Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odmowa naprawy Samsung a70

(Temat utworzony: 16-11-2020 06:19 PM)
605 Wyświetlenia
lumik_2007
Explorer
Opcje

Witam, posiadam półrocznego samsunga A70. Użytkuje go moja żona. Parę dni temu wyświetlacz zaczął świrować, nie reagował na polecenia,nastepnie zgasł i koniec. Wysłałem telefon do serwisu ccs do Piaseczna. Po jednym dniu stwierdzili resztki cieczy na płycie głównej i odmówili naprawy. Według mojej wiedzy telefon posiada normę ip68 tak jak mój s9+, który kąpał się wielokrotnie bez problemów. Czy mogę jeszcze coś z tym zrobić? 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
DjBurn
Journeyman
Opcje
Samsung A70 nie jest wodoszczelny. To smartfon średniej półki. Każda strona z benchmarkami telefonów jak i strona Samsung.pl podaje, iż nie jest on wodoszczelny.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
8 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy gwarancyjne wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy, się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.

Rozwiązanie
DjBurn
Journeyman
Opcje
Samsung A70 nie jest wodoszczelny. To smartfon średniej półki. Każda strona z benchmarkami telefonów jak i strona Samsung.pl podaje, iż nie jest on wodoszczelny.
0 Like
lumik_2007
Explorer
Opcje

Posiada normę ip68 tak jak s9 czy smartwatch frontier s3, którego również często kąpałem bez jakichkolwiek skutków. Najdziwniejsze jest to, że A70 nigdy nie był pod wodą. 

0 Like
DjBurn
Journeyman
Opcje
sprawdziłem kilka stron, każda podaje, że nie jest wodoszczelny. Wpisz w Google s9 vs a70. Wszystkie wyniki mówią to samo

Screenshot_20201116-185949_Chrome.jpg

0 Like
DjBurn
Journeyman
Opcje
No chyba że Google się myli

Screenshot_20201116-190204_Chrome.jpg

0 Like
cyberman
Troubleshooter
Opcje
Dokladnie tak jak mówili poprzednicy A70 nie jest wodoszczelny.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
lumik_2007
Explorer
Opcje
Ok. W takim razie mój błąd. Dziękuję.
0 Like