Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Miganie wyświetlacza samsunga a52s 5g

(Temat utworzony: 17-10-2021 11:07 PM)
10095 Wyświetlenia
Kamil2700
First Poster
Opcje
Witam, mam problem z telefonem. Podczas użytkowania telefonu np. Przeglądanie Facebook(najczęściej na czarnym kolorze)wyskakują paski na wyświetlaczu, telefon ani razu nie spadł ani nie został zgnieciony. Czy to może być wada fabryczna?
75 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_GYdXJvG Sprawdź rzeczy proponowane w wątku. Wipe cache, twardy reset. Jeżeli to nie pomoże, to kontaktuj się z serwisem - może to być problem natury technicznej i wymagający wymiany części.

0 Like
iXXXXXi
Pathfinder
Opcje
Witam, ostatnio zauważam problemy z wyświetlaczem w Samsung Galaxy A52s 5G. 
Co jakiś czas miga mi ekran, lub co jakiś czas połowę ekranu pokrywają wielokolorowe pixele. Nie wiem zbytnio jak to wytłumaczyć, ale odwozrowalem to w edytorze zdjęć. Telefon zaktualizowany do najnowszej wersji. Czy da się coś zrobić?

image
Więcej jest tych pixeli, Poprostu 1 lepsze zdjęcie.

0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@iXXXXXi jeśli masz możliwość, to przy pojawieniu się tego problemu możesz na przykład wykonać zrzut ekranu i jak problem ustąpi, to sprawdź, czy na screenie będzie widoczny problem. Jeśli na screenie problem będzie widoczny, to będzie on leżał po stronie softu i hard reset będzie wtedy potrzebny. Podejrzewam jednak, że problem będzie leżał w samym ekranie i być może czeka Cię wizyta w serwisie.

iXXXXXi
Pathfinder
Opcje
Niestety nie zrobię zrzutu. Te kolorowe pixele pojawiają się na 1/4 sekundy.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@iXXXXXi, przywróć ustawienia fabryczne bez wgrywania kopii zapasowej. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Jeżeli problem nie ustąpi to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

iXXXXXi
Pathfinder
Opcje
Nie mogę, mam tu bardzo ważne dane
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@iXXXXXi, to pozostaje wizyta w serwisie, ale tam również system zostanie przywrócony do ustawień fabrycznych. Pamiętaj, że możesz wykonać kopię zapasową ważnych danych za pomocą aplikacji Smart Switch dla komputerów. Po przywróceniu ustawień fabrycznych sprawdź czy problem występuje. Jeżeli nie to przywróć kopię i wtedy sprawdź ponownie.

misia2
First Poster
Opcje
Witam ja też od pewnego czasu mam migotanie ekranu właśnie w ten sposób to wygląda tak jak by się ekran psuł widzę że nie tylko ja tak mam
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@misia2 Spróbuj na początek wykonać Hard Reset, bez przywracania kopi zapasowej.

[Poradnik] - Hard Reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w... 

[Poradnik] Jak wejść w tryb recovery menu
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wejść-w-try...

AmeliaK
Pioneer
Opcje
Miałam podobną sytuację kilka razy mignęły mi białe pasy z charakterystycznymi kolorowymi kreseczkami, a po wyłączeniu i włączeniu ekranu , tło blokady podzieliło się na 4 części i dwie z nich na ukos mignęły na czarno (jakby problem z wyświetlaczem). Pierwszy raz przytrafiło mi się coś takiego, lecz różne dziwne sytuacje przytrafiły mi się z tym telefonem. Miałam pisać reklamację, lecz odwlekam to w czasie. Po ponownym uruchomieniu działa normalnie. Proszę o radę, telefon był już 3 razy w serwisie, niewiele zdziałali wcześniej więc pewnie teraz też.