powyżej problem. Telefon nowy, użytkowany od dwóch tygodni, przez pierwszy tydzień było dobrze, teraz ciągle wyświetla komunikat "Szukam GPS". Co ciekawe nawigacja na Yanosiku działa bardzo dobrze, Czyli możliwe , że problem dotyczy aplikacji mapy Google na A 55, bo na starym Galaxy S8 wszystko działa idealnie w mapach Google.
0 Like