Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Optymilizowanie Baterii

(Temat utworzony: 30-12-2020 04:11 PM)
477 Wyświetlenia
szuszu
Apprentice
Opcje
Witam
Jak najlepiej skonifigurowac optymilizowanie baterii dla aplikacji systemowych ? 
Czy odpalić adapcyjne optymalizację?
Co zrobić by telefon się nie nagrzewa i jak zredukować liczbę aplikacjii działających w tle ?

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
co do adaptacyjnj optymalizacji ja osobiście mam wyłączona. co do nagrzewania telefonu (u mnie można to odczuć tylko podczas grania w gry np Asphalt 9 czy Black Desert.
co do redukcji liczby aplikacji działających w tle można to zrobić tylko przez włączenie trybu programisty tam jest taka opcja pokazana na screenie

Screenshot_20201230-181350_Settings.png

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
opcje programisty można włączyć w ustawieniach > telefon - informacje > informacje o oprogramowaniu > numer wersji ( wciskać kilka razy aż pokaże się napis że opcje programisty zostały wlaczone)

następnie w ustawieniach na samym dole pokaże się nowa zakładka jak na zrzucie.

LECZ JEŚLI SIĘ KTOŚ NA TYM NIE ZNA, NIE POWINIEN TEGO WŁĄCZAĆ I ZMIENIAĆ USTAWIEŃ

Screenshot_20201230-182159_Settings.png

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 Odpowiedzi
Rozwiązanie
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
co do adaptacyjnj optymalizacji ja osobiście mam wyłączona. co do nagrzewania telefonu (u mnie można to odczuć tylko podczas grania w gry np Asphalt 9 czy Black Desert.
co do redukcji liczby aplikacji działających w tle można to zrobić tylko przez włączenie trybu programisty tam jest taka opcja pokazana na screenie

Screenshot_20201230-181350_Settings.png

Rozwiązanie
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
opcje programisty można włączyć w ustawieniach > telefon - informacje > informacje o oprogramowaniu > numer wersji ( wciskać kilka razy aż pokaże się napis że opcje programisty zostały wlaczone)

następnie w ustawieniach na samym dole pokaże się nowa zakładka jak na zrzucie.

LECZ JEŚLI SIĘ KTOŚ NA TYM NIE ZNA, NIE POWINIEN TEGO WŁĄCZAĆ I ZMIENIAĆ USTAWIEŃ

Screenshot_20201230-182159_Settings.png

szuszu
Apprentice
Opcje
Dzięki bardzo pomogłes z opcjami programisty.
No mnie również przy grach sie nagrzewa zwłaszcza po ostatniej aktualizacji. Pewnie musi się dotrzeć.
0 Like
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Nie ma Problemu
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sporo wskazówek dotyczących baterii znajdziesz w poniższym wątku. Daj znać czy znalazłeś tam przydatne wskazówki.

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/bateria-w-smartfonie-jak-dba%C4%87-by-p...